İçinden şarj aleti çıkmadı mı? |
Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (282. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
Bataryanın tam performansa ulaşması, benim kişisel deneyimime göre 1 ayı buluyor, ki bataryası çok iyi, bu konuda üzülmezsiniz.
Batarya kalibrasyonu için şarjı tamamen tüketip tamamen şarj etmenize gerek yok, bu uygulama eski tip bataryalı telefonlarda yapılıyordu. Bu telefonu istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz. Telefon üreticileri şarj doluluğunun yüzde 20-80 arasında kalmasını tavsiye ediyor. Hatta bunun için şarjı yüzde 80'de durdurma özelliği var. Yüzde 20'nin altına düştüğünde de "Şarja takın" uyarısı veriyor. Bunu uygulamak batarya sağlığı için faydalı olur.
Kutudan şarj aleti çıkmadı demişsiniz fakat Honor 200 modellerinin hepsinden biri ucu type-a, diğer ucu type-c şarj kablosu ve şarj adaptörü çıkması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodosumtuttu -- 5 Ocak 2025; 18:23:55 > -
Fransa'da çevreyi sevelim doğayı koruyalım muhabbeti yapıp koymuyorlar şarj aleti 😀 sadece iki tarafı usb-c olan bir kablo çıktı. Hatta kullanma kılavuzu bile yok, QR kod koymuşlar sadece buradan kullanma kılavuzuna erişebilirsiniz diye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesadüfi -- 5 Ocak 2025; 16:46:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şarjın %80 de kalmasını nasıl sağlıyoruz. Pil ayarlarında akıllı şarj var orada %80 seviyesini geçtikten sonra tam şarj olmasını erteler diyor yani şarjda takılı olduğu sürece tam şarj oluyor. %80 e gelince şarjı kesen bir ayar yada uygulama bulamadım.
Normal şartlarda 'Akıllı Şarj' özelliği açıksa şarjın yüzde 80'de durması lazım fakat nedense bu özellik sağlıklı çalışmıyor. Bazı arkadaşlar bu özelliğin bazen devreye girdiğini paylaştılar ama bana hiç denk gelmedi.
Ben telefonu şarj olurken kontrol ediyorum, yüzde 80'e geldiğinde kendim şarjdan çıkarıyorum. 'Akıllı Şarj' açık olduğu halde telefon yüzde 100'e kadar şarj oluyor, bu özellik maalesef şu an düzgün çalışmıyor.
Yazılımla ilgili bir mesele, MagicOS 9 ile düzeleceğini ümit ediyorum.
Honor'un 'Akıllı Şarj' özelliği ile ilgili açıklamasına göz atabilirsiniz: https://www.honor.com/tr/support/content/tr-tr00772869//
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodosumtuttu -- 5 Ocak 2025; 17:15:49 >
-
Akıllı pil kapasitesi özelliği açık olduğunda şarj yüzdesi 80 geçip %100 olarak gösterse bile aslında pilin %80 i dolmuş oluyor. ben o özellik açıkken bunu ekran süresinden fark etmiştim.
Peki o özellik açık olmasına rağmen neden şarj ederken 80'e geldiği zaman bildirim çıkıp pil sağlığı için 80'de şarj durdurulacaktır, devam etmek istiyor musunuz diye bir bildirim çıkıyor ? Sence ? (Bu bildirimi cihazı aldığımdan beri sadece 1 kere gördüm ilginçtir.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüzdelik gösterimde herhangi bir aldatmaca ya da farklı gösterme durumu olduğunu sanmıyorum. Dediğiniz gibi bir durum olsaydı Honor bunu açıklardı, sitesinde bir yerlerde bilgilendirme olurdu. Bataryayı yüzde 100 doldu gösterip de aslında yüzde 80 doldurması ciddi bir mesele, bu konuda şeffaf olmaları lazım.
