Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

FORD FOCUS DARKLINE 3K MI FİAT GRANDE PUNTO 1.4 T JET 3K MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 2004 ford focus darklıne(90 bin km-19 bin tl) mı fiat grande punto 1.4 t-jet(30 bin km-22 500 tl) mi? aracı arldığımda en az 5 yıl bineceğim ve yılda en az 25 bin km yapacağım. focus un motorunun uzun ömürlü olduğunu ve türkiye şartlarında uygun bir araç olduğunu biliyorum. evet bazı sorunları var ronaltıde dalgalanma sorunu gösterge panalei ısıkları gibi ama genede sorunsuz bir motor var en azından parçası ucuz. fakat kafamı karıştıran grande punto 1.4 t jet. aracın şekli gerçekten cok güzel fakat motoru nasıldır? uzun ömürlümüdür? kronık arızaları varmıdır_ bi 5 yıl kullanmaya 150 bin km yol katetmeye gelirmi? özellikle iç akasamda cok fazla elektroniğin olması başağrıtırmı? lütfen yardım edin arkaDASLAR. çoğu kişi puntonun adiliğine girilmez diyor doğrumudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: oGuZ06-

arkadaslar 2004 ford focus darklıne(90 bin km-19 bin tl) mı fiat grande punto 1.4 t-jet(30 bin km-22 500 tl) mi? aracı arldığımda en az 5 yıl bineceğim ve yılda en az 25 bin km yapacağım. focus un motorunun uzun ömürlü olduğunu ve türkiye şartlarında uygun bir araç olduğunu biliyorum. evet bazı sorunları var ronaltıde dalgalanma sorunu gösterge panalei ısıkları gibi ama genede sorunsuz bir motor var en azından parçası ucuz. fakat kafamı karıştıran grande punto 1.4 t jet. aracın şekli gerçekten cok güzel fakat motoru nasıldır? uzun ömürlümüdür? kronık arızaları varmıdır_ bi 5 yıl kullanmaya 150 bin km yol katetmeye gelirmi? özellikle iç akasamda cok fazla elektroniğin olması başağrıtırmı? lütfen yardım edin arkaDASLAR. çoğu kişi puntonun adiliğine girilmez diyor doğrumudur?

punto kullanıyorum 1.3 dizel olanından.
    punto adi diyen insanlar hayatlarında kaç tane araba sahibi olmuşlar ya da kaç tane farklı araca binmişler sormak lazım. halen bizim milletimiz köy kahvesi tadında yorumlar yapıp arabalar hakkında çok bildiklerini sanıyorlar. bu forumda da bu tip insanarın yüzlerce örneği mevcut. ne desek boş çünkü kapasite meselesi. aracım 80 bin km de hiç bir problemi yok.

T-jet gerçekten performansı güzel bir motor. 1100 kg lik kasayı uçuruyor. dayanıklılık konusunda da şüpheniz olmasın. lpg yede uyumu bir motordur ayrıca. 120 hp 210 nm (210 hatırlıyorum) torku var.

2004 model araç yerine daha yüksek model olan puntoyu almak daha mantıklı çünkü sizde fazlaca binecek gibisiniz.
    şunu ekleyim t-jet biraz fazla yakar basınca. tabi basmamakta mümkün değil o ayrı

