Şimdi Ara

Hafif Ticarilerin Aile Aracı Olarak Kullanımına İlişkin Görüşleriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet,başlık açık,ancak bomba atıp kaçtı demesinler,hemen ben kendi yorumumu yapıyorum..

Ülkemizde Hafif Ticarinin Tercih Sebepleri Şunlar, ( Ve insanlar tercih etmede haklılar gibi,neyse haklılar haksızlar konusuna girmeyelim,ancak ben, hafif ticari yerine,MPV veya sport tourer araçları tercih ederim,ticariden aile aracı yapmam.)

Maalesef,ülkemiz Dubai'deki gibi insanların gündüz ayrı,akşam ayrı kullanabilecekleri bir araç alıcak parası yok,bu yüzden hem işine hem ailesine gelebilecek bir araç olarak ticarileri seçiyorlar,Yine benzer sebepten ülkemizde MPV veya Sport tourer türü araçlar dizel ve tüm opsiyonları full paket alındığında inanılmaz rakamlara çıkabiliyorlar buda dizel ticarilerin daha ulaşılabilir ve ekonomik kılıyor,ülkemizinde durumu belli yani..
    Avrupa'da ve Amerika'da ise tabiki yani, aile araçları genelde 7 kişilik suv veya crossoverler,veya mpvler felan,vergi avantajları alım gücü vs,vs sebeplerden,ülkemizi karşılaştırmak şuan için en azından maddi külfet ve en adaletsiz ancak en kolay vergi sistemimiz yüzünden mümkün değil...
    Ve tercih sebeplerinden biri de hafif ticarilerin biraz daha yerden yüksek vede biraz daha yüksek olan tavan yükseklikleri uzun yolda ferahlık isteyenler olabiliyor..

Mpv seçme sebepleri,önce kesinlikle kabul etmek gerekki,ticariler ilk önce ticari amaçlarına yönelik üretiliyorlar ve mpvler kadar konforlu değiller diye düşünüyorum şahsi düşüncem size konforlu gelebilir,ancak amaca yönelik üretiliyor bu araçlar,nasıl akıllı telefonlar önce en temel ihtiyacımızı gidericek sonra diğer şeyler bunda da aynı ilk önce görüşme yaptırıcak rahat bir şekilde sonra oyun internet vs şeyler,daha sonra yol tutuş hafif ticarilere göre daha iyi diyebilirim,paranız varsa hafif ticarilerden daha donanımlı alabiliyorsunuz,daha keyifli araçlar bence,şu ana kadar bindiğim hiç bir hafif ticarinin koltuğunu beğenmedim.

Ve son olarak,tabiki herşey tercih meselesi,kimi elmayı sever kimi armutu
    sizlerin görüşleri nelerdir?

(tartışma yaratmak için açmadım,o niyetle yorum yapılmazsa sevinirim,gerginlik yapmadan da konuşabilmeyi ve tartışabilmeyi öğrenmeliyiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan74 -- 8 Nisan 2013; 20:25:37 >

• Mvp pahali hocam. ustelik mvp'lerde dizel secenekler kısıtlı. bende caddy var konforu az dusuk geri kalan herseyde cok memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık farklı alternatifler var lodgy var kim ticariyle ailesini riske atacak...
  • Fiat Doblo sahibiyim. Büyük araçları seviyorum. Hem parçası ucuz, hem kendisi ucuz, hem sağlam. Aslında aklımda Nissan Note dizel almak var ama piyasada tutulmadığı için almaya korkuyorum. Fiat, Nissan Note gibi bir araç yapsa hiç düşünmem alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Mvp pahali hocam. ustelik mvp'lerde dizel secenekler kısıtlı. bende caddy var konforu az dusuk geri kalan herseyde cok memnunum.

dizel mi kedi hocam? ya tabiki mpv hem pahalı birde dizel full paketleri hakikaten uçuyor maalesef..
  • bizde fiat doblo vardı, 8 kişi rahat alırdı sıkışmadan. bagaja iki kişi attınmı tamam.

