Şimdi Ara

Gürcü plakayı türk plakaya çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
42.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ben gürcistandan bmw e92 m3 almayı düşünüyorum gerçekten çok ucuza geliyor burdaki fiyatı 320 bin tl, aynı km ye sahip olanı gürcistanda 80 bin tl. Şimdi alma işlemleri falan tamam diyelim aldık türkiyeye getirdik plakayı tr yapmak ne kadara patlar? Masrafı nedir yardımcı olursanız sevinirim. Not: forumda aynı konu var fakat 2014 tarihinde paylaşılmış o zamandan bu zamana vergiler dahil birçok şey değişti

• 80 bin TL çöpe gider birde bı o kadar zarar edersin. Maceraya gerek yok. O arabayı içeri sokamazsin.
  • 25 yaşından daha yeni 2. el hiç bir aracı tam manasıyla TR plaka yapamazsın. Arama yolu yok. O aracı bir şekilde sınırdan soksan dahi son 1 yıl içerisinde 185 gün yurt dışında kalmadıysan 1 metre dahi kullanamazsın. Net
  • Arkadaş bu işin olur yolu olsa emin ol çevrende senden önce bu işi yapmış olan binlerce insan olurdu..
  • TR'ye getireceksin, Gümrüğe yakalatıp biraz ceza ödedikten sonra araç ihale ile satdığı vakit ihaleye girip satın alacaksın. Tek yolu bu.
  • shockwave23 kullanıcısına yanıt
    Niye ki? İçeriye sokmak için yaş sınırımı var
  • 2014 tede getirip tr de kullanamıyordun
    2018 dede getirip tr de kullanamıyorsun.
  • Ne kadar güzel fikir tebrikler

Yok öyle birşey
  • Arkadaşlar yok öyle birşey diyorsunuzda gürcistandan araç getirmek bu aralar moda oldu. 2 yıl türkiyede kalabiliyor bende diyorum ki o iki yıl işinden kurtulmak için böyle yapılabilirmi
  • 2 yıl kullanabiliyorsun... hatta o iki yıldan sonra gürcistana gidip kalmanada gerek yok onuda kefil işi ile hallediyorsun
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var arabacı o işi hallediyorlar artık. 2 yıl kalma hakkın var hatta gürcistana gidip orda hiç kalmadan aracı alabiliyorsun. 2 yıldan sonra tekrar gürcistana gitmeme gerek kalmadan kefil işiyle hallediyorsun. Hiç mi araştırmıyorsunuz arkadaş ben anlamıyorum ki gelip burda bilgi ukalalığı yapıyorsunuz
  • Babam emekli gümrük müdürü,bildiğim kadarıyla cevap vereyim..Öncelikle turistik kapsamda getirmek icin bile yurtdısında ikamet ediyor olmanız ve son 1 yılda 185 günü bir fiil yurtdışında geçirmiş olmanız gerekiyor aksi takdirde sınırdan o aracı siz sokamassınız,bu bir..

İkincisi Türk plaka yapmak için yurtışından kesin dönüş yapıyor olmanız gerekir..O ülkedeki ilişiğinizi kestiğinize dair bir belge ve araçta alındığı yıl itibariyle 3 yaşından büyük araç olmamak kaydıyla ithal edebilirsiniz..Vergilerini ödemek koşuluyla tabiki..Zahmetli ve yorucu bir süreç sonunda neredeyse TR fiyatına eşdeğer bir rakama getirmiş olursunuz yani..

Kısaca ülkesine dönen gurbetçiye bir kereliğine mahsus bile devlet geç kardeşim kullan demiyor,vergisini alıyor..Bu ülkede her türlü kolaylık kodomana..O yüzden boşuna kolay yoldan m3 hayali kurmayın..80 bin lirayla Clio,Egea !! tarzı araçlara yönelip yola devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naltay23 -- 26 Nisan 2018; 13:18:40 >

• Naltay23 kullanıcısına yanıt
    Sırf hükümet yüzünden hayallerimden vazgeçmek zoruma gidiyor. türkiyede spor araç olarak hiç temiz olanını bulamadım zaten kaliteli spor araçlardan çok az var. ben egea veya clio tarzı araçlardan hiç haz etmem bindiğim araçta gaza basınca adrenalin seviyemin yükselmesi gerekiyor :) cevabın için teşekkür ederim. bu ülkede yaşanamayacağının bir kez daha farkına vardım dediğiniz gibi bütün kolaylıklar vatandaşa değil devlete. böyle sisteme yazıklar olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: e92v8

Arkadaşlar yok öyle birşey diyorsunuzda gürcistandan araç getirmek bu aralar moda oldu. 2 yıl türkiyede kalabiliyor bende diyorum ki o iki yıl işinden kurtulmak için böyle yapılabilirmi
    Zaten arastirmissin. Ne guzel bak.

Hatta Git getir bin 2 yil. Sonra ordan ailendeki fertlerin uzerine devir edersin. 5 kisilik aile olsani 10 yil yapar.

Madem bu kadar biliyon neyi soruyon.

Fake attigindan supheliyim.
  • e92v8 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki durum bu ve denicek tek bir söz var “ Ya bu deveyi güdüceksin ya bu diyardan gidiceksin .. “ İnsallah gönlünüzdeki gibi araca sahip olursunuz,iyi forumlar
  • Fake atmak ne alaka. Bildiğim şeyi sormadım ki öğrenmek istediğim şeyi sordum ben. Türk plakaya çevirmek hakkında internette birşey bulamadım benim asıl sorduğum şey bu
  • Naltay23 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam yapacak birşey yok. Sağolun sizede
  • quote:

Orijinalden alıntı: e92v8

Yanlışın var arabacı o işi hallediyorlar artık. 2 yıl kalma hakkın var hatta gürcistana gidip orda hiç kalmadan aracı alabiliyorsun. 2 yıldan sonra tekrar gürcistana gitmeme gerek kalmadan kefil işiyle hallediyorsun. Hiç mi araştırmıyorsunuz arkadaş ben anlamıyorum ki gelip burda bilgi ukalalığı yapıyorsunuz
    Bilgi ukalalığı yapan, kulaktan dolma bilgi ile hareket eden sizsiniz. Rüşvet gibi yöntemle yırtabilme ihtimaliniz dışında ülkemiz sınırları içerisinde yabancı plakalı bir aracı son 365 gün içerisinde 185 gün yurt dışı kalmamış birinin kullanması tamamen kanunsuz bir durumdur.
  • Arkadaşın biri yukarıda paylaşmış. Alıyorsun içeri senin yerine gürcü bir vatandaş sokuyor sonra ona yol parasını verip geri gönderiyorsun. Aracı parçalayıp (motoru para eden parçaları) söküp polise ihpar ediyorsun gümrükte satışa çıkınca tasiş den ihale ile alıp plakayı çakıyorsun tamamdır
  • Yasalar gereği 3 yaşından genç veya 25 yaştan eski olması gerekiyor. Sonra sıfır almış gibi ÖTV ödüyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.