Şimdi Ara

HARD DISKLER HAKKINDA PUFF NOKTALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BAYADIR HDD TAMIR EDEN VE DATA KURTARAN BIRI OLARAK FORUM GENELINDE OKUDUGUM KADARIYLA HEP BENZER SORULAR SORULMUS VE CEVAPLANMAYA CALISILMIS

BURDAN SIZE GENEL OLARAK BAZI PUF NOKTALARI VEREYIM DEDIM

HANGI DISK IIDIR DERSENIZ HEPSI AYNI HEPSININ AVANTAJI AYNI ZAMANDA BIR DEZAVANTAJI YANINDA GEIRIR KIMI SESIZ CALISIR AMA KISA OMURLUDUR KIMI SESLI CALISIR AMA PERFORMANSI COK IIDIR HEPSINI BIR ARADA BULAMAZSINIZ BENDE HER MODELIN HURDASI VAR BUNA INANIN

SABIT DISKLER ONEMLI VERI DEPOLAMADA KESINLIKLE GUVENEBILECEGINIZ ALETLER DIILDIR SIZE DVD YE KAYIT YAPMANIZI ONERIRIM YOKSA BIZIM GIBI DATA KURTARMACILARA ONEMLI MEBLAGLAR ODEMEK ZORUNDA KALABILIRSINIZ

DISKLER OZELLIKLE 160 GB VE UZERI DISKLER COK ISINIR MUTLAKA SOGUTUCU FAN TAKIN DERIM
    YOKSA BI GUN MOTOR SU KAYNATIR

KAFA VURAN SESLI CALISAN DISKLERI ZORLAMAYIN HEMEN YEDEK ALIN KUCUCUK BIR BED SECTOR KAFAYA ULASIRSA O DISK BIR DAHA KULLANILAMAZ HALE GELIR UNUTMAYINKI BOOTA ULASMAMIS BIR BED SEKTORU YAPABILIRIZ DUZELTIRIZ AMA DISK SETUPTA DAHI GORMEZ HALE GELIRSE MUDAHALE SANSI KALMAZ

SIFIR DISKLERDE GARANTIYE FAZLA GUVENMEYIN DERIM CUNKI CHIPI YANAN VEYA UZERINDE YANIK IZI OLAN DISKLERI DEGISTIRDIKLERINI COK NADIR GORDUM GENELDE KULLANICI HATASI DERLER

UZERINDE YANIK IZI OLMAYAN BOZUK GARANTI KAPSAMINDAKI DISKLERINIZIN KARTINI DEGISTIRIP CALISTIRMAYA UGRASIRKEN GARANTI KAPSAMINDAN CIKARABILIRSINIZ IKI ADET AYNI GORUNUMLU DISKIN DAHI FIRMWARELERI FARKLI OLABILIR KARTI DEGISSENIZDE CALISMAYABILIR BU YUZDEN KESIN AYNI DISKI BIREBIR BULDUGUNUZU GARANTILEYIN VE BILGILI BIR ARKADASTAN KARTI DEGISMESINI ISTEYIN BEN KAPAKLARINI ACTIGIM DISKLERI BILE GARANTIYE SOKMUSUMDUR YANI IZ BIRAKMAMAK COK ONEMLI

DISKLERIN MOTOR ENTEGRELERI GARANTI KAPSAMI DISINA CIKILDIGINDA BELLI BIR SURE SONRA BOZULACAK SEKILDE URETILIR GENELDE YANI BIR OMRU VARDIR BUNU SUREKLI SATISI DEVAM ETTIRMEK ICIN YAPARLAR BU YUZDEN GARANTISI BITMIS OLAN DIKLERE FAZLA GUVENMEYIN DERIM AMA BAZI DISKLER GARANTI KAPSAMI DISINDA KALMASINA RAGMEN HALA CALISIRLAR BU TIP DISKLER GENELDE RAF OMRU UZUN OLAN DISKLERDIR YANI DEPOLARDA VEYUA VITRINLERDE UZUN SURE BEKLEMISLERDIR
    YUKARIDA YAZDIKLARIM TECRUBEMLE SABITTIR OZDEN OZESEN İST 0535 636 60 09 SORULAR ICIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozden -- 3 Ağustos 2006; 11:45:50 >

