o ne şaçma iş öyle |
GeForce Now Türkiye fiyatı açıklandı (22. sayfa)
-
-
Çünkü gerçekten pahalı DEĞİL. Buradaki bir avuç ölücüye ve çocuğa göre pahalı. Ben gidip 15-20 bin oyun için bilgisayara para dökeceğime açacağım düz iş bilgisayarımı ekran kartı güçsüz olan laptopumu açıp oynayacağım. 20 bin neredee ayda 75 lira nerede. Bedava. Üstelik donanımın o nazı uğraşması yok. Steamle de eşleştiriliyor var kaç tane oyunum ee daha ne?
Bir sistem gerçekten pahalı olsa kimse yüzüne bakmaz. Bunun bakılacak çünkü aylık basit bir ücrete bazı insanların hayal bile edemeyeceği oyunları oynatacak.
Her halta asgari ücret hesabı yapıyorsunuz buna da yapın, 2800 lirada 75 lira hiçbir şey. Bu adam asgari ücretle hayatta 15 binlik bilgisayar alamazdı belki şimdi dandik bi aletle açıp oynayacak.
İnternet altyapısı destekleyen için bulunmaz nimet. Konunun başından beri ağlayanlar da ağlamaya devam edebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sakin ol turkcell calisani, gecti gecti sakinles.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
75 tl ye 4k yada en az 2k alabilseydik mantıklı olabilirdi 1080 p düşük. Fikrimce insanları aylık değilde 3 aylık paketlere yönlendirmek istiyorlar ben kampanyalar ile birlikte 3 aylık paketlerin devam edeceğini düşünüyorum.Masa üstü pc de değilde tablette leptopta iyi olabilir.
75tl çok değil diyen pc toplasam 15 20k tutar diyor da 1080p mi oynarsın o pc de ? series s al 24 ay taksitle 2 sene sonra sat yine game+ dan daha karlı olursun ve kopma donma olmaz game+ gibi. steam de ki tüm oyunları da desteklemiyor. en azından gamepass ile oyun derdi pek yok.
-
şuraya kodaman kodaman gelip ucuzzz yeeaaaa diyor ya şöyle alacaksın onları sonra..
-
1080p için 75TL resmen sömürme olmuş...
quote:
Orijinalden alıntı: ugah6aiw90TL olacakmışta TURKCELL indirtmiş diyorlar... https://www.webtekno.com/jahrein-nvidia-geforce-now-daha-yuksek-fiyat-istemis-h107173.html
+ 4.99$ nasıl 90TL yapmak ister bu mallar?
imzamı atarım bu yoruma. aylık 75 tl yıllık 900 az paramı. yani şu olayın savunulacak neyi var anlamıyorum la paran varsa zaten dediğin gibi git topla 15 k lık bilgisayarı keyfini sür..
-
quote:
Orijinalden alıntı: Numenorian Man
Bu mesaj silindi.Mis gibi falan fiyatı yok. Mis gibi fiyat görmek isterseniz Amazon Prime'a bakın. Fiyat normal fiyat bile değil, yurtdışındakinden pahalı, araba örneğiniz çok saçma. Çünkü arabada parayı firma değil, ÖTV, devlet alıyor.
Ayrıca bahsettiğiniz kişiler çocuk diye pahalı olan şeye pahalı diyemeyecek mi? Kaldırıp çalışıp çalışmaması gerektiğini sana mı kaldı?
Bir bitmedi sizin gibiler, yok çalışsın, yok şöyle yapsın yok böyle yapsın. Sizin gibilerin bir seviye üstü "etek giymeseymiş madem"...
Tekrar söylüyorum Amerika'daki peynir'i, eti dolar kuruyla çarpıp TL fiyatını bulduğunuzda Türkiye'dekinden pahalıdır.
Ama Amerika'daki Geforce NOW'u dolar kuruyla çarpıp TL fiyatını bulduğunuzda Türkiye'dekinden ucuzdur.
