Şimdi Ara

Golf / Polo yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. fazla mesajım olmamasına rağmen düzenli olarak bu başlığı takip ediyorum ve vereceğiniz önerilere güveniyorum. İki araba arasında kaldım, 2010 model 1.4 TSI DSG Golf VI Comfortline mi? yoksa 1.6 TDI DSG Polo Comfortline mi? açıkçası donanım olarak golf (sis farı, fonksiyonel direksiyon, esp) daha iyi geliyor ama golfün yakıt tüketimi konusunda endişeliyim. Sadece dizel diye jant kapaklı, park sensörsüz, esp'si dahi olmayan polo'yu almak aklıma yatmıyor ama onun da dizel oluşu aklımı çeliyor. siz olsaydınız hangisini alırdınız ve neden? (bu arada okuluma gidiş-dönüş günde yaklaşık 70 km yol yapacağım)

• golfün temiz olduğunu biliyorsanız golf alın. daha donanımlı ve konforlu bir araç.

çoğu polocu araçlarını 27 bin tl ile 32 bin tl arası aldı dizeller ise 36800 tlden alındı.

golf trendline olsa durup düşünülebilir ama comfortlineda yok yok desem yeridir.

polo klübümüze gelip istediğiniz zaman bilgi alabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_33997890/mpage_60/key_/tm.htm
  • bana da golf mantıklı geliyor çünkü ilk arabam olacak ve bu sebeple esp filan olmasını istiyorum. kulübünüzdeki mesajları okuyorum. cevabınız için teşekkürler.
  • Günde 70 km yapıyorsanız benzinli araç almayı düşünmeyin bence
  • ben de aslında düşünmek istemiyorum ama polo donanımsız ve esp'siz olduğu için kararsızım.
  • başka fikir vermek isteyen olursa, önerilere açığım
  • Başka fikir vermek isteyen olursa dinlerim dediğin için söylüyorum;

Renault Megane Coupé 1.5 DCI
    Fiat Bravo 1.6 M-jet

Veya daha ufak tefek bir şey istersen Alfa Romeo Mito 1.6 JTD de olabilir.

Yüzünün eskimesini dert etmezsen, Alfa Romeo 147 1.9JTD 150hp ve bayaa iyi gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW POLO mu? Ford Fiesta mı?
    8 yıl önce açıldı
    Clio vs polo
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mito'da bildiğim kadarıyla otomatik vites yok sanırım. otomatik vites mutlaka olacak ve fitay 40.000'i geçmeyecek (sıfır ya da ikinci el olabilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrkl

mito'da bildiğim kadarıyla otomatik vites yok sanırım. otomatik vites mutlaka olacak ve fitay 40.000'i geçmeyecek (sıfır ya da ikinci el olabilir)

yaş sınırın veya marka takıntın var mı?

Aklıma iki model geldi. En azından C segmenti;

Peugeot 308 1.6 HDI yarı otomatik

veya

Opel Astra 1.3 CDTI easytronic full alabilirsin. Hatta forumda Banchi_doğan adlı arkadaş satıyordu yanılmıyorsam. 38 civarı bir şey yazmıştı ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 30 Eylül 2011; 23:18:56 >
  • aşağıda alınabilecek bütün markaları yazmaya çalıştım aynı araçları araştırıp poloyu tercih etmiştim 31700 tl ye
    ama piyasa çok zamlandı

gönlüm golf diyor ama km hesabı yapınca polo daha mantıklı

kabaca bir hesap yaparsak 70 x 30 = 2100 km + 400 km kişisel işler için = 2500 km

1 yılda 30 bin km yapıyor

yeni honda jazz -- en az yakan benzinli araç (güncel kasasını incelemiştim çok ferah bir araç)

JOY+ CVT 1.4 Benzinli 36.750
    FUN+ CVT 1.4 Benzinli 40.450

mitsubishi colt otomatik -- az yakan bir araç (showroomda incelemedim)
    34505 tl

fiesta 1.4i titanyum otomatik -- fiyatı çok pahalı bence (arkası bayağı dar bir araç boyum 1.88)
    39620 tl

corsa 1.2i essentia jantlı otomatik -- f/p olarak uygun bir araç içi ferah ve geniş
    33546 tl

renault clio -- hoşuma gitmedi çok fazla sert plastik var megane ye bakılabilir.

Megane HB Expression 1.6 16V BVA -- 1.6 16v motorun yakıtı fazla olur ve eski tip şanzıman
    40650 tl

toyota -- kasaları yeni hırçın model tasarımına adapte edilmedi ve tsunami sonrası çok fazla zam yaptılar

peugeot 207 -- aralıkta 30 bin istenen araba olmuş 40 bin tl ben bulaşmazdım açıkçası

skoda fabia --- performanslı 1.2 tsi ve dsg şanzıman var bayilerde indirim olur.
    Ambiente 1.2 TSI 105 HP DSG Tiptronik 38.000

seat ibiza -- 1.2 tsi dsg şanzıman
    1.2 lt TSI 105 hp DSG Style 38.800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 30 Eylül 2011; 23:25:49 >

• Vw alacaksanız kesinlikle GOLF almanız sizin için hem daha yüksek fiyattan satma ve isim yapmış modelle binmiş olucaksınız, POLO diyince insanların aklına gelenler hemen bellidir ufak tefek alt sınıf araç ama yenisi biraz öyle olmasada sonuçta lafta ve kagıt üzerinde öyle Golf tercih etmeniz daha mantıklı.
  • Polo ama kaç model? Yenilerde opsiyonel olarak esp mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Polo ama kaç model? Yenilerde opsiyonel olarak esp mevcut.

