Şimdi Ara

Honda CRV mi? Yeni X trail mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
26.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Agustos ayında 2009 model sıfır Honda CRV veya Nissan X trail almayı planlıyoruz. Araç genel olarak şehir içi asfaltta kullanılacak. Belki yılda bir kaç kez dağa çıkılır. Yılda ortalama 30.000 km yapıyoruz. Sizce dizele gelen son zamlardan sonra benzinli mi dizel mi almak mantıklı olur? X traili de CRV yi de cok begeniyoruz ama X trail daha geniş olduğu için tercih bir miktar x trailden yana. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? X trail mi? CRV mi? Saygılar

• ben sadece şunu söyleyeyim crv nin görünüşü gerçekten çok ama çok güzel x trail e göre tabi özellikler hakkında bir fikrim olmadığından kesin konuşamayacağım
  • aracı asfaltta kullanacakmışsın.O zaman crv öneririm.CRV'nin kendi sınıfında tek donanımları da sözkonusu.(hatta dünyada) Ama otm vites crv dizel yok.Düz olur derseniz crv

Xtrail arazi sınıfı bir araç.Ondan önermem
  • Dün CRV test sürüşü yaptım. Biraz kısa sürdüğü için çok fazla birşey anlayamadım açıkçası ama araç gayet güzel. X-Trail için böyle bir şansım olmadığı için CRV veya X-Trail tercihi konusunda şimdilik bir yorum yapamayacağım.
    Dizel mi benzinli mi konusunda bir yorum yapmak isterim. Her iki aracın dizeli de benzinliye göre yaklaşık %20 daha pahalı satılıyor, bu da 12.000YTL gibi bir fiyata karşılık geliyor. Eskiden olsa dizel almaya değerdi, mazot benzinin yarısıydı, ama şimdi benzin 3.48, eurodizel 3.34 olması nedeniyle dizel almaya gerek yok diye düşünüyorum.
  • bizdede öyle bir düşünce var.babam cr-v yi beğenmiş, geldi dedi bu güzel, hemen yeni x-trail ı gösterdim, onu daha çok beğendi.
    baya bir test okudum ama maalesef test edemedim.testlerde söylenen hep şöyle
    cr-v başarılı süspansiyona ve frenlere sahip. ama dizel otomatiği yok.
    x-trail ın süspansiyonu daha yumuşak ( off road özellik daha ağır basıyor) ve frenleri vasat. ama arazide cr-v den daha iyi.bizdede ibre x-trail a dönüyor, hemde baya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: munans

Dün CRV test sürüşü yaptım. Biraz kısa sürdüğü için çok fazla birşey anlayamadım açıkçası ama araç gayet güzel. X-Trail için böyle bir şansım olmadığı için CRV veya X-Trail tercihi konusunda şimdilik bir yorum yapamayacağım.
    Dizel mi benzinli mi konusunda bir yorum yapmak isterim. Her iki aracın dizeli de benzinliye göre yaklaşık %20 daha pahalı satılıyor, bu da 12.000YTL gibi bir fiyata karşılık geliyor. Eskiden olsa dizel almaya değerdi, mazot benzinin yarısıydı, ama şimdi benzin 3.48, eurodizel 3.34 olması nedeniyle dizel almaya gerek yok diye düşünüyorum.

dizeli bu saatten sonra pek tavsiye etmiyorum. o kadar farka değmez, belki satarken benzinliden pahalıya gidecek ama artık sıralı sistem uygulamaları var, kar edeceğinizi pek de düşünmüyorum
    zaten yeni nesil dizeller hassas olduğu için sürekli euro dizel koymak zorunda kalacaksınız, hangisini alırsanız alın, benzinliye kaymanızı öneririm.

• quote:

Dün CRV test sürüşü yaptım. Biraz kısa sürdüğü için çok fazla birşey anlayamadım açıkçası ama araç gayet güzel. X-Trail için böyle bir şansım olmadığı için CRV veya X-Trail tercihi konusunda şimdilik bir yorum yapamayacağım.

12 milyarmı ? Şaka yapıyor olmalısın ;

YENİ X-TRAIL 2.0 SE 4WD CVT 75.990
    YENİ X-TRAIL 2.0 LE 4WD CVT 80.990
    YENİ X-TRAIL 2.0 dCi SE 4WD AT 82.990
    YENİ X-TRAIL 2.0 dCi LE 4WD AT 87.990

Burada gördüğün üzere 7000ytl fazla ve jipe göre normal bir fiyatlandırma politikası.

Hondada ise fiyat farkı 10bin ytl fazla neden mi? Benzinlisi otomatik ama dizeli değil. Eziyet çekmek için 10bin ytl daha fazla vereceksin tabi vergiyide saymıyorum.

Ayırca amcamda eski xtrail var 2004 model dizeli olmadığından benzinli almıştı. Bizim touareg 12lt mazot yakarken 700kg daha hafif ve 500cc küçük olan motor izmir trafiğinde 13-15lt arası oynuyor.

Hesabınızı yaparken 30bin km'ye göre yapın. Bana göre dizel nissan alınabilir araç fakat honda alınmaz.

Benzinli xtrail alacağımada hodayı alırım.