Siz ne derseniz diyin, ben beceriksiz proje yönetimi, beceriksiz fizibilite çalışması, beceriksiz pazarlama diyorum. Bu kadar da acımasızım eleştirirken, çünkü bugün bu projeyi yöneten, o fizibilite raporunu üst yönetimine sunanlar, bu fiyatla pazarlanmasına izin verenler, kim bilir kimlerin yeğeni, kim bilir kimlerin arkadaşı, kim bilir kimler kimler o pozisyonu hakediyordu da, bu adamlar onların önüne nasıl geçti?
Ben eleştireceğim arkadaş, ben eleştireceğim, Türkiye'de güzel günler için, gördüğümüz yanlışı eleştireceğiz. Param 75 TL'ye yetiyor diye susmayacağım, yarın beyaz yakalı arkadaşlarımın yanında abi yeaa geforce now çok iyi bende var diye gezmeyeceğim.
Tarih bunu buraya not düşsün, bu proje FAIL olacak.
-
Maalesef ultra rtx oynanmıyor, herhalde denememişsiniz. Cyberpunk 1080p ultrada 30-45 fps arası dolaşıyor. Hatta 30 un altına indiği de oluyor, Valhallada 1080p 60fps ancak ayarları kısarsanız oynanıyor.
Renklerin keskinliği kendi masaüstünüzdeki gibi değil, illaki bir kalite kaybı oluyor, ayrıca 1080p ultra için en az 50mbit fiber veya kablo bağlantı lazım, vdsl/adsl bunlarda zaten paket ve frame kaybı aşırı derecede fazla.
Muhtemelen Türkiyedeki sistemler Eu ve US'a göre baya düşük. Bu haliyle 75tl fiyatı haketmiyor bence.
TR GFN deki şuanki sistemlerin gücüne 7000-8000 tl'lik pc ile rahat ulaşılır, görüntü keskinliği ve kalitesi de çok daha iyi olur.
"Ülkeler fakirleştikçe alım gücü düştüğü için her şey pahalanır."
Keşke şunu en başta okusaydım cevap vermeye bile tenezzül etmezdim bu derece chil bilgisiz ve özgüvenli insanları direk blokluyorum. Hindistan, rusya gibi ülkerde , koskoca oyun firmaları neden yerel fiyatlandırma
yapıyor sence çok bilgili arkadaş? Steam, microsoft, türkiyede gayet tutarlı ve insaflı bir yerel fiyatlandırma politikası yürütüyor. Hepsinin nedeni düşük alım gücü, bu adamları komple kaybetmek yerine karlarını düşürüyorlar akıllı bir hareket olarak.
Nvdia ve turkcell, Türkiyede şimdilik tekel olmanın faydasını kullanıp böyle fiyat çekebiliyor. Stadia ve xcloud gelirse eğer ağır patlarlar. O zamana kadar bakalım bu fiyat politikası ve eski donanımla kar edebilecekler mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 7 Mart 2021; 12:23:50 >
-
1080p + 60fps için 50mbit internet + Oyunlar da benden olduğu halde üzerine 75 tl ödüyorsun çıkmış fiyatlar ucuz diyenler uzun uzun yazıp bi de şov yapıyor. Yok Pc 20 bin tl imiş yok bilmem ne?
Zeki arkadaşlar 1080p 60fps için 20 bin tl lik pc toplamana gerek yok. Hatta pc toplamana gerek yok. Git Xbox Al game pass ile oynarsın hakiki gecikmesiz oyun olur. Ürün senin olduğu için de ilerde satıp tekrar bir miktar parasını çıkarırsın. Tv varsa da 4k oynaman da cabası.
Ağır şartlarla para tuzağına çevrilen bu servise 75tl vermek aptallıktır. Bırakın savunan savunsun.
Turkcell bölgesel fiyatlandırmayı yanlış anlamış, daha ucuz olması lazımdı daha pahalı değil.
