< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaisensei -- 3 Haziran 2024; 3:21:13 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Honda City mi Hyundai i20 mi ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
5 Yıl da 70. bin km yol yapmışsınız önceki aracınızla sanırım. Bu araçta yılda kaç km yol yapmayı düşünüyorsunuz _?
-
Ben de iki araç arasında kalarak Honda City tercih ettim ve çok memnun kaldım, şiddetle tavsiye ederim.
-
Tasarım i20 olsa da, mantık city olurdu.
Özellikle aile iseniz kesinlikle city.
Ayrıca 1.4 motor sizin kullandığınız kasa ile aynı motor ise tüketim oldukça yüksek. City de ise fazlasıyla düşük. Sakin kullanırsanız dizel e yakın bir tüketimi var(litre bazında).
-
Uzun süre binilecekse City, kısa vadede i20.
-
Hangi yönler ağır bastı hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aşağı yukarı yine benzer km ler hocam
Bende 2011 atmosferik motor i20 vardı. Lpg uyumu takdire şayan. Hiç pişman etmedi. Pazarnının da daha aktif ve hızlı olacağına eminim. İ20 sayesinde Hyundai sevdiğim için şimdi de Tucson kullanıyorum. Duruma göre Hyundai Bayon da tavsiye edebilirim. Ben olsam kesin Hyundai derdim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
City der geçerim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Honda, hayat 10 da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
city hem tipsiz hem de 2. eli kötü. i20 alırdım direk.
-
Hyundai 1.4 Atmosferik motorun üretimini sonlandırıyor. Şu an 1.0 Turbo i20 bulmak imkansıza yakın. Satış temsilcileride Bayon makyajlanacak diye milleti i20 ye yönlendiriyor.
Anlayacağınız şu an 1.4 i20 baya ciddi indirimlerle alınabilir. Temsilciye direk konunun farkında olduğunuzu ve indirim istediğiniz söyleyin.
Bir milyon altına alabilmeniz lazım, çünkü bir milyon altına fiyat aldım.
City mi i20 mi meselesine gelince. i20 daha iyi gibi bütün olarak. City hep mecbur kalıp binenlerin aracı gibi görünüyor gözüme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think of idea -- 3 Haziran 2024; 11:57:29 > -
corolla bakabilirsin
bir üst sınıfa çıkılabilir
madem 1.1'lere çıkılıyor corolla tercih edilir derim
1.5 Vision Plus Multidrive S - pazarlığa oturulur...
https://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html
-
Öncelikle yukarıda bir forumdaş belirtmiş ama gözden kaçmış önemli bir durum var.
Birisi sedan birisi HB bir otomobil. Üstelik bagaj hacimleri arasında oldukça fazla fark var.
Fakat konu sahibi daha önce HB bir İ20 ile yıllarını geçirmiş. Yani bagaj sıkıntısı olsa İ20 tercih listesinde olmazdı.
Buradan hareketle mantık tartışmasız İ20 der. Neden ;
- Bir kere her şeyden önce İ20 ülkemizde üretiliyor. Kanıtlayamam ama yerlilik oranının TOGG'dan çok daha fazla olduğuna eminim.
- Yetkili servis bakımları gerçekten çok hesaplı. Ama ben sanayiye gideceğim diyeni de üzmez. Küçük şehir, büyük şehir her sanayide ustasını da yedek parçasını da bulursun. Hatta 1.4 motorun yedek parçaları köy bakkalında bile satılabilir
- Bu şartlar nedeniyle Egea grubundan sonra pazarda en fazla talep gören arabadır.
- Donanım olarak ta City'den daha doludur.
Peki City neden tercih edilir.
- Aradaki %8'lik fiyat farkı kesinlikle donanım eksikliğinin karşılığı değil. Ama yine de bu para kredi olarak çekilecekse yüksek faiz ödemektense tercih değişikliğine gidilebilir.
- Yıllarca İ20'ye bindim, bir değişiklik yapayım da denilebilir.
- Şu an LPG ile %40 tasarruflu gidiyorum ama önümüzdeki yıllarda bu avantaj kaybolabilir o yüzden az yakan bir benzinliye geçeyim de denilebilir.
Hangisini seçerseniz seçin şimdiden hayırlı olsun. Tekerinize taş değmesin.
-
Cevaplar için çok teşekkür ederim . Bugün bayiye giderek 2 arac için de görüşme yaptım.
Honda 1030dan aşağıya inmiyor. Hyundai ise seramik kaplama ile 1.120 diyor ayrica 114bin TL 12 ay faizsiz kredi kampanyası da varmış. Ayrica i20 donanım olarak da çok daha fazlası olduğunu anladım. Bu durumda oklari direk i20ye çevirmiş olduk. Zaman ayirip uzun kisa farketmeksizin cevap veren tum forumdas arkadaşlara çok teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaisensei -- 3 Haziran 2024; 12:59:5 >
City
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kore arabasıyla Japon arabası kıyaslamak elmayla armutu kıyaslamak gibi olmus
-
Piyasa konusunda bence i20 daha canlı city bana ölü gibi geliyor. Tasarım ve hacim olarak da i20 derdim. Ama belli ki i20 den sıkılmışsınız :) city de üzeceğini sanmıyorum
-
i20 daha iyi bir araba ama sırf motor şanzıman uyumu ve iç hacmi için city de alınabilir. Ayrıca süspansiyon konforu olarak da city iyidir.
-
City diyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Ben de iki araç arasında kalarak Honda City tercih ettim ve çok memnun kaldım, şiddetle tavsiye ederim. |
Cevaplar için çok teşekkür ederim . Bugün bayiye giderek 2 arac için de görüşme yaptım.
Honda 1030dan aşağıya inmiyor. Hyundai ise seramik kaplama ile 1.120 diyor ayrica 114bin TL 12 ay faizsiz kredi kampanyası da varmış. Ayrica i20 donanım olarak da çok daha fazlası olduğunu anladım. Bu durumda oklari direk i20ye çevirmiş olduk. Zaman ayirip uzun kisa farketmeksizin cevap veren tum forumdas arkadaşlara çok teşekkür ederim. |
Benzer içerikler
- egea 1.3 triger seti kaç binde değişir
- toyota corolla kilit işareti yanıp sönüyor
- araç muayenesinde bagaj boş mu olmalı
- otomatik viteste araba geri giderken ses gelmesi
- anahtarın pili bitti araç çalışmıyor
- taigo bagaj hacmi
- zeekr 001 fiyat
- yeni cla
- yangwang u7
- renault clio 2022 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X