2010 model son kasa polo 1.6 TDI DSG
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

aşağıda alınabilecek bütün markaları yazmaya çalıştım aynı araçları araştırıp poloyu tercih etmiştim 31700 tl ye
    ama piyasa çok zamlandı

gönlüm golf diyor ama km hesabı yapınca polo daha mantıklı

kabaca bir hesap yaparsak 70 x 30 = 2100 km + 400 km kişisel işler için = 2500 km

1 yılda 30 bin km yapıyor

yeni honda jazz -- en az yakan benzinli araç (güncel kasasını incelemiştim çok ferah bir araç)

JOY+ CVT 1.4 Benzinli 36.750
    FUN+ CVT 1.4 Benzinli 40.450

mitsubishi colt otomatik -- az yakan bir araç (showroomda incelemedim)
    34505 tl

fiesta 1.4i titanyum otomatik -- fiyatı çok pahalı bence (arkası bayağı dar bir araç boyum 1.88)
    39620 tl

corsa 1.2i essentia jantlı otomatik -- f/p olarak uygun bir araç içi ferah ve geniş
    33546 tl

renault clio -- hoşuma gitmedi çok fazla sert plastik var megane ye bakılabilir.

Megane HB Expression 1.6 16V BVA -- 1.6 16v motorun yakıtı fazla olur ve eski tip şanzıman
    40650 tl

toyota -- kasaları yeni hırçın model tasarımına adapte edilmedi ve tsunami sonrası çok fazla zam yaptılar

peugeot 207 -- aralıkta 30 bin istenen araba olmuş 40 bin tl ben bulaşmazdım açıkçası

skoda fabia --- performanslı 1.2 tsi ve dsg şanzıman var bayilerde indirim olur.
    Ambiente 1.2 TSI 105 HP DSG Tiptronik 38.000

seat ibiza -- 1.2 tsi dsg şanzıman
    1.2 lt TSI 105 hp DSG Style 38.800

çok güzel yazmışsınız ama yazdığınız diğer büyün araçları geçen cumartesi tek tek showroom'lara giderek inceledim. aklımda sadeve golf ya da polo var. dizel golf'ler de var ama 2006 model 150.000 km'de golf 5 alınır mı ki?

• quote:

çok güzel yazmışsınız ama yazdığınız diğer büyün araçları geçen cumartesi tek tek showroom'lara giderek inceledim. aklımda sadeve golf ya da polo var. dizel golf'ler de var ama 2006 model 150.000 km'de golf 5 alınır mı ki?

yüksek km li dizellere bulaşmayın derim. kullanan kişiler suyunu çıkarıyor aracın.

ve vw alacaksanız 2007 model ve sonrasına bakın bir çok donanım ve teknolojik yenilik 2007 yılında araçlara eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 30 Eylül 2011; 23:50:15 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Polo ama kaç model? Yenilerde opsiyonel olarak esp mevcut.

2010 model son kasa polo 1.6 TDI DSG

Evet esp var. Ben 30 bin lira param varken sıfır Polo almadım Jetta aldım 2008 model. Yani daha konforlu olsun diyorsanız düşünebilirsiniz tüp taktırırsanız tabi.

İmkanınız var ise bir Polo birde Jetta'yı sürün derim. Tabi Golf'da olabilir. Eminim Jetta'dan sonra Polo'nun yanına yaklaşmazsınız. İlk aracım Polo idi. Jetta'ya geçtiğimde iyiki de sıfır Polo almamışım dedim.
  • Biraz da guzergahiniza bagli bence. Eger gunluk yolunuz yogun sehirici trafik iceriyorsa dizeli dusunmek mantikli olabilir. Ama rahat akan trafikte TSI-DSG kombinasyonu su anda benzinliler icinde cok iyi bir yakit ekonomisi sunar.

Fiyatlari tam kestiremeyecegim su anda ama, bir alternatif duz vites dizel Golf'e yonelmeyi dusundunuz mu? ESP olmaz, ama her bakimdan Polo'dan tatmin edici bir arac. Golf'un vites gecisleri vs. mukemmeldir.
  • Benzinli ekonomi honda jazz

Dizel ekonomi polo

Sağlamcı tercih golf

Gençlik ateşi polo

Ergonomi kullanışlılık honda jazz

Sineğin kanadından yağ çıkarma honda jazz

Fiyat performans gene honda jazz

Mantıksal tercih golf

Duygusal tercih polo

Tamamen duygusal tercih honda jazz

Benim tercihim GOLF
  • Günde 70 km yol yapıyorsunuz ben polo diyorum.
  • Günde 70km hiç az değil ancak, kendinizi ve sevdiklerinizi düşünüyorsanız espsiz araç almayın. Belki hiç çalışmayacak ya da yılda 1 kez devreye girecek ama hayatınızı kurtaracak. Bu yüzden tsi dsg golf vs tdi dsg polo karşılaştırmasında hiç düşünmeden golf derdim, tabii ki son tercih sizin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.