Şimdi Ara

Hep otomatik vites kullandım, düz vitese geçmek istiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ehliyetimi alalı bir 6 ay kadar oluyor, otomatik vites aracımız var(93 model corona) hep onu kullandım. nazar değmesin çok iyi kullanırım, dikkatliyimdir, hız gerekmedikçe yapmam felan. neyse daha yüksek model bir araç bakıyorum fakat bize uyan araçların çoğu düz vites, en son ehliyet sınavında kullandım.(sorunsuz kullanıyordum o zamanlar). daha sonra dayımın 1.3 opelini kaldırırken birkaç kere stop ettirmiştim.
    sorum şu, arabayı ben alacağım alırsam, getireceğim eve felan. ne tür sıkıntılar yaşarım ne önerirsiniz ? otomatiğe devam mı etsem.

• Istanbulda yasiyorsan otomatige devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 6.ayın erken
  • Sonuçta uzun zamandır araç kullanıyormuşsunuz pratiğiniz iyiymiş düz vitesde geriye kalan tek şey debriyajla biraz haşır neşir olmanız.

Unutmayın düz vites ile otomatiğin en büyük farkı düz vitesde kontrolün tamamen sizde olmasıdır buna alışmanız zaman alır sadece.
  • Dayınızın aracı meşhur Astra H 1.3 dizel sanırım Aynı araçtan bende de var nice ben şöförüm diyen adam daha önce kullanmadıysa acemilik çeker hatta rampada stop eder. Alışması biraz zaman alıyor o yüzden
    Her manuel vitesi kullanmak astra 1.3 kadar sıkıntı çıkarmaz.
  • geçme, hamallık başka bir şey değil. Bazıları gelir şimdi "arabanın kontrolü bende olacak aga, ben hakim olacağım" der, sanırsın hepimiz camaro sürüyoruz. O keyif alınan anlar günde 5 dakika ise, kalanı trafikte küfür ve yorulan sol ayakla geçiyor.

Artık her şehirde trafik çilesi var, otomatikle devam et sen. Şu andaki arabam manuel, eskişehir gibi ufakça bir şehirde bile vallaha pişmanım manuel aldığıma.
  • kım ne derse desın genc adam ıcın manuelın keyfı baskadır.manuele gecıs yapmadan gıt test suruslerı yap eger manuel keyıf verıyorsa manuele gec.keyıf vermıyorsa otomatıge devam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Dayınızın aracı meşhur Astra H 1.3 dizel sanırım Aynı araçtan bende de var nice ben şöförüm diyen adam daha önce kullanmadıysa acemilik çeker hatta rampada stop eder. Alışması biraz zaman alıyor o yüzden
    Her manuel vitesi kullanmak astra 1.3 kadar sıkıntı çıkarmaz.

O meşhur dan bizdede var,ama otomatik

• quote:

Orijinalden alıntı: 307 1.6xr

kım ne derse desın genc adam ıcın manuelın keyfı baskadır.manuele gecıs yapmadan gıt test suruslerı yap eger manuel keyıf verıyorsa manuele gec.keyıf vermıyorsa otomatıge devam

aynen katiliyorum genclere otomatik pek gerek yok ya

• trafik içinde otomatiğin rahatlığı başka. Ama manuelde performanslı ve keyıflı. Kabalaık bir şehirdeysen performansta aramıyorsan otomatıge devam et
  • Bana kalırsa da otomatikte yola daha çok hakim olunuyor. Daha dikkatli olunuyor diye düşünüyorum. İyisinden bir otm al devam et...
  • Manuele alışan otomatik kullanabilir, ancak otomatiğe alışan hemen manuel vites kullanamaz, tabi biraz çalışma ile olmayacak şey değil, debriyaj ayarı önemli sonuçta bu rampada geri kaydırabiliyor auto hold yoksa, eğer sıkışık trafikte kullanıyorsanız otomatik çok rahat bu tartışılmaz, diğer yandan da kontrol elde olması ve daha az masrafı ile manuelin artısı var.
  • O değil de ben otomatiği hiç sevemiyorum.Ne yaparsam yapayım olmuyor.İlla düz vites olacak.
  • Doğru yolu bulmuşsunuz manuel her zaman daha iyidir...
  • Benimde gerçek anlamda kullandığım araba otomatikti, sonra iki günde alıştım düz vitese. Dert edilecek bir durum değil bence, kullandıkça alışılır iyice.
  • bulunduğum yerde pek trafik yok anadolu yakasındayım. dizel+otmatik vites pek yok benim bütçemde, biraz daha otmatik devam edeceğim gibi.
    işin kötü yanı şuan pratik yapabileceğim hiç araç yok şuan.

• Bugun isyerinin arabasiyla servise ciktim soforun isi vardi 3 saat servis attim

Hala sol ayagim agriyor

Ben 92.000 km manuel araba nasil kullanmisim ya

Otomatik candir

• Araç kullanmayı bildiğinize göre düz vites çok zorlamayacaktır.
    Kısa sürede alışırsınız.
  • Manuel candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

O değil de ben otomatiği hiç sevemiyorum.Ne yaparsam yapayım olmuyor.İlla düz vites olacak.

+ yan yatmis sekiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.