• teşekkürler
  • valla bu yeni hdd lerin ömrü gerçekten çok kısa hemen hasarlı alan (bad sektör) ortaya çıkıyor enim emektar PIII de 20GB lik HDD var ve 7 yıldır tek bir hata vermedi hiçbir veri kaybı yaşatmadı ama yeni diskler bi acayip doğrusu zaten ben öyle 160GB tek disk işim olmaz alırım iki tane 80GB raid yaparım çok da güzel olur
  • Sanırım dönüş hızı arttıkça bad sektör oluşma şansı artıyor.
  • Dönüş hızı yıllardır aynı. 7200 rpm uzun süreden beri var. Yazınızın bir kısmını da anlayamadım, bir mantık hatası var gibi

quote:

BU YUZDEN GARANTISI BITMIS OLAN DIKLERE FAZLA GUVENMEYIN DERIM AMA BAZI DISKLER GARANTI KAPSAMI DISINDA KALMASINA RAGMEN HALA CALISIRLAR BU TIP DISKLER GENELDE RAF OMRU UZUN OLAN DISKLERDIR YANI DEPOLARDA VEYUA VITRINLERDE UZUN SURE BEKLEMISLERDIR
  • Bana da yillardir bu isle ugrastigini soyleyen birine gore amator bilgiler gibi geldi ama yinede paylasim icin tesekkurler
  • İlk olarak yazdıklarını küçük harflerle yaz.
    Sessiz + Performansından memnunum.
    DVD'lerin çizilme riski var.
    9 adet winrar 3 saattir sıkıştırma yapıyor hdd sıcaklığı 38 derece.(HDD'm 250GB) Kaç derecede su kaynatır bilmiyorum.

Bahsettiğim HDD Seagate 250GB Sata II.

Edit: Harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Wolf -- 4 Ağustos 2006; 0:54:24 >
  • saol krds
  • Bana daha cok reklam gibi geldi..

Bide sonunda isim + telefon falan olunca "ara beni boya beni" hesabı olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

valla bu yeni hdd lerin ömrü gerçekten çok kısa hemen hasarlı alan (bad sektör) ortaya çıkıyor

evet benim seagate 200 gb hdd 1 yıllık falan şu an bed sector var garantisi var,değiştirme veya tamire götüreyim diyom da verdim mi ne zaman gelcek belli değil...1 ay bekleyenleri duydum çünkü
  • suan tavsıye olarak western dıjıtalın 250 gb lık WD2500JD modelını tavsıye ederım.

120 ve 40 lık 2 seagate hdd var onlarda cok ıyı ısınırlar. ıll buyuk kapasıtelı olmasına gerek yok.
    su asamada bellı markayı kotulemek ıstemıyorum ama bı monıtor markesının harddısklerını almanızı tavsıye etmıyorum
  • VALLA ARKADASLAR BU REKLAM ISININ IISI KOTUSU OLMAZ BU UAZDIKLARIMI REKLAM OLARAK ALGILADIYSANIZ NE GUZEL BI TASLA IKI KUS VURMUSUM DEMEKTIR

YAZDIKLARIMI ACEMICE BULANLARA SOLUYORUM BENI TANIYAN TANIYO ZATEN AMA ISTERSENIZ SIZE HER DISK HAKKINDA DAHA DETAYLI BILGI VEREBILIRIM SIZ BIRAZ DAHA FAZLA BILGILISINIZ DIYE BU FORUMU OKUYAN HERKEZ DE SIZIN BILGINIZ KADAR BILECEK DIYE BI KAIDE YOK BEN GENEL OKUYUCULAR ANLASIN DIYE BIRAZ DAHA BASIT BIR ANLATIMA GIRDIM BU ARADA HERDISK 7200 RM DIILDIR SU AN IYASADA ENDER OLARAK 20 GB LERDE 7200 VAR TABII 20 GB NIN UZERINDEKI DISKLERDEDE ENDER OLARAK 5400 RM OLAN VAR NOTEBOOK DISKLERINDE 7200 RM YOKTUR MESELA BILGINIZE
  • Forumdan birçok kişi 160GB üstü kullanıyor ve hiç sıcaklıktan şikayet eden birini görmedim.Zaten millet fanlardan kurtulmak istiyor birde hdd'nin üzerinemi fan takacaz.
    Birde garanti süresi bittikten sonra bozulsunlar diye yapılıyorlar cümlesi çok anlamsız.Forumda hiç kim hddsini ayriyeten değiştirmiyor ne zaman yeni bir bilgisayar aldı o zaman hddyide daha yüksek alıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozden

