Merhaba Arkadaslar 1.5dci clio 3 kullanıcısıyım 5 Yıldır.Aracima yakıt almak için istasyonlara gittiğimde 50TL lik eurodizel doldur diyorum pompaci hemeb pahali olani koyuyor genelde shellden alırım hep v power nitro+ koyuyorlar,Butun dizel yakıtlar 10ppm kukrt oranina sahip değilmi pompaciya fuelsave koy diyorum abi o kamyonlara koyuyoruz falan diyor ama fuelsave dizel ile tasarruf yapiyorum motor sesli çalisıyor ama tuketim 100km/4.2LT şehir içi;v power niyro ile 5.4lt gibi yukseliyor tuketim Fuelsave almamın bir zararı olurmu?
Pompacıya bakmayın. Kar marjı en yüksek olanı itelerler.
Ucuz olan zaten standart rafineri mazotudur. 2 kuruş fazla verip pahalı olanıalmak daha mmantıklı. Ama 1 lt fark ediyor diyorsunuzen iyisi jJetpet alpet vs bunların ucuz mazotunu kullanın 3.5 yyerine 3 tlye almış olursunuz
quote:
Orijinalden alıntı: shifisitert
Ucuz olan zaten standart rafineri mazotudur. 2 kuruş fazla verip pahalı olanıalmak daha mmantıklı. Ama 1 lt fark ediyor diyorsunuzen iyisi jJetpet alpet vs bunların ucuz mazotunu kullanın 3.5 yyerine 3 tlye almış olursunuz
fuel save dediği rafineri katkılı dizeldir yani euro dizel...
nitro dediğide kendi katkısıdır...
ben senelerdir bunun kavgasını yapıyorum... arkanı döndüğün an adam yaslıyor pahalıyı...
shell den hiç memnun değildim vuruntulu çalışma siyah duman...
totalden şaşmayacaksın...
Shell in nitrosu az gider düşük devirlerde iyi performans verir
Mazot mazottur ucuz bulamazsan total dan al
sissilS
kullanıcısına yanıt
Bende kavga etmekten sıkıldım artık total istasyonu çok uzak Fatih topkapidayim bilen bilir Topkapi shell meşherdur.Yakitlari temiz ve kalitelidir ama hep v power nitro+ koyma diyorum yine koyuyor
Bp nasıldır acaba hiç almadım yakıt?
Aklı kelden, yakıtı shell'den alacaksın.
Bu arada pompacı ile istasyonların kar majı ile hiç bir alaka yok. O adamlar her türlü maaşını alıyor. Biz de işin içindeyiz. Ordan biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: bjkenesap
Bende kavga etmekten sıkıldım artık total istasyonu çok uzak Fatih topkapidayim bilen bilir Topkapi shell meşherdur.Yakitlari temiz ve kalitelidir ama hep v power nitro+ koyma diyorum yine koyuyor
Parasını ben veriyorsam nasıl koymuyor ya? Ulan istersem dizel araca benzin koydururum parasını ben vermiyor muyum kardeşim?
quote:
Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası
Aklı kelden, yakıtı shell'den alacaksın.
Bu arada pompacı ile istasyonların kar majı ile hiç bir alaka yok. O adamlar her türlü maaşını alıyor. Biz de işin içindeyiz. Ordan biliyorum.
enjektörlerin delphi ise totalden alacaksın
kelden yada shell den alırsan ozaman aracım niye çok yakıyor yada siyah duman atıyor yada enjektörler memeleri neden geri kaçırma yapıyor demeyeceksin...
katkı enjektörün hem dostu hem düşmanıdır...
bjkenesap
kullanıcısına yanıt
Olmaz
Ben total den alıyorum. Hdi için.
quote:
Orijinalden alıntı: bjkenesap
ve sizde bu duruma ses çıkarmıyor musunuz? Aynısını bana yapacak orada kavga çıkarırım. Adama koyma diyeceğim ve hala kendi bildiğini okuyacak.
quote:
Orijinalden alıntı: sissil
enjektörlerin delphi ise totalden alacaksın
kelden yada shell den alırsan ozaman aracım niye çok yakıyor yada siyah duman atıyor yada enjektörler memeleri neden geri kaçırma yapıyor demeyeceksin...
katkı enjektörün hem dostu hem düşmanıdır...
opel corsa 1.3 cdti opetten alıyoruz. Siz hangisini tavsiye edersiniz?
sissilS
kullanıcısına yanıt
Total evime uzak 10Km falan var o nedenle shell den aliyorum
opet shell po opet tp arasinda en az yakan tp gibi geldi bana. ama psikolojik mi bilmiyorum araba 1800 devirde giderken titreme gibi degil de vuruntu hissi oldu. shelle yeniden dondum duzeldi. totali deneyecem sonraki 50 liralikta
Aurorax
kullanıcısına yanıt
Tp den yakit aldim bir sıkıntı yaşamadim 50TL lik diyince aklima 20 yil önce kartal aracima 20TL lik super benzin aldığım zamanlar geldi litresi baya ucuzdu benzinin ozamanlar...
Tp den en son mazofu 3,28 e aldım katkılı olanı
Shell kadar atak ve sessiz değil ama vpower menzili çok bariz kısa
2,99 tl den alıykruz sıkıntı yok araç gaymak gibi
Motora gore degisir. Hdi dci motorum olsa dikkat ederim.
Multijette bi iki kere kaliteli olanlardan aldim ama bi espirisi olmadi.
O yuzden istedigim istasyondan aliyorum mazot markasi vs. onemli degil.