Şimdi Ara

HP Notebook 100 Mbps Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, iyi forumlar.

Bugün itibari ile Superonline 50Mbps Fiber paketimi değiştirerek 100 Mbps Fiber internet paketine geçmiş bulunmaktayım.

50 Mbps internet kullanırken (yaklaşık 3 yıldır) Huawei HG253S kullanmaktaydım.
    100 Mbps'e geçince malum 5 Ghz desteği olmadığından telefon ile MH'i arayarak HG255s talebim oldu ve ertesi gün gelip değiştirdiler. (Sıklıkla karşılaştığım arıza olmadan değişim yapmıyorlar konularından sonra bu durumada ayrıca şaşırdım :) )

Sorunum ise tam olarak şu ''SUPERONLINE_5G'' isimli Kablosuz ağdan 3 adet Android tel ile bağlantı kurarak 95ile105 Mbps aralığında hız görmekteyim.
    Lakin HP Pavilion 15 Cd-012NT notebookumda da aynı ağa bağlı olmama rağmen alabildiğim max değer 40 Mbps'i geçmiyor

Biraz araştırdım ve wifi donanım kartımında 5Ghz desteklediğini öğrendim.
    Kart kimliğim : Intel(R) Dual Band Wireless AC-3168 (Görsel eklidir.)
    GElişmiş aygıt özelliklerinden değiştirmediğim ayar kalmadı ama sonuç aynı. :(

Belirtmiş olduğum soruna yönelik çözüm aramaktayım, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sv.littleprince -- 1 Ocak 2019; 10:20:47 >

• Sürücüleri güncellemeyi deneyin:

support.hp.com
    HP Pavilion - 15-cd012nt - Sürücü İndirmeleri | HP® Müşteri Desteği
    https://support.hp.com/tr-tr/drivers/selfservice/hp-pavilion-15-cd000-laptop-pc/15551395/model/17210476
  • Yanıtın için teşekkürler. Güncellemeleri de yapmıştım konuda belirtmeyi unuttum ama sonuç hala aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Notebook ile modemin arasındaki uzaklık nedir? Modem yanında denedinizmi?

Speccy programını kurup Dosya>Verileri yayınla> seçip URL adresini paylaşırmısınız kontrol için.

Not: Cevap yazarken cevapla veya alıntı tuşunu kullanın başka türlü mesaj yazdığınızdan haberimiz olmaz.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    URL adresi paylaşamıyorum. Bu uyarıyı alıyorum

Alttan rar dosyasını download ederek bakabilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sv.littleprince -- 2 Ocak 2019; 22:41:57 >
  • sv.littleprince S kullanıcısına yanıt
    Speccy, network kısmında yeterli bilgi sağlayamamış. Mümkünse AIDA64 programıyla rapor oluştururmusun:
    www.aida64.com
    Download AIDA64 Extreme 5.99.4900 (EXE) | AIDA64
    https://www.aida64.com/downloads/OTdkNDQzZjY=

Bağlantı testini ne kadar mesafeden yapıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 31 Aralık 2018; 15:59:27 >
    Modemin tam yanından aldığım değer 55-60 Mbps
    Pc Mutfakta Modem oturma odasında arası 6-7 metre kapılar açık ve tek duvar var değerim ise 35-40 Mbps

AIDA64 Raporunu paylaştım ama sanırım trial olması sebebiyle tam işlevsel sonuçları göremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sv.littleprince -- 2 Ocak 2019; 22:42:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Denetim masası>Ağ paylaşım merkezi>Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin>SUPERONLINE_WiFi_1506 sağ tıkla "durum" görüntüle. (win8.1 için yazdım, sanırım win10 da da aynıydı)

Açılan pencere de Hız olarak kaç Mbps görünüyor?

Gönderdiğiniz raporu sorun yaşadığınız modem bağlantısıyla oluşturduğunuzu düşünüyorum. Rapora göre 263300 kbps hızla modeme bağlısınız. Buda 263300÷1024= ~257Mbps yapar. Bunu doğrulamınızı istiyorum öncelikle.

Evet mevcut ağ ile bağlanıyorum. Zaten evimde Başka ağ yok.
    Bu güzel. Halihazırda modemle yaklaşık 300Mbps'lik bir ağ kurulmuş. Yani bantgenişliği problemi yok. Hızın sınırlanmasına yolaçan başka bir problem var.

Modem firmware güncelmi bunu superonline dan öğrenin.

İlk şunu yapın. Modemi resetleyin. Sonra ayarları tekrar girin. (wan ayarlarını ve modem arayüzüne giriş default ayarlarını bildiğinizden emin olun)
    Esirgemediğin destek için teşekkürler.

Eski modemime geçmeye karar verdim Superonline ile görüştüm HG255s'in problemleri malum tüm forum çalkalanıyor.
    HG253s ile devam edeceğim.
    Rica ederim

Umarım ilerde gerçek bir modem temin ederler abonelere.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.