-
çok para. -
quote:
Orijinalden alıntı: emregnuAltyapı çok iyi olsa kızmayacak mıydı kimse? Altyapının kalitesizliği ulusal bir problemimiz zaten. İyi bir internet hızı her popüler sağlayıcıda pahallı her yerde bulunamamasına rağmen. Bununla birlikte sistem pahallı tabii ucuz değil. Demek istediğim Nvidia kendisi sunmadığı her yerde bu hizmetin satış fiyatı pahallı. Belli ki işin içine ikinci bir şirket girince, o da az bir pay istemiyor. Turkcell'in pahallılığı zaten damgalanmış birşey. Ben hiç şaşırmadım 75₺ fiyata. 60₺ ve aşağısı olsa şaşırırdım.
Bu şartlarda bile aslında sistem toplamaktan daha ucuza geliyor. Kaliteli bir sistem toplamak en az 7500₺'den başlar. 100 aylık ücret kadar.
Yine de kimse bu fiyattan hizmet almaz ise mecburen müşteri memnuniyetsizliğinden dolayı fiyat düşürürler bence. Sabretmek gerek.
sorun sadece elbette alt yapı değil elbette benim kastetmek istediğim daha alt yapıyı hizmeti doğru düzgün yaymayan bir firma iken böyle işleri girmesi ve utanmadan böyle fahiş fiyat talep etmesi sonrasında oluşan insanların hayal kırıklığı zaten bende uygun fiyat beklemiyordum fiyatın 75 tl olup iyi ya diyenlere lafım zaten yani o kişilerin tuzu kuru tabi hali hazırda altyapısı da mevcuttur ve bu kişiler açıkçası bencil olup sadece kendilerini düşünüyorlar ve turkcell daha alt yapı ağını her yere fiberleştirme den insanlardan böyle fahiş fiyatlar talep ediyor altyapı her yerde fiber hızda olsa idi gene eleştirirdim
ama burada hep kullanıcılar zararda turkcell ise hep kısadan zengin olma peşinde ben bu arada kendim rtx 2060 ps5 kullanıcısı olarak ve gameplus muhtaç değilim ama bu benim fiyat hakkında konuşmamı engelleyemez tabi öğrenci olup alamayacak olan yada yeterli imkanları olmayan insanların uygun şartlarda almasını desteklerim tabi ve desteklemeliyiz de zaten turkcellin amacı stream sistemlerin trye giriş yapmadan bu alanda tekel olup parayı kıssadan hisse kırmak 75 tl iyi diyen kitle bunu anlamıyor " neyse şimdi gelelim ekonomik mi değil mi kısmana biliyorsun ki ülkemizde maalesef her şey kura göre fiyat biçilip kar marjını da yüksek tutuyorlar yani demem o ki bu sistem 75 tl olarak sunulan fahiş fiyat ilerde sabit kalacağına dair net bir şey de yok ki artma ihtimali de yüksek
diyelim ki series s aldık şu anda en düşük 3800 bulunuyor taksit ile aldık birde üstüne gamepass ultimate 2 yıllık 365 tl çaktık forumda konusu da mevcut nasıl yapılacağına dair daha sonra bu arada gamepass ultimate konsolda kütüphanesi daha geniş pc den ea play oyunları da mevcut daha sonra bu cihaz 6 yıl götürür desek diyelim konsolun yerine gameplus kullandık aşağı yukarı 4 yıl 6 ay kullandığın da gameplus bu konsol fiyat denk geliyor ve bu fiyatı 75 tl den hesaplar isek oluyor yani fiyatın artma ihtimali dahil etmiyoruz daha sonradan series s alan kişi cihazı raf ömrü bitene kadar kullanıp daha sonrasında cihazı 2 el olarak satabilir
hatta aldığı fiyata üstüne satar çünkü 5 yıl 6yıl sonra kurun ne kadar olacağını bilemiyoruz peki konsol almayı tercih etmeyen onun yerine gamepass alan kişi 4 yıl 6 ay sonra eline ne geçiyor ve unutmadan 4 yıl boyunca bu sistemin fiyatının sabit kalacağının garantisi yok ve artı olarak game plus alınca adamın intenet hızını ve sistemin her zaman sağlıklı gecikme sürelerini vermesini umacak ping gibi vb sorunlar artı olarak sistemde oyunları oynamak için kendin alman gerekiyor ki oyun fiyatları da dengesiz ve oynamak istediğin oyun sistemde destekliyor mu oda var misal rdr 2 gta 5 i kütüphanen de olsa bile oynayamıyorsun çünkü rockstar destek vermiyor peki yarın öbür gün ubisoft yada benzeri firmaların bu sistemden çıkmayacağının garantisi var mı ee bu da yok yani başlı başına tam bir soru işareti olan bir sisteme giriş yapmış oluyorsun artı gamepasse her perşembe yeni oyun ekleniyor tabi kütüphaneden çıkan oyunlarda oluyor ama uzun süre kaldıkları için bitirebiliyorsun yani kısadan burada oyuncu değil turkcell kazanmış oluyor oyuncu ise mahkum olmuş oluyor
-
Bu GeForce Now tam fakir işi. Fakir işine el atmakta tam Turkcell'in işi.
