Şimdi Ara

Hangi Vitamin Bağışıklık İçin Daha İyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
4
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, merhaba arkadaşlar. Vücudumuzun bağışıklık sistemini hangi vitamin daha çok güçlendirir? Hangisini tercih etmeliyiz? Ben zaten Corona virüsü öncesinde de çok şükür sağlıklı besleniyordum günlük yoğurt bol su vs... Tüketiyorum ama yine de şöyle bir vitamin alayım dedim :)

Multivitaminler mi daha etkili faydalı olur yoksa ayrı ayrı almak mı? Mesela Pharmaton a baktım Multivitamin günlük değerleri çok düşük mesela B12 2.5 mikrogram günlük değerin %100 bence çok düşük.

Solgar VM-75 e baktım Multivitamin mesela onda günlük değerler yüzde yüz değil çok daha fazlası bu bence daha iyi etkili olur diye düşünüyorum.

Veya Multivitamin yerine ayrı ayrı hangi vitamin almak daha iyi olur?
    Mesela C vitamini mi? B12 mi? D vitamini mi?

Now C 1000 düşünüyorum C vitamini faydalı olur mu? C vitamini + B12 mi yoksa D vitamini mi?

Ayrı olarak Omega 3 balık yağı bağışıklığı güçlendirir mi peki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• propolis al tamamdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Vitabiotics Immunace ve Now C-1000 var ama şöyle bir durum var ben bunları günlük içmiyorum. Depolanamayan vitaminlerin fazlası vücuttan atılıyor, C vitamini ise bunlardan birisi yani sürekli olarak günlük ihtiyacının üstünde bu vitaminlerden alırsan hem böbreğini zorlarsın ayrıca taş oluşumuna yol açar. Ben immunaceyi haftada 2 kez alıyorum, now c-1000'i hasta olucağımı hissetmediğim müddetçe almıyorum. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.
  • qlkn Q kullanıcısına yanıt
    bendede now c var hocam.bende hergun iciyom demekki haftada 1 icmek daha faydali

• Hastanelerde IV (damardan verilen denilebilir) normalin onlarca katı C vitamini deniliyordu bu illet hastalık başladığı zamanlar.

Bunun haricinde kesinlikle D vitamini ve normal proteinli beslenme.

• Hiçbiri. git evde kefir yap.bunların 100 katı daha yararlı ve doğal

• Vitaminin piri Solgar vm-2000 dir. Gerisi getir götürünü yapar solgarın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Folik asit al keyfine bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Vitaminin piri Solgar vm-2000 dir. Gerisi getir götürünü yapar solgarın
    Aynen Öylede o günde iki kez alınıyor biraz pahalı oluyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: qlkn

Bende Vitabiotics Immunace ve Now C-1000 var ama şöyle bir durum var ben bunları günlük içmiyorum. Depolanamayan vitaminlerin fazlası vücuttan atılıyor, C vitamini ise bunlardan birisi yani sürekli olarak günlük ihtiyacının üstünde bu vitaminlerden alırsan hem böbreğini zorlarsın ayrıca taş oluşumuna yol açar. Ben immunaceyi haftada 2 kez alıyorum, now c-1000'i hasta olucağımı hissetmediğim müddetçe almıyorum. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.
    Doğrudur mantıklı hocam teşekkürler

• konudan cehalet akıyor

hiçbir vitamin bağışıklık sistemini güçlendirmez.

bağışıklık sistemini "güçlendirme"'yi bulan kişi nobel tıp ödülünü alır çünkü inanılmaz karmaşık bir mekanizma çözüldüğü ve hacklendiği gün dünya asla eskisi gibi olmaz. bu işler öyle kolay değil vitamini atayım kendime buff basayım gibi bir durum yok dengeli beslenmeye bakın scammer vitamin şirketlerini zengin etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 4 Eylül 2020; 21:38:27 >
  • kafanıza göre vitamin almayın

özellikle d vitamini alımına çok dikkat edin. ADEK vitaminleri depolandığı için toksik etkik oluşturur.

C ve B vitaminlerinin fazlası atılır yukarıdakiler kadar sıkıntılı değildir. C vitamini alabilirsiniz. B12 değeri normalse almanıza gerek yok.

OMEGA-3 eğer ceviz, balık gibi omega3 yiyecekleri az alıyorsanız kesinlikle almanız gerekir. Tüm profesörler bu konuda hemfikir. Omega 3 alırken ağır metal içermediğine ve epa dha değerlerinin yüksek olduğundan emin olun.
  • %100 ün çok fazlasını isterseniz sporcu vitamini kullabilirsiniz (Hareketli aktif yaşama önerilir.)

Ayrıca kafein vb. içerdiğinden direkt olarak enerji verir.

supplementler.com
    Big Joy Sports Multibig Vitamin Mineral 90 Kapsül - Vitaminler
    https://www.supplementler.com/urun/big-joy-sports-multibig-vitamin-mineral-90-kapsul-6923

• Vitamin ilaçları sinir sisteminde geri dönüşü olmayan hasarlar bırakır hiç kullanmamak daha iyidir doğal yollardan almaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 4 Eylül 2020; 22:4:49 >
  • Herkes bambaska seyler soyluyor. Saglikli beslenin, herseyi dengeli yapin ve en onemlisi hareket edin.
  • Hammertime44 H kullanıcısına yanıt
    Kafanıza göre vitamin almak yerine sağlık ocağında kan tahlili yaptırıp aile hekiminizin yönlendirmesiyle vitamin almanız sizin faydanıza olur.

Aile hekiminizi aşan bir durum varsa o sizi hastaneye yönlendiriyor.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Ben 2 sene düzenli olarak vitamin hapı alıyordum, 2 senenin sonunda bazı şeyleri unutmaya başladığımı hissettim. Sağlık ocağında yaptırdığım kan tahlili sonucu bazı vitamin değerlerimin düştüğü görüldü, hastanedeki dahiliye doktoru doğru vitamin ilaçlarını yazdı, o vitaminleri kullanınca normale döndüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hammertime44

Aynen Öylede o günde iki kez alınıyor biraz pahalı oluyor :)

Alıntıları Göster
    1 tane al hocam ben 1 tane alıyorum fazla bile idrarımın rengi yeşile döndü fazla vitamini vücuttan atmak için ha illa 2 alacam fazla diyorsan VM-75 al.
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    İhtiyacın yoksa kullanma benim dediğim budur zararları da var bunu unutmamak lazım. Kafana göre ilaç almanın zararları elbet bir gün çıkıyor

• Mucovid-C 1200luk ve üzeri

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.