Şimdi Ara

Harddiskten gelen garip ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hard diskimden garip garip sesler geliyor ne olduğunu çözmüş değilim sesi linkte verdim. (dosya adının garip olduğu için ve ses kalitesinden dolayı herkesten özür dilerim) Sesi dinleyenler daha iyi anlayacaktır ama bişey bi yere çarpıyormuş gibi bir kanı uyandı bende.

Bu ses 2 gün önce bir sabah oyun(çok ağır bir oyun değil) oynarken durduk yere başladı daha önce böyle bir sorunum olmadı.(Daha önce aynı sistemde 0 hard disk bad sector den dolayı para iadesi aldı. Bir yararı olacağını sanmıyorum bu bilginin ama belirtmek istedim). Bu ses çıktığı zaman/çıkarken 1-2 saat boyunca sistem bazen hard diski görmüyor, görüp açıldığında en ufacık bir uygulamada açılmamak üzere kitleniyor, arka plan çok yavaş yükleniyor falan filan. Bir süre sonra sanki hiç bir şey yokmuş gibi devam ediyor.

yazım yanlışı ve hatalı anlatımım yaptıysam herkesten özür dilerim. Yorum yapan ve yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkürlerimi sunarım.

garipses.rar - 318.7 KB

• Maalesef diskinizde arıza var.

Sesten anladığıma göre çok büyük ihtimalle kafa step motorunda veya step motorun kafa konum ayar dişli sisteminde sorun var.

Motor başlamaya ve kafayı hareket ettirmeye çalışıyor ancak ettiremiyor. Başlatamadığı için de sürekli yeniden deniyor. Yani kafa okuma için plaka üzerine gidemiyor. Bu nedenle diske de erişilemiyor.

(Bu düşük ihtimal kafa park sistemindeki sorundan da olabilir. Park sistemi kafa kolunu bırakmıyorsa step motor sürekli başlamaya çalışır ancak başaramaz. )

Belki aynı model ve seri numaralı bir PCB takarak deneyebilirsin. Eğer sorun PCB başlatma parametrelerinde değilse (bence çok çok düşük ihtimal) disk ölmüş veya ölmek üzere.

Kıymetli verilerin varse diski su geçirmez bir şeye koy ve buzluğa at.
    DİKKAT : Disk donmasın sadece soğusun. Donarsa içerdeki parçalar yapışır ve yine hareket etmez. Ayrıca çok donarsa kalıcı zarar da verebilir.

Soğuma sonucunda kafa kolu park sisteminden kurtulabilir ve step motor dişliyi ve kolu hareket ettirebilir bir ihtimalle.

Olmazsa yapacak pek birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 29 Kasım 2012; 21:33:35 >

• İlgilendiğin için teşekkür ederim. En yakın zamanda sorunu çözmeye çalışacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bagajdan garip bir ses geliyor
    11 yıl önce açıldı
    Bilgisayardan ses gelmiyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.