30bin km az değil 100bin az yaksanız yılda 3 milyar eder...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Tucson mu Yeni a3 mü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nissan xtrail dizel aldınmı tadından yenmez fiyatları aynı olabilir ama dizelyarı yarı az yakar zaten fazla verdiğin parayıda yakıt olarak geri döner satarkende kimse benzinliyi kolay kolay seçmez dizel alırsan değeri de daha fazla olacaktır
  • ben hiçbir dizelin yarı yarıya yaktığını görmedim.
    hatta onu geç 1-2 litreden fazla farketmiyor. 2 araba da aynı şekilde kullanılsın, o kadar farkeder. Ama millet dizel alınca "dur bakim ne kadar az yakıcak" diye tosbağa gibi kullanıyor, haliyle yakıt düşüyor.
    kaldı ki sıralı sistem ve cng var, bence dizel artık o kadar para etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 1 Haziran 2008; 11:04:16 >
  • Bizde bu senenin sonuna doğru SUV tarzı bir araç alacağız.Şu ana kadar tüm SUV tarzı araçları inceledik.Grand Vitara,Tuscon,Antera,Captiva,Sorento,Tiguan vb vb ve aklıma gelmeyen bir kaç marka daha.Bizde de durum aynı sizdeki gibi.Yani ibre Crv 'ye göre X-Trail tarafında , ancak geçenlerde yeni outlander'i inceledik ve hakikaten çok beğendik.Bence babanıza outlander'ide önerebilirsiniz.Üstelik mitsubishi servisinde çalışan işyerindeki arkadaşımın komşusundan öğrendiğime göre , müşterilerden şikayet almadıklarını , kullananların memnun olduğunu ve servisin diğer muadillere göre el yakmıyormuş.İnceleyemediğm sadece Ford Kuga kaldı.İnternetten incelediğim kadarı ile biraz küçük.X-trail,Crv ve outlander arasından seçim yapacağız.
  • x-trail tamamen yeni bir araba .bence sadece yeni freelander ona alternatif olabilir diyeceğim ama aradaki fiyat farkına bakarsanız oda rakip olamaz.yeni nesil motoru ve geniş bagajı ile çok başarılı bir araç.her ne kadar araziye sokmayacağız desenizde gerektiğinde görevini yapamayan,gittiğiniz bir piknikte toprağı eşeleyip duran bir aracaçla başbaşa kalmak iyi bir deneyim olmasa gerek.yakın zamanda yapılan bir testte yeni arazide x-traili freelander,onu da grand vitara geçmişti.her iki aracıda zaten düşünmediğinize göre en uygun araç x-trail kalıyor.
  • Fikrini belirten herkese çok teşekkürler. X trailin benzinlisinde yanılmıyorsam CRT sanzıman dizelinde ise hyperauto şanzıman var. Bu iki şanzıman arasında ne fark var? Fikri olan var mı?
  • Biri triptonik diğeri tam otomatik.

quote:

Orjinalden alıntı: telceker

Fikrini belirten herkese çok teşekkürler. X trailin benzinlisinde yanılmıyorsam CRT sanzıman dizelinde ise hyperauto şanzıman var. Bu iki şanzıman arasında ne fark var? Fikri olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

aracı asfaltta kullanacakmışsın.O zaman crv öneririm.CRV'nin kendi sınıfında tek donanımları da sözkonusu.(hatta dünyada)
    Xtrail arazi sınıfı bir araç.Ondan önermem

X-Trail asfaltta olmaz mı acaba? Ben de X-Trail düşünüyorum ve araziyle hiç işim olmaz.
  • benzinli crv ile dizel x trail aynı miktarda yakıyor, benzin -mazot fiyatları da belli iken dizel araç almanın bence hiçbir anlamı yok.

cr-vde x trail de güzel otomobiller ama crv daha asfalt ağırlıklı , dolayısı ile size daha uygun.
  • Hafta sonu yeni x trail ile test surusu yapacagım. Nelere dikkat etmeli?
  • çok kısa ve öz

Asfalt ise CRV

Araziye burnumu sokacağım kardeşim dersen X-trail
  • araç alırken birazda 2 elini düsünmek lazım crv her zaman cabuk satılır x trail ise zor satılır ve çok deger kaybeder ama ikiside çok güzel araçlar ben olsam crv alırdım sahsen
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

çok kısa ve öz

Asfalt ise CRV

X-Trail'in nesi kötü asfaltta? Daha ayrıntılı ve aydınlatıcı bilgi verebilecek arkadaş olursa çok memnun olurum. Çok ciddi olarak X-Trail almayı düşünüyorum. CRV'yi pek beğenmedim, daha doğrusu X-Trail daha çok hoşuma gitti, bu yüzden kararımı X-Trail'den yana kullanmıştım. Ama asfaltta X-Trail olmaz derseniz işler değişir. (Benim düşündüğüm 2005-2006 modeller)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 2 Haziran 2008; 22:21:28 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: infinite

çok kısa ve öz

Asfalt ise CRV

X-Trail'in nesi kötü asfaltta? Daha ayrıntılı ve aydınlatıcı bilgi verebilecek arkadaş olursa çok memnun olurum. Çok ciddi olarak X-Trail almayı düşünüyorum. CRV'yi pek beğenmedim, daha doğrusu X-Trail daha çok hoşuma gitti, bu yüzden kararımı X-Trail'den yana kullanmıştım. Ama asfaltta X-Trail olmaz derseniz işler değişir. (Benim düşündüğüm 2005-2006 modeller)

Sayın munans
    Anladığım kadarıyla x trail sahibisiniz. Aracınızın asfalt performansı, yol tutuşu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.