Huawei, yeni Watch GT 5 serisini tanıttı ve Türkiye’de satışa sundu. Standart Watch GT 5, paslanmaz çelik gövdeye sahipken, Watch GT 5 Pro modeli, seramik ve titanyum alaşımlı olmak üzere iki gövde seçeneğiyle geliyor. Huawei Watch GT 5 Pro özellikleri ![]() ![]()
Huawei Watch GT 5 özellikleri ![]() ![]()
Gt5 Pro ve GT farkları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 7 Aralık 2024; 13:48:48 > |
HUAWEI WATCH GT 5 Serisi [ANA KONU]

-
-
Arkadaşlar, eşime gt5 41 mm modelini aldım. Saatte titreşim sırasında bir ses çıkıyor. Alıp kullanan var mı hiç? Benzer bir şeyi duyan oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, ben de 10 kadar önce aldım. Apple watch dan sonra şarjı mükemmel.
Dediğiniz titreşim sesi bende de var. Sanki saatin içindeki titreşim sağlayan kısım boşluktaymış gibi bie cızırtı ya da zırıltı gibi ama beni çok da rahatsız etmedi.
Apple watchdaki titreşim daha tok sesliydi sanırım.
Umarım aynı şeyden bahsediyorumdur. Bendeki modelde çelik kayış olduğu için, sesin kayıştanda olabileceğini düşünmüştüm.
-
arkadaşlar normal kullanım pil süreleriniz ne kadar acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kullanan arkadaşlara hayırlı olsun.
GT5 için bir sorum olacak. Saate MP3 eklemesi oluyor mu? Hiçbir yerde saatin kaç GB boş alanı olduğunu göremedim. Mesela şuanda Samsung GW7'de 32GB ROM var. GT5'te ne kadar?
-
32 gb olduğunu söyleyen siteler var, health uygulamasından müzik menüsünden mp3 yükleniyor saate
Hocam koskoca Huawei bunu sitesine yazmıyor, kimse bilmiyor...
Nasıl güvenip alalım
Ben stadyumda koşarken müzik dinleyen, youtube mp3 atan biriyim. GW7'de rahatlıkla yapıyorum.
-
-
iphone ile kullanımda watch gt 5 üzerinden spotify kontrolü yapmak mümkün mü?
-
androidde mümkün ama iphone da bilmiyorum, olabilirde,
uygulamalardan spotify mı yüklediniz yoksa saatinde kendi içerisinde direkt yüklü mü?
mesela döner kurma kolundan ses açma kısma yapılabiliyor mu?
-
uygulamalardan spotify uygulaması yüklenebiliyor, ayrıca tüm müzik çalar ve youtube çalıştırıldığında saatte isim, ileri geri ses açma kapama otomatik çalışıyor müzik çalar widgetında
teşekkür ederim cevabınız için. iphone'da uygulamalar yok diye biliyorum. o yüzden spotify yükleyemem heralde.
müzik widget işimi görür eğer çalışırsa.
-
rica ederim, zaten widget çalışırsa tüm ihtiyaçlarınızı görür, ama iphone kullanan arkadaşlar cevap yazarsa daha sağlıklı olur
Sonunda bizim saatin ana konusu açılmış. Dostlar bu saate ara yüzler tasarlamak istiyorum. Nasıl yapacağım? Hangi uygulama ile yapılabiliyor? Bilenler hele beri gelsin.
Saatten arama yaptığımda sesin telefona düşmesi problemini çözdüm. Birilerinin işte yarayabilir diye buraya not düşüyorum. Sorun; Xiaomi telefonumun romunu Android 15 tabanlı HyperOs 2.0.9 a yükseltmem. Android 15 tabanlı bu sistemle Huawei Health programının uyumsuzluğu var. Çözüm: Huawei Health i tamamen kapatıp (telefondan kaldırıp silmeyin), telefonun Bluetooth listesinden saati kaldırıp tekrar eklemek ve ondan sonra Huawei Health i çalıştırmak.
