Şimdi Ara

Fiat 1.0 Firefly nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: lemforder Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.0 motorlu Egea SW almayı düşünüyorum ama bu motor beni biraz korkutuyor. Daha çıkalı 2 yada 3 sene olmuş motor hiçbir modelde satılmıyor ve konu küçük hacim olunca acaba yapısal bir sıkıntı mı vardı diye düşündürüyor insanı. Motoru deneyimleme memnun olan ya da sıkıntı yaşayan forumdaşlarım vardır illaki diyerek size danışmak istedim.

Motor ve/veya araç hakkında bilginiz öneriniz var mı?

Uzun yokuşlarda (otoyol vs bu motor bayılma vs problemleri yaşar mı?

Uzun ömürlü olur mu sizce? (motor çok yeni ancak bir servis çalışanı vs kronik sıkıntılar deneyimlemiş olabilir diye soruyorum.)

Çok teşekkürler şimdiden.

• Kısa bir süre egeada bile satıldı 1.0 motorlar ama sonradan nedense vazgeçildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 motor direkt enjeksiyonlu. Lpg takılmıyor.

Egea kullanıcısı benzinli arabaya binmez. İlle turbo Egea istiyorsanız 1.4 t-jet alın. Lpgye tam uyumlu motordur.

• bişey B kullanıcısına yanıt

İşte o nedeni bilmemek korkutucu :D

• crssover C kullanıcısına yanıt

Hiç görmemişim o motor seçeneğini, ancak şu anda satışı yok zaten bahsettiğiniz motorun sanırım.

• Bildiğim kadarıyla 500X ve Jeep Renegade bu motorlarla manuel vitesle satıldı. Avrupalılar için oldukça mantıklı araçlar olduğunu düşünüyorum. Bizim insanımız hacme ve manuele burun kıvırır malesef.

• Avrupada çok satılıyor, Fiatın özenle geliştirdiği kaliteli bir motor ama bize maliyeti yüksek kalıyordu. ileri teknoloji yeni bir ünite olduğu için dizel'e yakın bir maliyeti var, öyle olunca da fiyat artıyor ve tercih edilmedi.

Ancak üretimi de bitiyor zaten motorun bu sene, Termoli fabrikası kapanıyormuş.. belli ki Psa puretech motorlarla devam edilecek.

• MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

Evet ön yargılar vs gibi nedenlerle yazık edilmiş gibi duruyor bu motora bizim ülkemizde.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Anladım teşekkürler, yazık olmuş incelediğimde sulu intercooler vs üzerinde çalışılmış olduğu belli oluyordu ancak 2. ele baktığımda çok hızlı değer kaybetmiş olduğunu da gördüm geçmiş olsun artık. SW modeli çok beğenmiş olsam da böyle bir değer kaybıyla alınmaz ne yazık ki araç.

• Equexks E kullanıcısına yanıt

o modeli çok araştırdım. kullananlar herhangi bir yapısal sorundan bahsetmedi . ülkede sw alacak adamın alacağı zaten 2 model var sanırım biri de bu .egea 2025 de üretimden kalkacak mış. üretimi biten kasayı almak istemediğim için alımdan vazgeçtim. 2-3 yıl daha emektarla devam ...

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Evet öyle gibi duruyor gerçekten

• (2) Mustafa KAYAALP - YouTube

Bu kanalda epey video bulabilirsiniz, faydası olacaktır.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.