-
Belki benim yazıma denk geldiniz. Evet telefonu kullandığımın beşinci ayı gibi gece vakti şarj ediyordum lap diye bildirim gelmişti 80'e gelince. Devam et demiştim. Sonra bir daha bu bildirimi görmedim. Terk edildim sanki 🤪
Muhtemelen olabilir 😁
-
Sordum öyle bi şey yok dediler, ayrıca şarj olurken bildirim olayınıda sorun olarak yazdımquote:
Orijinalden alıntı: zaltun
Akıllı pil kapasitesi özelliği açık olduğunda şarj yüzdesi 80 geçip %100 olarak gösterse bile aslında pilin %80 i dolmuş oluyor. ben o özellik açıkken bunu ekran süresinden fark etmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abzek_06 -- 5 Ocak 2025; 18:4:54 >
İkinci cümleyi tam anlayamadım, şarj olurken benim bahsettiğim bildirimi mi sordunuz ?
Selamlar arkadaşlar. HONOR 200 Pro için kılıflar satılıktır. Linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.sahibinden.com/s/YgdOcZru
%80 e geldiğinde şarj durduruluyor ancak takılı kaldığı süre boyunca %100 e çok yavaş bir şekilde şarj ediyor. Zaten ibarede o yazıyor. Tam şarj olması ertelenir diyor. Geçici olarak durdurulduğu ise honorun kendi sitesindeki açıklamadan anlaşılıyor.
Ben hiç uyarı almadım (yada aldımda farkında değilim) belki ilk başta uyarıyor daha sonra yapay zeka senin rutinini öğrenip bu bildirimi vermiyor da olabilir.
Ai şarj açıkken uzun şarj ettiğimde (%100) pil çok daha uzun gidiyor. Ai şarj kapalı %100 şarj ettiğimde bariz daha az gidiyor.
Evet sizin daha önce yazdığınızı okumuştum, onu sordum ama paylaşılan açıklamayı attılarquote:
Orijinalden alıntı: erhanercanİkinci cümleyi tam anlayamadım, şarj olurken benim bahsettiğim bildirimi mi sordunuz ?
'Akıllı Şarj' başlığı altında "Şarj yüzde 80'de ertelenir" yazıyor, 'Akıllı Pil Kapasitesi' başlığı altında yüzdelik oran vermeden "Şarj durdurulur" yazıyor.
Honor'un resmi sitesinde ise 'Akıllı Şarj' başlığı altında "Şarj yüzde 80'de durdurulur" yazıyor.
Tam bir muamma, onların da kafası karışık, net bilgilendirmeyi veya çeviriyi bile doğru düzgün yapamamışlar. Ben yine de resmi siteyi daha güvenilir buluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodosumtuttu -- 5 Ocak 2025; 20:26:25 >
-
Bildirimle ilgili ne yazdılar, mesajını göremedim de
-
Uyarı alsaydın bildirim sekmesinde kesin görürdün, zaten bildirim gelince 80 de durdurarak bildirim çıkıyor.
Ama dediğim gibi Android 13 iken Mayıs ayında cihazı kullanmaya başladım, 14 geldi yaz olduğundan hiç sıfırlama yapmadım, temmuz ortalarındayken bir gece vakti powerbank ile yatakta şarj ediyordum, o sırada kısık ekranda forumlara bakıyordum, lap diye bildirim geldi, bildirimle birlikte 80'de durdurmuştu, ben de devam et demiştim. Ama bu kadar süre şarj rutinini öğrenmesi de garip. Ondan sonra bir daha görmedim. Görmemem normal kısa aralıklarla cihazı arada sıfırlarım.
Ancak Honor 90 gurubunda da sormuştum, o tip bir bildirim kimsenin ekranına düşmemiş. Hayret yahu bir bana denk gelmiş.
-
sitesinde ki bilgiyi paylaştılar, hiç bişey demediler, ekran görüntüsü falan istiyolar bi şey sordun muquote:
Orijinalden alıntı: erhanercanBildirimle ilgili ne yazdılar, mesajını göremedim de
Ben Honor tablet kullanıyorum Battery Guru uygulaması ile test etmiştim akıllı şarj açık olduğunda %80'lik dilim kadar dolduruyor ama gösterge %100 oluyor her daim. %100'e ulaştığında akımı durduruyor zaten ama teknik olarak %80 doldurmuş oluyor, yani güvenilir.
play.google.comBattery Guru: Info & Health - Apps on Google Playhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.paget96.batteryguru
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X