VALLA ARKADASLAR BU REKLAM ISININ IISI KOTUSU OLMAZ BU UAZDIKLARIMI REKLAM OLARAK ALGILADIYSANIZ NE GUZEL BI TASLA IKI KUS VURMUSUM DEMEKTIR

YAZDIKLARIMI ACEMICE BULANLARA SOLUYORUM BENI TANIYAN TANIYO ZATEN AMA ISTERSENIZ SIZE HER DISK HAKKINDA DAHA DETAYLI BILGI VEREBILIRIM SIZ BIRAZ DAHA FAZLA BILGILISINIZ DIYE BU FORUMU OKUYAN HERKEZ DE SIZIN BILGINIZ KADAR BILECEK DIYE BI KAIDE YOK BEN GENEL OKUYUCULAR ANLASIN DIYE BIRAZ DAHA BASIT BIR ANLATIMA GIRDIM BU ARADA HERDISK 7200 RM DIILDIR SU AN IYASADA ENDER OLARAK 20 GB LERDE 7200 VAR TABII 20 GB NIN UZERINDEKI DISKLERDEDE ENDER OLARAK 5400 RM OLAN VAR NOTEBOOK DISKLERINDE 7200 RM YOKTUR MESELA BILGINIZE

Yapma hocam, notebook disklerde 7200 rpm nasıl yoktur yahu? Biz herkesin bizim kadar bilgisi olmalı demiyoruz, sadece bilmeyenler öğrensin kafadan sallamasın diyoruz. Benim de bilmediğim pekçok şey var ancak kafadan atmayıp öğrenmeye çalışıyorum. Lütfen emin olmadığınız bilgileri foruma taşımayın; uzman olduğunuzu sansanız bile.

• Eleman kendi reklamını yapıyor ve buradakilerin hiçbirşey bilmediğini düşünüyor... Dikkate almayın. 7200 rpm Notebook HDD'si yokmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Wolf

İlk olarak yazdıklarını küçük harflerle yaz.
    Sessiz + Performansından memnunum.
    DVD'lerin çizilme riski var.
    9 adet winrar 3 saattir sıkıştırma yapıyor hdd sıcaklığı 38 derece.(HDD'm 250GB) Kaç derecede su kaynatır bilmiyorum.

Bahsettiğim HDD Seagate 250GB Sata II.

Edit: Harf hatası.

Şöyle bişey bilmeyen adamlar gelip birde ahkam kesiyor deli oluyorum. Sen 9 tane Winrar'ı sıkıştırma yaptırarak 3 saat bekleyeceğine teker teker yapsaydın, 20dk'da biterdi(sürmezdi bile). HDD'nin canına okuyosun, kafa sürekli farklı bölgelerde gezip parça arıyor. Halbuki teker teker yapsan... Neyse, konuyu yazan arkadaş genel olarak haklı ama HDD'lerin motorları gayet iyidir kolay bozulmaz yani bende 7 senelik 80GB 7200RPM Seagate var ilk çıkanlardan hala iyi durumda hatta onu önemli dosyalarım için yedek olarak kullanıyorum normalde 250GB WD Caviar SATA2 kullanıyorum. 7 senelik olmasına rağmen güveniyorum eski diskime.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozden

VALLA ARKADASLAR BU REKLAM ISININ IISI KOTUSU OLMAZ BU UAZDIKLARIMI REKLAM OLARAK ALGILADIYSANIZ NE GUZEL BI TASLA IKI KUS VURMUSUM DEMEKTIR

Ben fazla birsey demiyim zaten notebook diskleri ile engin bilgini gosterdin. Israrla buyuk harf yazmandan da forum konusundaki bilgin de meydanda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.