tavanı yüksekti adamı bunaltmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

bizde fiat doblo vardı, 8 kişi rahat alırdı sıkışmadan. bagaja iki kişi attınmı tamam.

tavanı yüksekti adamı bunaltmazdı.

bu sebepten amca oğlununda tercihi :) boy meselesi,ondada doblo var 0 almıştı kırmaktan,ancak satıp focus alma sevdasında :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bu duruma karsi olanlardanim ama sartlar insani zorlayabiliyor yani örnegin full bir dacia dokker 32 bin lira ulkemzde ki cok da saglam ve az yakan bir dizel motoru var aracin ama bu paraya benzinli corsa ancak aliyorsunuz dizel corsa 39.000 tl.

Eger bu araclar tercih ediliyorsa elzem se bunu dikkatli kullanmak gerek özelliklede aile icin kullaniliyorsa. Görüyorum caddelerde adam neler neler yapiyor o araclarla benim otomobilim tüm güvenlik ekipmanlarina sahip ben aşmiyorum hiz limitini adam redline gidiyor. Bursa da eds lerden yazilan cezalara bakin alayi hafif ticari kullanicilarina hele birde bu araclari yere basanlar krom kaplamalar takanlar bagaj kapagina merdiven takip yedek stepne asanlar suv edasi ile binenler görüyorum gülmeden edemiyorum.

Birde bu konu cok tutar bilginiz olsun da :) birazdan azili hafif ticariciler dolusur buraya

• quote:

Orijinalden alıntı: berkan74

quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Mvp pahali hocam. ustelik mvp'lerde dizel secenekler kısıtlı. bende caddy var konforu az dusuk geri kalan herseyde cok memnunum.

dizel mi kedi hocam? ya tabiki mpv hem pahalı birde dizel full paketleri hakikaten uçuyor maalesef..

Evet zaten benzinlisi yok herhalde caddynin. golf siparis verdim 4 ayı bulur gelmesi :d satmayi dusunmuyorum golf gelince de :)

• 35 e 40 a Mvp verdiler de biz mi almadik.Bak Kangoo'ma.Sehirici 5 civari yakiyorum.Mis gibi yuksek arac.Ama simdiki aklim olsa 110 luk Choromline Kangoo alirdim.Yol tutusu cok iyi degil kabul ama sende virajlara hizli girme.Normal kullanimda gayet konforlu ve rahat.Ayrica arkada makas olmamasida konforu iyi yonde etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThingBlue -- 8 Nisan 2013; 20:37:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Fiat Doblo sahibiyim. Büyük araçları seviyorum. Hem parçası ucuz, hem kendisi ucuz, hem sağlam. Aslında aklımda Nissan Note dizel almak var ama piyasada tutulmadığı için almaya korkuyorum. Fiat, Nissan Note gibi bir araç yapsa hiç düşünmem alırım.

Hocam valla cidden niyetiniz varsa hic dusunmeden alin nissan bote un piyasasi o kadsr da fena sayilmaz temizleri alicisini kolaylikla bulabiliyor. Hafta sonu bayide inceledim teknapack paketini arac 43.000 tl ve full dolu esp cc alasim cant tam oto klima deri direksyon yok yok yani alip döve döve binilecek araba arka koltuklar hareketli oldugundan bagaj lazim olunca öne aliyorsunuz diz mesafesi lazim olunca arkaya. Bagaji iki kademeli gayet kullanisli. Arac ingiliz uretimi motoru dCi 90 bg gayet yeterli ve tutumlu bir motor bence 1 dakika dusunmeyin

• Bu soruyu, olayları bu noktaya kadar getiren yönetim anlayışına sormak gerekir.

Yurt dışında, "aile otomobili" kavramının yerini SW ya da MPV sınıfı doldururken, Türkiye'de bu boşluğu hafif ticari araçlar kapatmaz zorunda kalıyor. En büyük sebebi ise ikinci el durumu ile araçların sıfır satış fiyatı bu duruma neden oluyor.

