Şimdi Ara

Hangi motor daha kolay hararet yapar? Dizel mi Benzinli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafama takıldı bu, diğer konuda bir çok araç gördüm kimi dizel kimi benzinli, benim bildiğim dizel hararet yapması benzinliye oranla zor gibi, sizce? İki motorunda bakımlı olduğunu sorunsuz olduğunu düşünüyoruz.

• benzinli araba daha kolay hararet yapar lpgli benzinlidende kolay hararet yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımsız araba yapar
  • Lpg çünkü yandığında açığa çıkardığı ısı daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinin kalorifik değeri dizelden yüksektir. Benzinde risk daha fazla olsa gerek.
    Ama bu birazda aracın çok yakıt tüketmesine bağlı.
  • İki motorda da arıza olmadıkça hararet olmaz. eski arabalarda kaldı hararet işleri. lpg takılmış motorlar hariç tabi. enjeksiyonlu ve dizel motorlu arabaları yıllardır kullanıyorum henüz hiç hararet yapan olmadı.
  • Motordan motora değişen bir durum ve güncel araçlar aşırı ısınma durumlarına göre kalibrasyon ayarlarına ve emisyon düşüren önlemlerini kapatma yetkisine(dpf,egr vs) (sadece motora zarar verici durumlarda yasal ) sahip olduklari için kolay kolay hararet yapmazlar, yapmıyorlar. Ancak tamamen ayni hacim güc ve teknolojideki 2 motor için benzinli daha yüksek hararet riskine sahiptir denebilir. Motor yapısı ve malzemesi, agırlıgı nedeniyle daha az ısı kapasitesine sahiptir ( evden çıkarsınız 2km de isinmiş olur) dolayısı ile yüklenen fazla ısı enerjisi sicakligi daha çok arttırır. Ayrıca yüksek devir çevirmeleri sürtünme ile oluşan ısıyı arttırir. Otto çevrimi ( benzinli motorlar) diesel çevrimin zaten daha verimsizdir ve ısıya dönüşen enerji daha fazladır.
    Dolayısıyla benzinli daha kolay hararet yapabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzin daha cok devir ceviriyor dizelle fazla devir cevire cevire gidilirse ne olur orasini Allah bilir

• Gerek benzinli gerek dizel araçlar kullandım. Çok yokuşlu yollarda 40 derece sıcakta bile hararet göstergesi 1 çizgi bile oynamadı. Bu araçlar bakımlı olduğu için böyleydi. Onlardan önce de bir lpg li araç vardı ufak yokuşta ya da dur kalk trafikte hemen hararet yükselirdi. O da bakımlıydı ama lpg nin sıkıntılarından biri işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Benzin daha cok devir ceviriyor dizelle fazla devir cevire cevire gidilirse ne olur orasini Allah bilir
    BENzinli değil, atmosferik benzinli daha çok devir çevirir.

• Lpg ve bakımsız. İflah olmaz bir kısır döngüye giriyor.
    Ah skoda felicia. Ne çok bekledim yollarda soğumasını.

• Hararet diyince satıp kurtulduğum lpgli fiestam aklıma geldi bir anda rahatsız oldum durduk yere.
  • Bugune kadar o kadar lpgli aracim oldu cok defa da uzun yol yaptim hic sorun yasamadim sorun yasayanlar ya eski tip karbüratörlu arac kullanmislar ya da sogutma sisteminde antfriz yerine su bulundurmuslar sanirim...

• Benzinli araç hararete daha meyillidir. Tamamen sorunsuz iki araç olduğunu düşünelim ve yolda giderken soğutma sisteminde arıza meydana geldiğini düşünelim.

1- Dizel motorların termal verimi benzin motorlarına kıyasla çok daha yüksek. Yani motor yanmada ortaya çıkan enerjinin çok daha büyük bir kısmını tekerleklere aktarabiliyor. Geriye kalan atık ısı miktarı az olduğu için içeri giren taze hava bile soğutmaya yeterli geliyor.

2- Benzinli motorların termal verimi mahmut tuncerle halay çektiğinden dolayı atık ısı miktarı çok fazla. Yanmadan çıkan ısının büyük bir kısmını motordan uzaklaştırmaya çalışıyoruz benzinli arabada. Soğutma sistemindeki en ufak bir arızada da harareti aracın çok daha hızlı yükseliyor.

Ve benzinli motorda şöyle bir sıkıntı var. Motor hararet yapınca soğuması için rölantide çalışması lazım. Dizelde rölantide atık ısı çok düşük olduğu için motoru rahatlıkla soğutabiliyoruz. Ancak benzinli motorun rölanti devrinde bile fan gerektirecek kadar atık ısıyı 15 dakikada motor üretebiliyor. Resmen kısır döngüye giriyor araç

• Soğutma sistemi bozuk olan araç daha çabuk hararet yapar.

Konuya bak cay demle, sanki adam radyatörü satip aksam eve ekmek alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Mayıs 2020; 16:21:57 >
  • soğutma sistemi bozuksa termostat açmıyorsa fan çalışmıyorsa yapar ancak, aracın motoru aşınmış contası yanmış olabilir bu durumdada yapar birçok etken var.

• Benzinli araba 5 dakikada ısınır, dizel 15 dakikada. Verdiğim değerler tabiki örnek olması açısından. Ama herkes benzinli arabanın kolay ısındığını, dizelin geç ısındığını bilir. Olaya boyle bi bakarsak bile benzinliler hararet olayında daha sıkıntılılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.