Merhaa,yeni araç aldım ve geçen gün ypikrediden HGS etiketi alıp kredi kartına otomatik yükleme talimatı verdim,fakat cama yapistirmamak hususunda Google olsun,forum olsun,eksi olsun herkes farklı iddia ileri surmus. Yapıştırmak zorundasın.. Hayır plakadan da okuyor.. Geçersin ama kaçak duruma düşersin.. Kaçak gecsende birşey olmaz,bir hafta sonra karttan çekerler. Yapistirmazsan olmaz,en uzun mesafeyi çeker.. Tam olarak net karar veremedim,nedir bu işin tam doğrusu arkadaşlar,yapistirmazsam kullanamazmiyim? Teşekkürler. |
HGS ETİKETİ HK
-
-
Yapıştırmana gerek yok. Artık her yer plakadan okuyor. Senelerdir etiketsiz kullanıyorum hiç kaçak geçiş olmadı.
Etiket gerektiren tek yer arabalı vapurun hgs gişesi orda da nakit ödeyerek girebiliyorsun.
-
Güzelim arabaya sapsarı çirkin etiket yapıştırmayın. Tüm geçişler plakadan okunuyor artık.
-
okuduklarinizla karar veremediyseniz ne yazarsak karar verebileceksiniz?
-
Yaklaşık 10 yıldır etiket yapistirmiyorum torpidoda duruyor plakadan okuyor gerek yok yer istanbul -
Yapıştırmana gerek yok. Hiç sıkıntı olmuyor -
Selamlar. Plaka'ya tanımlı olduğunda sorumluluk üstünüzden kalkıyor etiketlerin %50'si zaten bozuk.
Ben bir etiket kılıfı aldım böyle plastik birşey, etiketi ona koydum. Aynı zamanda otopark girişinde de HGS var onu da aynı kaba koydum. Otoparktaki yerim belli her seferinde etiket almakla uğraşamam.
Sıkça araç değiştiriyorum. Araç değişeceği zaman bankadan HGS Ödeme adımında eski plakalarımdan birine geçiriyorum HGS'mi, sonra plakam belli olunca yeni plakaya tanıtıyorum. Etiketin olduğu kabı da çift taraflı bant ile cama sabitliyorum her seferinde. Etiket yıllardır sıfır gibi.
HGS okumalarının çoğu plakadan yürüyor. Bir detay fark ettim sizle paylaşayım.
Eğer geçişiniz HGS'ye aynı gün yansıdıysa etiketten, birkaç gün geriden geldiyse plakadan oluyor zannediyorum. Bu benim uydurmam da olabilir emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 6 Mayıs 2024; 9:38:31 > -
2016'da motosiklete HGS aldım, kart verdiler; motosiklet kullanıcıları "kartı sallıyoz körpüden geçerken yoksa okumuyor" diyolardı. Hiç sallamadım, bazen okudu bazen okumadı, sonradan plakadan düştü falan.
Bu saçmalığı görünce, aracımdaki HGS yapışkanı eriyip düştükten sonra uğraşmadım, hiç de bi yerde sıkıntı yaşamadım. yeni aldığım araçta ise hgs etiketini hiç yapıştırmadım. geçtikten sonra kontrol ederim hep, hep de çeker arabanınki, hiç sekmedi
-
bende etiket torpidoda, plakadan da genellikle aynı gün geçiyor. sistem tıkanıyodur, sıkışıodur ondandır sonra düşmesi.
-
Teşekkürler,cama yapistirmayip ruhsatın içinde tutacağım öylece bende. -
HGS okumadığında kaçak geçiş gözüktüğü için HGS hesabından para geç düşüyor . Senin plaka tanımlanınca sistem çekiyor yani.
