Selam dostlar, dün gece hepsiburada'dan toshiba hdd aldım. Bugün geldi, az önce ssd ile birlikte format attım ve sıfır kurulum yaptım. Windows ssd'ye kurulu. Disk yönetiminden dün aldığım hdd'yi takıp, biçimlendirmeye çalıştığımda "biçimlendirme başarılı olarak tamamlanmadı" diye bir hata alıyorum. var mıdır bir çözümü? bozuk hdd mi yollamışlar yoksa?
SATA ve elektrik kablosu sorunları yoksa ve HDD Windows'da sürücü olarak görünüyorsa HD Tune yazılımının error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan olmayacak) herhangi bir hata varsa direkt geri gönderin. Hata yoksa ve formatlanamıyorsa varolan partition'ı silip yeni partition oluşturarak deneyebilirsiniz. Yeni partition oluşturulduktan sonra da formatlanamıyorsa geri gönderin.
quote:
Orijinalden alıntı: poko001
SATA ve elektrik kablosu sorunları yoksa ve HDD Windows'da sürücü olarak görünüyorsa HD Tune yazılımının error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan olmayacak) herhangi bir hata varsa direkt geri gönderin. Hata yoksa ve formatlanamıyorsa varolan partition'ı silip yeni partition oluşturarak deneyebilirsiniz. Yeni partition oluşturulduktan sonra da formatlanamıyorsa geri gönderin.
sadece ilk sırada en az 10 tane kırmızı vardı hocam.. testi orada bitirip hemen iade ettim.