Şimdi Ara

Frene basinda arac titriyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2012 model asta j sport bir aracim var.

Direksiyonda titreme vardi ileri geri sol arka ve sag ön tekerde balans bozukmus onlari yaptirdim fakat rot ayarina bakilmadi.

Simdide frene basinca arac sanki fren tutup tutmuyormis gibi yapiyor fakat cok hafiften bende hissediyorum bunu.

Sorum su ki acaba rotlardan mi yoksa diskim mi yamuk cünkü bir kac yerde okudum diskin yamulugundanda kaynaklanabilirmis.

Ama suda var bu disk durduk yere nasil yamulur egeri yamuksa ?

• otomatik vites değilse ön düzeni kontrol ettirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

otomatik vites değilse ön düzeni kontrol ettirin

otomatik vites degil aldigimdan beri bazen vites zor geciyor fakat normal bir durum diye düsünüyordum bunu su titreme olayi son 2 3 haftadir var
  • disk yamuk olsa fren mesafesi uzar
    sağa veya sola dönüş yapacağınız esnada yavaşlarken araba geziniyorsa rotlarda sorun vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BatuKır -- 3 Mayıs 2015; 21:57:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

disk yamuk olsa fren mesafesi uzar
    sağa veya sola dönüş yapacağınız esnada yavaşlarken araba geziniyorsa rotlarda sorun vardır

valla öyle bi durumda yok bakalim bu hafta ici servise gidicem insallah cok bisi cikmaz.
  • anladığım kadarıyla disk yamulmuş ve frenleriniz sekme yapıyor yani tutup tutmuyor hafif sarsıntılı duruyor

diskler sıcakken yıkattınız mı yada yağmurda su birikintisinden geçtiyseniz gelmiş olabilir.

Benimde frene basınca titreme vardı , diskler tornalandı balatalar bitmişti değişti balatalarınızıda kontrol ettirin, ayrıca yetkili opel servisi biraz tuzlu olabilir yinede tercih sizin tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Mayıs 2015; 22:54:30 >
  • Disk yamulmuş olabilir, ya da fren fazla sıkıyordur. Disk yol bozukluğundan yamulur, hatta araba sıcakken yıkamacıda soğuk su tutulmasıyla bile bozulabildiğini duydum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vites bosa atiyor
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok benzer bir durum bende de var.

Tam anlattığınız gibi, yavaş ilerlerken hafif fren yaptığımda daha belli oluyor, çok hafif bir tutuyor bir bırakıyor gibi oluyor. Yüksek hızlarda da tatlı-sert frende direksiyonu sallıyor.

Problemi ilk farkettiğimde bakım için servise gittiğimde söyledim. Disk yamuktur diye bekliyordum ama kontrol ettikten sonra ön disk ve salıncaklar değişmeli dediler. Km çok olduğu için (290.000) salıncaklara laf etmedim, değişti. Bir süre düzeldi araba, şimdi yine geldi titreme. Tekrar bakıma gittiğimde söyleyeceğim.

Yine disk mi yamuldu, ne oldu anlamış değilim. Araç sıfır km'den beri bende, eskiden de disk değiştirdim tabi ama böyle kısa sürede bozmazdı hiç. Artık parçalar mı dandik nedir, daha değişeli 1 ay olmamış disk nasıl yamulur? Sinir bozucu.
  • troy kullanıcısına yanıt
    Frene çok yüklendikten sonra (diskler ısındıktan sonra) su birikintisine girince sıcaklık farkından dolayı metal şekil değiştiriyor, dolayısıyla diskte balans oluyor, frenlerde titreme yapıyor. Çözüm yeni disk almak, önermesemde/güvenli bulmasamda sanayide mevcut eski diski torna (üst kısmı 1-2 mm traşlıyorlar) yapıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac sicakken tekerleklere su tutulduysa diskler yamulur.

• Böyle bir durum bende de var. Yüksek hızda frene basınca direksiyon titriyor. Sanayiye götürdüğümde disklerden olduğunu söylediler. Muhtemelen sizde de aynı durum var. Disklerin ve balataların değişmesi gerekebilir.

• diskler yamulmuş, diskler yeni veya daha iyi durumdaysa tornayla düzelttirin, yoksa yeni disk alın, balataları her türlü yenileyin

diskleri tornaya sokmayın diyenleri de sallamayın, arabayla ilgili verdikleri fikirleri ciddiye almayın
  • uzun yolculuklarda diskler oldukça ısınıyor ve herhangi bir su birikintisinde veya yıkamacıda diskler soğumadan aniden soğuk su tutulunca yamuluyor ve belirli bir hızdan sonra frene basınca titreme meydana geliyor.Başıma geldi ve malesef kazıklandım bu olayı bilmediğim için..Ön diskleri değiştirmişti usta.Dünya para vermiştim.Size tavsiyem diskler tornalacak kadar kalınsa aşağı yukarı 30 tl filan sanırım tornalatın derim...
  • muhtemelen ön takımla alakalı bır sorun bır gosterın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.