Şimdi Ara

HDD Biçimlendirme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Arkadaşın pek anlamadığı HDD üzerine bir problem var. Halletmem için bana verdi. HDD (250 GB) Master olarak takıldığında, başlangıç onarma açılıyor, geçmek mümkün değil. Onar deyince de, sorun çözemedi deyip baştan alıyor. Yani bir çeşit kısır döngü. Slave olarak taktığımda ise, bilgisayarda gördüm. Ve içindekileri kurtarmayı başardım. Fakat format atmayı denediğimde ise, biçimlendirmeyi tamamlandıramıyorum. Biçimlendirmesiz denediğimde ise, "Windows dosyaları genişletiliyor" kısmına gelip, %28'de kalıyor ve onlarca dakikadır hiç bir ilerleme kaydedilmiyor. En son dün gece gene slave olarak takıp, uğraştım. Disk 2'ye ayrılmış durumda. Burada ise USB biçimlendirme mantığı ile denediğimde, sırasıyla C ve D (F ve G diye geçiyor) hepsini biçimlendirmeyi başardım. Ancak bir de hızlı biçimlendir seçeneğini kaldırıp, ayrıntılı bir şekilde biçimlendirmeyi denedim. G'yi ayrıntılı biçimlendirdi. Fakat F'ye geldiğinde, işlem çubuğu olarak %80 lere kadar gelip kaldı. Bu olay hakkında bir çözüm yolu biliyor musunuz ? En son hiç biri olmazsa, G'ye sistemi kurmayı deneyeceğim. O da olmazsa, Low Format'a bulaşmayı düşünüyorum. Diske zeval getirmeden, kurtarma adına yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hayırlı forumlar...

• muhtemelen diskte bozuk sektör var hd tune pro ile sektör taraması yapın. tarama yaparken low ayardan yapın yani quick kutucuğunu işaretlemeyin. ayrıca programda health kısmınada bakın burayada sectör tarama sonucunun ve health bölümünün resimlerini ekleyin
    http://www.hdtune.com/download.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-AKBAL -- 3 Mart 2017; 2:5:16 >
  • Diski slave olarak takıp sistemini aç HD TUne ile tarama yapmayı biliyor musun? Cıkan sonucu print screen ile buraya koy.
  • Olayı cmd taraması ile hallettim, sağolun. Konu kilit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.