• Hele skydome varsa Punto derim.
  • başlığa bakınca direk punto dedim ama yazdıklarını okuduktan sonra bence forda yönel
    t-jet punto veya linea mutlaka alacağım araç ileriki yıllar için ancak ben 5 yıl veya 150bin yapacak insan değilim aynı arabayla o yüzden forda yönel bence. dayanıklılık ve konfor kesinlikle focusta. performans-yakışıklılık puntoda.
  • Focus Darkline, Punto'ya göre performans konusunda zayıf kalır ama Punto'dan çok daha oturaklı ve iyi yol tutan bir araçtır. Motoru diğer Focus 1'ler gibi 100 değil 110 beygir diye biliyorum.
  • DEDİKLERNİZDE GERÇEKTEN HAKLISNIZ PUNTO T JET GERCEKTEN SÜRÜŞ ZEVKİ VEREN EN AZINDAN FOCUS GİBİ DİK BİR RAMPADA VİTES KÜÇÜLTÜRMEYECEK BİR ARAÇ.FAKAT ARAKDASIMDA 1 BUCUK YIL 2007 PUNTO 1.4 STARJET VARDI EMOTİON VARDI COCUK 12 KEZ SERVİSE GİTTİ. NEDENLERİ İSE SİS FARI AMPULUNUN PATLAMASI STOPLARA SU KAÇMASI ÇAKMAKLIK LAMBASININ 3 KEZ DEĞİŞMESI, 50 BİN KD DE RADYO TUŞLARININ SOYLUMASI GİBİ COK UFAK AMA CAN SIKICI SORUNLAR. BURASI BENİM KAFAMI KARIŞTIRIYOR. EVET FOCUS TA BÖYLE SORUNLAR YOK ONDA GAZ KELEBEĞİ TIKANMASI RONALTİDE DE DEVİR DALGALANMASI SORUNU GİBİ GENELDE LPG DEN KAYNAKLANN SORUNLAR VAR BUNLAR BENİM CANIMI OKADAR SIKMAZ. AMA DÜŞÜNSENİZE İLK ARABANIZ VE EN 5 SENE BİNMEK ZORUNDA OLDUĞUNUZ BİR ARABADA 50 BİN KMDE RADYO TUŞLARI SOYULUYOR..BUNLAR OLMASA ZATEN FOCUS UN F SİNE BAKMAM AMA İŞTE KAFAM KARISIYOR. İKİSİN ARASINDA İSE 60 BİN KM VE 3 YAŞ. SİZCE 3 BİN TL FAZLA VERİP PUNTOMU ARKASLAR.
  • O kadar kilometre yapacaksanız mutlaka dizel alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

DEDİKLERNİZDE GERÇEKTEN HAKLISNIZ PUNTO T JET GERCEKTEN SÜRÜŞ ZEVKİ VEREN EN AZINDAN FOCUS GİBİ DİK BİR RAMPADA VİTES KÜÇÜLTÜRMEYECEK BİR ARAÇ.FAKAT ARAKDASIMDA 1 BUCUK YIL 2007 PUNTO 1.4 STARJET VARDI EMOTİON VARDI COCUK 12 KEZ SERVİSE GİTTİ. NEDENLERİ İSE SİS FARI AMPULUNUN PATLAMASI STOPLARA SU KAÇMASI ÇAKMAKLIK LAMBASININ 3 KEZ DEĞİŞMESI, 50 BİN KD DE RADYO TUŞLARININ SOYLUMASI GİBİ COK UFAK AMA CAN SIKICI SORUNLAR. BURASI BENİM KAFAMI KARIŞTIRIYOR. EVET FOCUS TA BÖYLE SORUNLAR YOK ONDA GAZ KELEBEĞİ TIKANMASI RONALTİDE DE DEVİR DALGALANMASI SORUNU GİBİ GENELDE LPG DEN KAYNAKLANN SORUNLAR VAR BUNLAR BENİM CANIMI OKADAR SIKMAZ. AMA DÜŞÜNSENİZE İLK ARABANIZ VE EN 5 SENE BİNMEK ZORUNDA OLDUĞUNUZ BİR ARABADA 50 BİN KMDE RADYO TUŞLARI SOYULUYOR..BUNLAR OLMASA ZATEN FOCUS UN F SİNE BAKMAM AMA İŞTE KAFAM KARISIYOR. İKİSİN ARASINDA İSE 60 BİN KM VE 3 YAŞ. SİZCE 3 BİN TL FAZLA VERİP PUNTOMU ARKASLAR.

teyp tuş takımı soyulması hariç diğer sorunlar saçma sapan her arabanın (bmw mercedes dahil) başına gelecek sorunlar.
    teyp tuşlarınıda zaten netten ya da bizim punto forumdan ucuza temin edip kendiniz bile değiştirebilirsiniz.
    eğer bu tarz sorunları düşünüp araç tercih edecekseniz hiç bir araç alamazsınız.

