Şimdi Ara

HDD mi SSD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda 256 gb ssd var bundan memnunum ama alan olarak yetersiz kalıyor ek olarak bir depolama cihazı daha almayı düşünüyorum, aklımda 1TB HDD yada 500 GB SSD var, pc'nin şuanki açılıp kapanma hızı çok iyi, alacak olduğum depolama cihazının buna etkisi olurmu olursa iyimi olur kötü mü? yardımlarınızı bekliyorum

• İşletim sistemi 256 gb ssd üzerinde çalışacaksa depolama amaçlı 1TB hdd almanın bilgisayarın açılıp kapanma hızına çok etkisi olmaz. Asıl hız farkı hard diske dosya kopyaladığın veya okuduğun zaman ortaya çıkar.
  • Eğer sadece depolama diski olarak kullanacaksan ve çok büyük dosya boyutlarıyla uğraşmayacaksan hdd fiyat açısından daha mantıklı bir seçim olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siatemin hızında hiçbir etkisi olmaz. Ama ssd alırsan ssd nin yazma hızına, hdd alırsan da hdd nin yazma hızına göre transfer yaparsın. Örneğin ssd den hdd ye yazmada hız 400-500 arası yaparken, hdd ye 100-110 civarında atarsın. Ucuz olsalar hepsi ssd tercih edilirdi ama hdd ler bitmediği sürece şimdilik bu zor görünüyor.

Edit: ssd den ssd ye yazmada 400-500 mb arası olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 9 Eylül 2020; 22:6:51 >
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    evet işletim sistemi ssd üstünde çalışacak teşekkür ederim
  • memox9 M kullanıcısına yanıt
    aslında büyük dosyalar ile uğraşacağım bu dosyların pc hızına etksi olup olmayacağı beni şüpheye düşürmüştü teşekkür ederim
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Para varsa SSD alın derim.4TB HDD olacagına 1TB SSD olsun.Hicbirsey yokken Reset vb HDD ler bozulabiliyor.8TB Seagate HDD im 1.5 yılda bozuldu kilitlenme,reset vb olmadıgı halde ustelik sadece 1 yıl garanti veriyordu Seagate,4TB var onu da bozuk halde kullanıyorum o da yakında gider.

O kadar sogudum ki HDD den onun uykusu uykudan uyanması,hicbir sey yokken birden CRC hataları vb hatalar size kapasite yetiyorsa dedigim gibi 4TB HDd olmasın varsın 1TB SSD olsun.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Eğer sürekli içine birşey atıp sonra silecek ve tekrar atıp tekrar.... şeklinde olacaksa dediğin doğru. Ama içine arşivlik için birşeyler atılacak fakat fazla silme yapılmayacaksa hdd doğru seçim olur. Hdd leri ben tekrar yazılabilir DVD lere, Ssd leri ise Usb 2.0 veya 3.0 flash disklere benzetiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

Eğer sürekli içine birşey atıp sonra silecek ve tekrar atıp tekrar.... şeklinde olacaksa dediğin doğru. Ama içine arşivlik için birşeyler atılacak fakat fazla silme yapılmayacaksa hdd doğru seçim olur. Hdd leri ben tekrar yazılabilir DVD lere, Ssd leri ise Usb 2.0 veya 3.0 flash disklere benzetiyorum
    Surekli yaz sil yaz sil degildi hjocam benim ki de baya bir arsıv diski gibiydi.Ama 2 HDD de cok cabuk ve aniden hatalar vemye basladı.Devamlı reset olsa,kotu guc kaynagı olsa vs hata bende derdim.Ama oyle bir durum da olmadı.
    Ben HDD alacaksam 5 yıl garantili olmasını isterim bu saatten sonra ve guvenip de arsivim olsa dahi saklamam acıkcası gider DVD ye Blueray e yedegini alırım.HDD lere ne zaman ne olacagı belli olmuyor.

Bilemiyorum acaba saklama koşullarında mı sorun oluştu. Bende 1 tb lık seagate vardı 2-3 yıl ara sıra yazma silme şeklinde kullandım. Şimdi ise içini çıkarıp DVD bölümüne ssd yanına 2. disk olarak taktım. Eski takılı hdd de bad sector vardı 5 tane. Onu da emekliye ayırdım. Ssd den önce içini açtığım 2-3 yıllık hdd ye sistem kurup denedim sorunsuz çalışmıştı. Disk kullanımı 0-2 arasıydı. Bozuk olanda ara sıra %100 oluyordu. Ama ssd almış bulunduğum için onu dediğim gibi 2. disk olarak taktım. Hesaplı olsa ssd takardım yine. Ama bakalım ileriki yıllarda ssd lerin teknoloji geliştikçe daha ucuzlayacağını düşünüyorum.

320 gb harddiskim var 16500 küsür saat çalışmış hala devam ediyor.O biraz şans işi

• Depolama için ssd mi kullanılır üstad ? SSD canavardır. Ona yükleyeceksin işi sonra müthiş performans almayı bekleyeceksin. HDD performans aracı değildir. Ona yük taşıtacaksın sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.