Ayrıca 50 TL talimar verebilirsin. Bende 50 TL talimat var. Eğer 70 TL çekecekse Yapı Kredi kredi kartından otomatik 70 TL çekiyor. Hiç HGS ye yüklemiyor aklında olsun -
Bir yıldır yapıştırmadım, Kuzey Marmara ve İzmir otoyolundaki bariyerli gişeler dahil olmak üzere hiçbirinde sorun yaşamadım. -
PTT den aldım; hiç etikette para yüklemiyorum; geçiş yaptık 10 gün sonra toplu olarak ödemeyi kredi kartı ile yapıyorum. PTT'ye kaynak olmam.
den takip ediyorum zaten artık PTT mesaj da gönderiyor durmadan :)
webihlaltakip.kgm.gov.trKGM - Geçiş İhlal Sorgulamahttps://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulamaaracın benden önceki sahibine ait borç;
Bunlarda geçenlerde havalimanına giderken kullandığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbaydar76 -- 7 Mayıs 2024; 7:55:50 >
-
Yapistirmiyorum -
5-6 senedir hiç bir arabamıza etiket yapıştırmıyoruz. Bizim de HGSler Yapı kredide.
Plakadan zaten tanıyor.
Tek kötü tarafı bakiye düşükse ve BARİYERLİ otoyollara giriyorsan (mesela çanakkale 1915) çıkışta o bakiye yetmediği için (mesela 20TL var, otoyol 90 TL) bariyeri açmıyor. Görevliye söylüyorsun. Kaçak geçiş alıyor(bariyersiz otoyolda bu sorun da yok direk kaçak geçiş alıyor) . İlk iş günü yapıkredi o parayı karttan ya da hesaptan alıp normal geçiş ücreti alıyor(bayramda birebir başımıza geldi) .
Biz artık çanakkaleye giderken önden hesaptan HGSye yol parası kadar yükleme yapmaya karar verdik.
Not: Anlattığım hikayenin etiketin görünür olup olmaması ile ilgisi yok farkındayım.
-
Ben de yapıştırmamış hatta plastik kartlık benzeri bir şeyin içine koymuştuım, o da arabanın içinde kayboldu, şuan nerede olduğunu bilmiyorum ama çalışıyor
-
Ben kart olan almıştım zamanında, ön göğüse koymuştum geçerken, hafif frende kayıp cam-göğüs arasına gitti.
Gömdük oraya 😀. -
2020de yeni aldığım aracıma hiç yapıştırmadım, etiket nerde onu bile bilmiyorum :) vakıfbankdan açtırdım geçiş yapıyorum plakadan okuyor sonra hesapdan kesiyor devamke.. tek dikkat etmen gereken hgs hesabının parasız kalmaması.
-
Muhtemelen benimki de oralarda bir yere kaçtı
Aslında camlarda ayna aekasında elektro statik alan bulunuyor sırf bu tür işlevler için, etiketin de oraya yapıştırılması gerekiyor. Ama vatandaş düz mantıkla "burası siyah, buradan okumaz" diyerek görüş alanı kısmına yapıştırıyor camın ve oldukça çirkin bir görüntü oluşuyor. -
Eski aracımda 10 sene kullanmıştım. 5 senesinde eriyip gitmiş. Kalan 5 sene HGS siz kullandım. Plakadan otomatik düşüyor. Sonra da aracı hiçbir sorun olmadan sattım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yapıştırmana gerek yok. Artık her yer plakadan okuyor. Senelerdir etiketsiz kullanıyorum hiç kaçak geçiş olmadı. Etiket gerektiren tek yer arabalı vapurun hgs gişesi orda da nakit ödeyerek girebiliyorsun. |
Benzer içerikler
- ses yalıtımı en iyi arabalar 2024
- dacia duster kronik sorunlar
- 1.5 blue dci motor yorumları
- arka koltukta emniyet kemeri olmayan araçlar
- dexos 2 nedir
- clio evolution 1.0 tce x-tronic 90 hp özellikleri 2024
- yeni 5008
- bmw ix2 2024 fiyat
- kia 2024 fiyat listesi
- seres fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X