• Fiat ın beniznli motorları sizi üzebilir, motor ve kasa kararlılığı focusta daha yüksektir..
  • quote:

DEDİKLERNİZDE GERÇEKTEN HAKLISNIZ PUNTO T JET GERCEKTEN SÜRÜŞ ZEVKİ VEREN EN AZINDAN FOCUS GİBİ DİK BİR RAMPADA VİTES KÜÇÜLTÜRMEYECEK BİR ARAÇ.FAKAT ARAKDASIMDA 1 BUCUK YIL 2007 PUNTO 1.4 STARJET VARDI EMOTİON VARDI COCUK 12 KEZ SERVİSE GİTTİ. NEDENLERİ İSE SİS FARI AMPULUNUN PATLAMASI STOPLARA SU KAÇMASI ÇAKMAKLIK LAMBASININ 3 KEZ DEĞİŞMESI, 50 BİN KD DE RADYO TUŞLARININ SOYLUMASI GİBİ COK UFAK AMA CAN SIKICI SORUNLAR. BURASI BENİM KAFAMI KARIŞTIRIYOR. EVET FOCUS TA BÖYLE SORUNLAR YOK ONDA GAZ KELEBEĞİ TIKANMASI RONALTİDE DE DEVİR DALGALANMASI SORUNU GİBİ GENELDE LPG DEN KAYNAKLANN SORUNLAR VAR BUNLAR BENİM CANIMI OKADAR SIKMAZ. AMA DÜŞÜNSENİZE İLK ARABANIZ VE EN 5 SENE BİNMEK ZORUNDA OLDUĞUNUZ BİR ARABADA 50 BİN KMDE RADYO TUŞLARI SOYULUYOR..BUNLAR OLMASA ZATEN FOCUS UN F SİNE BAKMAM AMA İŞTE KAFAM KARISIYOR. İKİSİN ARASINDA İSE 60 BİN KM VE 3 YAŞ. SİZCE 3 BİN TL FAZLA VERİP PUNTOMU ARKASLAR.

Bence sorunlar hakkında yanlış düşünüyorsunuz.Gaz kelebeği tıkanması lpgden kaynaklı devir dalgalanması insanı hayattan soğutan en lanet sorunlardandır.Bence çakmaklık lambası sis farına su kaçmasını sorun edeceğinize rolanti dalgalanmasını sorun edin.Ben bundan önceki aracımı sırf rolanti dalgalanmasını çözemediğim için sattım.Elektronik araçlarda rolanti dalgalanması tam bir illet.Rolati motorundan beyinden kelebek ayarından lpg tesisatından manifolttan vs vs her türlü şeyden kaynaklanabilir.

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle t-jet alırdım.1.4 120 HP 206 NM tork 1157 kg ağırlığı var.215/45/17 lastik ölçüleriyle çok iyi bir yol tutuşu elde edersiniz.Bundan kuşkunuz olmasın.
    Üstelik grande punto sitesinde 2000 tl ye t-jete uygun lpg tesisatı taktırıp sorunsuz kullanan birçok kişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 21 Mart 2011; 17:25:57 >

• dusundugunuz focustan kullaniyorum cok memnunum cok canli bi motoru var surekli devirli kullanirim sehir ici yakit tuketimim 10 lt yi gecmedi 2.0 bi motora gore normal bence uzun yolda 8 lt nin de altina dusuyor. suspansiyon biraz sert ama malzeme kalitesi super diyebilirim aracim 158 binde dreksyonu olsun konsolu olsun sifir arac kondusyonunda en ufak bi deforme yok. bu aracla ilgili herturlu sorunuza yardimci olmaya calisirim. punto hic kullanmadim o yuzden karsilastirma yapamiycam simdiden hayirli olsun
  • Hangisinin motor ve yürüyeninde sorun yoksa onu alın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.