Şimdi Ara

hergün 1 saat koşarak kondisyon arttırılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar her gün 1 saat koşmayı planlıyorum(yoruldugumda dinlenmeyecegim yürüyecegim hızlı adımlarla)kondisyonumu arttırırmı ? yani bana biraz saçma geliyor 1 saat koş bütün gün yat artsın kondisyon... olabilirmi ?

• güncel
  • güncel
  • 1 saat kosabileceksen zaten kondisyonun iyi durumdadır bence.....

ben 100 metre kosunca tıkanıyorum malesef....
  • Arttırılır fakat bazı günler biraz uzat :) yorulmalısın daha fazla ki alışsın birde maden suyu tüket ki koşuda kaybettiklerini karşılayabilesin fakat soda değil kesinlikle maden suyu soda çünkü tembellik yapar :)
  • 1 saat boyunca koşamazsın. Programı falan vardır onun. Ona göre yap.

Mesela ;

ilk 10 dk yürüyüş
    sonra 10 dk yüksek tempo yürüyüş
    20 dk koşu

gibi gibi.
  • 1 saat koşamassın imkanı yok eğer profesyonel sporcu değilsen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten bir saat koşabiliyorsan hiç uğraşma, kondisyonun süper demektir...futbolcular bile bir saat durmadan koşamıyorlar...
  • Adam 1 saat depar atacağım dememiş programlı koşacak herhalde. Programlı koşuyla 400 myi 15 günde 15 saniye ilerletmiştim askeri lise sınavlarına hazırlanırken.
  • yanlış anladınız,tam olarak 1 saat koşacağım anlamında demedim yorulana kadar koşucam yorulduğumda hızlı adımlarla yürüyeceğim sonra tekrar koşacağım.işte bunu 1 saat tekrarlarsam ne gibi yararı olur ? koşmak derken depar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schizz -- 12 Mayıs 2013; 10:21:43 >
  • Hergün 20 dakika bile koşsan kondisyon artar ama koşabiliceğini sanmıyorum 1 saat
  • kondisyon sağlamaya elbette sağlar ama bayadır spor felan yapmıyorsan 1saat zaten koşamazsın ki kendını birden çok zorlama ilk başta bak bakalım ne kadar koşuyorsun ardından 2-3günde bir biraz süreyi arttırmaya çalış bu sayede hep ilerleme kaydedersin.
  • Prof Sporcu değilim günde 1 saat koşuyorum .rekorum 1 saat 20 dakka (hiç durmadan)
    ..ayaklarda yara oluşuyor o derece:)
    1 saat koşunca eve gelince 1 kg hafifliyorum tartıda ..tabiki su ,vücuttan azalan ..daha sonrasında yağ yakımı başlıyor yatarken ...tavsiye ederim vücuda oksijen basılıyor resmen uzun dakkalı koşularda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 9 Nisan 2015; 14:02:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer uzun süredir spor yapmıyorsan zorlanırsın. İlk olarak yürüyüşle başla. 45 dk yüryüş mesela. 35 dk yürüdükten sonra koşmaya başla. 10 dk koştun ve devam edebileceğini düşünüyorsan devam et ve limitni gör. Diyelimki 15 dakika koşabildin. Ertesi gün yarım saat yürü ve 15 dk koş. Bunu 1 hafta devam ettir. Sonraki hafta 25 dk yürüyüş 20 dk koşu yap. Bir dahaki hafta 20 ye 25 devam et. O şekilde sürekli arttır. Ama hızlı kosmaya çalısma. Başlangıçta oldukça küçük adımlarla başla. Hızın tempolı yürüyüşten daha az olsun. Amaç koşu kondüsyonunu arttırmak. Sonra yarım saat koşmaya başlayınca temponu da arttırırsın yavaş yavaş. Spor sabır işi dostum aceleyle yapmaya çalısma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.