-
Oyunsuz devam. -
yaaavv arkadaş bu ülkede hep böyle mi olmak zorunda bir şeyler..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: HaciTTOR
1080p + 60fps için 50mbit internet + Oyunlar da benden olduğu halde üzerine 75 tl ödüyorsun çıkmış fiyatlar ucuz diyenler uzun uzun yazıp bi de şov yapıyor. Yok Pc 20 bin tl imiş yok bilmem ne?
Zeki arkadaşlar 1080p 60fps için 20 bin tl lik pc toplamana gerek yok. Hatta pc toplamana gerek yok. Git Xbox Al game pass ile oynarsın hakiki gecikmesiz oyun olur. Ürün senin olduğu için de ilerde satıp tekrar bir miktar parasını çıkarırsın. Tv varsa da 4k oynaman da cabası.
Ağır şartlarla para tuzağına çevrilen bu servise 75tl vermek aptallıktır. Bırakın savunan savunsun.bu tarz kişiler açıkçası bencil olup sırf kendini düşünüyor adamlar gelmiş yok 20 bin tlilik sistemmiş yok uygunmuş yok şuymuş yok buymuş arkadaş senin de dediğin gibi işin arkasında 20 bin tl lik makineler var ama günün sonunda alacağın hizmet 1080 60 fps eee kardeş bu hizmeti series s veriyor hatta bazı oyunlarda 4k60 fps yada 2 k 120 fps oynatıyor ee gelelim iş gameplus sadece para vermekle de bitmiyor turkcell 25 mgbit diyor ama bence hali hazırda stabil hizmet almak için 50 mgbt internetin olmalı bence
onu da geçtim birde yeni oyun alacaksın ki türkiye de oyun fiyatları sürekli artıp eski zamanları arar oluyoruz her geçen gün ee sistemde yeni çıkan oyunu oynamak için birde oyuna para gömeceksin daha sonra hadi bunları es geçelim kütüphanende rdr 2 mevcut yada gta 5 olmasına rağmen sisteme destek vermedikleri için oynayamıyoruz peki yarın öbür gün başka firmalarında desteği kesmeyeceğinin garantisi var mı yok sadece buda değil 75 tl denilen fiyat ilerde artıp yada sabit kalacağına dair bir şey de yok yani bu gameplus işi tamamen kocaman soru işareti bu kitlede bu teknolojiden anlamayanların kafasını karıştırıyor
o yüzden bu kitle yüzünden bilgi sahibi olmayan insanları bilgilendirmemiz gerekiyor bana soran olursa ben gameplusa ihtiyacım yok yani ama gene de bundan faydalanmak isteyen insanlara çoğunlukla eksi yönlerini aktarmalıyız çünkü bu ülkede para kolay kazanılmıyor çünkü 75 tl iyi diyen kitle de bunu anlamıyor
sonuç olarak geforcenow sistemi kötü bir sistem değil hatta gelecekte oyun sektörü bu noktaya kayacak ama burada eleştirilen fiyatların yurt dışından pahalı olup turkcell türkiye de bu işi tekel mantığı ile yapmak istemesinde sonucunda şu anda bu alanda türkiye de rakipsiz ve rakip gelmeden kısadan parayı kırma peşindeler xcloud bir çıksa da o zaman ne yaparlar göreceğiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 7 Mart 2021; 13:39:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X