Şimdi Ara

galiba çay böbrek taşı yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim 2 böbrekte taş oluşmuş onları yok ettim aradan 8 ay gectı ve yenıden bobreklerde agrı basladı

hergun bolca cay ıcıyorum,galıba çay bobrek tası yapıyor,zaten gunde 2 lıtre su ıcmıyorum,cayı hızlı tahlıye etmıyorsa olabılır

testlere baslıyorum yarın dr deyım sonucu yazarım ama herkesın bunyesı farklı olabılır

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çay Böbrek Taşı Oluşumuna Katkıda Bulunabilir mi?

Çay, dünya çapında yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Ancak son zamanlarda çayın böbrek taşı oluşumunda rol oynayabileceğine dair endişeler gündeme gelmiştir.

Çay ve Böbrek Taşı

Çay, oksalat adı verilen bir kimyasal bileşik içerir. Oksalatlar, idrarla atılan kalsiyum tuzlarıdır. Yüksek miktarlarda oksalat tüketimi, idrarın oksalat seviyelerini artırarak böbrek taşı oluşum riskini artırabilir.

Özellikle Siyah Çay

Çeşitli çay türleri arasında, özellikle siyah çay yüksek miktarlarda oksalat içerir. Bir çalışma, günde üç fincan veya daha fazla siyah çay içen kişilerin böbrek taşı geliştirme riskinin %14 daha yüksek olduğunu bulmuştur.

Avokadonun Rolü

Son yıllarda, bazı araştırmalar avokado yaprağının böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Avokado yaprakları, oksalatların idrarla atılmasına yardımcı olan sitrat adı verilen bir bileşik içerir.

Avokadonun Yorumları

Avokadonun böbrek taşlarını önlemedeki potansiyel faydaları hakkında anekdot niteliğinde kanıtlar bulunmaktadır. Bazı kullanıcılar, avokado yaprağı çayının tüketiminin böbrek ağrılarını hafiflettiğini ve taş oluşumunu azalttığını bildirmektedir.

Sonuç

Mevcut kanıtlar, çay tüketiminin özellikle siyah çayın böbrek taşı oluşumuna katkıda bulunabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, avokado yapraklarının oksalat atılımına yardımcı olarak böbrek taşı riskini azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı umut verici bulgular vardır. Böbrek taşları konusunda endişelerin varsa, bir sağlık uzmanına danışman ve onların tavsiyelerine uyman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sabır diliyorum

• Geçmiş olsun. Ben de soğuk çay içiyorum o da yapar mı acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • son 15 senedir günde 5 litre simsiyah ve şekersiz çay içerim heç daş yapmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıdık 2 kısı var onlarda cok cay kahve ıcıyor onların tas hızlı olusup sert oluyor ve kırdırdılar

ama ben testımı kendım yapmadan emın olamam yarın muhtemelen tas var cıkacak sonra sirkelerle erıtıp sıfırlıcam ve çayı bırakıcam,çayı bırakıp 1 sene sonra test yaparsam kesınlıkle çayın yapıp yapmadıgı ortaya cıkacak

sonrada dr ye rapor edıcem

• Hocam o iş o kadar basit değil. Böbrek taşların türleri ve bunların oluşum sebepleri vardır. Bunun analizini yaptırıp üroloji doktorunuzla konuşmanız diyetinizi ona göre belirlemeniz lazım. Bende ürik taş oluşuyor mesela ve bunun sebebi fazla protein tüketiyor olmam. Aktif olarak spor yaptığım için proteini de azaltamıyorum ama. Doktorum bana urocit-k verdi onu kullanıyorum, taşın oluşumunu yavaşlatıyormuş. Geçen aya kadar böbrek ağrılarım vardı hafifçe, bir ara baya keskin bir acıyla idrar yaptım ve sonrasında ağrılarım geçti. Taşları düşürdüğümü tahmin ediyorum.

• taşı cıkarıp bakmadan anlayamazlar ama her seferınde aynı tasmı olusuyor

glaburu sirkesi ile 2 tası erıtıp yok etmıstım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gazoz yapar diye biliyorum ama çayın yapabileceğini hiç duymadım

• Ben de ilk defa duydum bunu
    Belki başka birşeydendir
    Hem
    Çay kaynatılmış sudur, kaynatılmış suyun kireci ayrışıp dibine çöker, yani çay kireç içeriği en az içeceklerdendir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çayı topladıkları zaman yere topraga koyuyorlar pek yıkanmıyor bu yuzden kumlu olması lazım

• Böbrek taşı düşürenlere ara ara içmeleri için avokado yaprağı çayı öneririm. Zeytin çekirdeği büyüklüğünde 1.1cm x 0.7cm böbrek kanalını tıkamış taşı kırdırdık, bir kaç parça böbreğe geri kaçtı, bir kaç tanesi idrar kesesinde kaldı. Bir hafta sonraki kontrolde günde 3Lt su içmeye rağmen hiç düşme olmadı. Bu çayı önerdi doktor ve yanlış hatırlamıyor isem 3.günün sabahında taşlar dökülmeye başladı.

Çayı aktarlarda bulabilirsiniz. Bir bardak su için 2-3 yaprağı kaynatacaksınız. Bir hafta her akşam içip sonra ara vereceksiniz.

• Geçmiş olsun hocam

Benim bildiğim kadarıyla böbrek taşı mineralli ve kireçli sıvı tüketimi fazla olduğunda oluşuyor ama uzmanı değilim konunun

• Çayda oksalat vardır ve böbrek taşı yapar.

• Demleyesim geldi. Su her zaman sıcak. :)

• Herseyin fazlası zarar. Çayla ilgisini tabi işin uzmanları bilebilir ama bu aralar en azından azaltın. Ustteki arkadasin da yazdığı gibi avakado yaprağı çayını babam da kullanmıştı.

• bende de 2 tane taş var 4mm küçük olduğu için düşmüyor. ağrısı çok feci:(

• doktora gıttım bakalım ulrtrason verdı ıkı haftaya anca sonuc cıkar

tas varsa çayı kesın bırakıcam yıne glaburu sırkesı ıle tasları erıtıcem,onemlı olan tas yaptırmamak suyuda pek ıcmıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.