Aile ihtiyacını karşılamak için en azından C sınıfı bir araca ihtiyaç var. Dizel, düz vites ve donanımsız C sınıfı bir otomobil, ortalama kaç para ? Ortalama 50.000 TL. Benzinlileri bile 40.000 TL'den başlar halde. İnsanlar da bu paraları bu arabalara vermektense, hafif ticari araçları tercih etmek zorunda kalıyor. Bu araçlar kamyonet bozması, otomobil konforundan yoksun araçlar; ancak ticari amaç için satın alınabilirler ama ülkemiz şartları altında alınabilirlik durumuna getiriliyor.
  • Yurdum insani sadece genislik ve az yakit oldugu icin direkt hafif ticari aliyor. Yoksa mvp yada crowser alsa 2kati para vermek zorunda. Bu yuzden turk milleti hafif ticariden vazgecmez.

• doblo sahibiyim c sınıfı sw dizel araçlar benim aracımın 2 katı fiyata sahip, ayrıca 320.000 kmdeki multijet motora güvenim sonsuz, yazın zamlardan önce kmde 19krş yakıyordum
  • Hafif ticari kullanıcıları bilmiyor mu A4 Avant, C180 Estate, Ford Galaxy, Seat Alhambra alıp tepe tepe binmeyi?

Geniş, kullanışlı ve ucuz araç = Hafif ticari.Bunun alternatifi YOK.

Bundan 7-8 sene önce olsa tamam, hafif ticariler yürüyen bombaydı.Ama şu an Partner Tepee ve Berlingo gibi modeller günümüzde olması gereken özelliklerin çoğunu kullanıcıya sunabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Hocam bir önceki mesajımda sizden bahsetmişim ama nasıl oldu anlamadım

Mesajım size yönelik değil, yanlış anlaşılma olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Hocam bir önceki mesajımda sizden bahsetmişim ama nasıl oldu anlamadım

Mesajım size yönelik değil, yanlış anlaşılma olmasın

Yok hocam yanlis anlasilma dediklerinizde aynen dogru.

• Ben gayette olumlu bakiyorum. Soyle bir avantaj var bir kere, dizel almak icin +5 bin lira gibi (ortalama olarak yaziyorum) fiyatlar verilmiyor. Ornek veriyorum bugun bir berlingo-partneri 35-40 bin liraya alabiliyorsun. Full araba belki de hala cogu binek aracta olmayan ozellikler var, motoru kaliteli. O paralara bugun 2 hava yastikli B sinifi arabalar alinirken dizel full bir arac icin bence para bile degil.

• İmzamdaki aracımı geçen sene 35.500 liraya aldım. Allah'a şükür şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Araçla ilgili tek eksik gördüğüm şeyler; Arka tekerlekler makaslı, CC olmayışı ve Arka kaya kapılarının camlarının açılmaması.

4 kişilik bir aileyiz.

İçi geniş, bagajı büyük, fiyatı C-max gibi araçlara göre makul. Ben mutluyum iyi ki de almışım diyorum.

Yok neymiş her sene muayene, 6 yılda bir vergisi düşüyormuş !

Banane bunlardan ? Sanki bilmiyor muydum bunları ?

Bütçem bu kadar. 55-60 bin vereceğime 35.500 verdim.
  • hafif ticarilerin otomobilden aşagı yanı yok caddy ve doblo premı esp asr hılholder otomatık klıma derı dıreksıyon daha neler neler ama bu fıyata 40 bın tlye bos arabalar alıyorsun ve tavan genıslıgı ferahlık yok mıllet 40 bıne bulabılse mpv alır nerdee fakat allahtan kı yenı cıkan hafıf tıcarıler otomobılı aratmıyor bu ulke bu sartlarda mpv araca bindirmez

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.