|
Selamlar. Uzun yıllardır DH foruma yazmamıştım. Geçen hafta salı günü pro titanyum modelini aldım. Şarj ettikten sonra 7 gün olmuş, gece gündüz sürekli kurcalıyor ve kullanıyorum, şarjım %38 şu an. Eşime de düz GT5 modelini aldık, sağlı sollu inceliyoruz. İlk kez akıllı saat kullanıyoruz. Az önce merak edip chatgpt'ye hafızayı sordum. 2 GB RAM ve 16 GB ROM cevabını verince kaynak göstermesini istedim. Cevap ilginçti; "Özür dilerim, yanlış bilgi verdim. Huawei Watch GT5 Pro'nun RAM ve ROM kapasitesiyle ilgili doğru bilgiyi sağlayamadım. Gerçekten de Huawei Watch GT5 Pro'nun özelliklerine göre: RAM: saatte genellikle 1 GB RAM bulunuyor. ROM : yaklaşık 4 GB... Yanlış bilgi verdiğim için tekrar özür dilerim." Sanırım bunu da forum gibi bir yerden görmüş. Tekrar hangi kaynak diye sordum, yine kaynak göstermedi. Ürünün resmi web sitesindeki spesifikasyonlara bakmamı önerdi. Microsoft'un yapay zekası ise ürün için "RAM ve ROM bilgileri belirtilmemiştir", diyor :) Neyse ki gayet hızlı ve kesintisiz çalışıyor. Kadran görüntüsü yüklemenin sınırı varmış bu arada. 101 tane kadran yükledikten sonra sınıra ulaştığıma dair mesaj geldi. Kadran seçeneğinin az olduğunu sanıyordum ama maşallah binlerce ücretsiz, en az o kadar da ücretli kadran var galeride. Bir de ipucu vereyim, kadran galerisinde arama simgesi var sağ üstte. Buraya büyük harflerle HUAWEI yazarsanız, onlarca ücretsiz ve resmi sürüm kadran geliyor. Arama bölümüne free yazarsanız tüm ücretsiz kadranlar listeleniyor. Henüz belirtilmemiş başka bir konuya değineyim. Samsung telefonuma gelen çağrılar saate düşmüyordu. Arama cevaplama/sessize alma imkanı yoktu. Çağrı sonlandıktan sonra seçenekler geliyordu, geri ara/sil şeklinde. Günlerce sıkıntının kaynağını aradım ama bulamadım. Hep İngilizce kaynaklara bakmışım meğer, dün gece problemi bir de Türkçe araştırmak istedim. Şansıma birkaç kişi aynı sorunu yaşayıp müşteri hizmetlerini aramış. Gelen öneri işe yaramış ve çağrılar çalışmaya başlamış. Ben de denedim, gerçekten de işe yaradı. Şaşırtıcı ama işe yarıyor. :) Aklımda kalanı kadarıyla Ayarlar -> Google play hizmetleri -> depolama -> tümünü temizle Titanyum modelin yanında siyah ve mavi kordonları da almıştım. Bir hafta üzerinde takılı gelen titanyum kordonla kullandım ve çok memnun kaldım. Bu arada bileğim ince, beş bakla eksilttim üzerinden :) Hem bakla takıp sökme, hem kordonu saate bağlayıp çıkarma mekanizmalarını beğendim, çok pratikmiş. İlave alet edevat gerektirmiyor klasik saatler gibi. Dün siyah kordona geçtim. Tabi indirdiğim onca kadrandan siyah tonlu olanları yükleyip duruyorum, çok eğlenceliymiş. Nighthawk isimli kadran efsane. |
Güle güle kullanın, kendi kordonları gibi uyumlu kordon çıkaramadılar daha hala, zevk meselesi ama ben bu kayışları yakıştıramıyorum bi türlü, gövdesine uymuyor
|
2 sene apple watch 7 kullandım şu anda gt5 kullanıyorum. Pil ömrünün akıllı saatte her şey olmasada çok şey olduğunu düşünüyorum. 1 günlük pil ömrü sunan galaxy watch 7 yerine, yazılımsal olarak watch 7 kadar işlevsel olmasa da( ki günlük kullanımda yeterli düzeyde bence) pili 12-15 gün giden Gt5i tercih ederdim. |
Tartışma adabından bihabersiniz anlaşılan. Sava verilecek cevabınız varsa yazın. Savın sahibine sataşmayın, fikirler çatışsın. Ama o olgunluğa sahip olmayan bir yapınız var anlaşılan. Yazdıklarınıza tek tek yanıt yazdım, hoşunuza gitmeyince Huawei çalışanı. Yorumunuz eğitimsiz medeniyetsiz insandan biraz farklı olsun. Senin kişisel sanrılarını, önyargını dindirmedik diye gereksiz boş mesaj yazmış mı olduk? Kullanıcılara bir şey sormak ayrı bir şey, bu bunu dedi sizin yorumunuz nedir diyip yorumları harmanlama becerisinden yoksun olmak ayrı. "Son olarak IOS telefonlar ile kullanımda bildirimlerde kesinti yaşanıyormuş." dediğin kısım yalnızca IOS işletim sistemini içeriyor. Ve ben de yalnızca bu kısmı bilmiyorum. Diğerlerine cevap vermişim zaten. Diğer yazdıklarınla IOS işletim sisteminin ne alâkası var güzel kardeşim? Müfredatta mantık dersi olmayınca böyle saçma sapan yorumlarla karşılaşıyoruz işte. Kullandığım ilk ve tek Huawei ürün GT 5 Pro ve bu üründen de konuda yeri geldiğinde defalarca beyan ettiğim üzere ziyadesiyle memnunum. Memnunum yani, ne yapayım senin hakkımda zerre umursamadığım fikirlerin Huawei çalışanı yönünde olmasın diye memnun değilim mi diyeyim, yoksa olmayan sorunları var gibi mi yansıtayım? Veya yaşamadığım, kullanan çevremden de işitmediğim, Reddit'te defalarca gezmeme rağmen benzeri bir sorunun dile getirildiğine şahit olmadığım soruna var mı diyeyim? Ben saati savunmuyorum, senin özgüvensiz, yeteri kadar araştırma yapmadan, ismini cismini bilmediğimiz birinin yorumuna sırtını dayayıp buradaki arkadaşlardan da bu savı çürütmeyi istemeni eleştiriyorum. Saatin konusuna gelip "Beni iknâ edin, eğer sorun varsa "Tüm bunlar doğru ise Huawei beni yine şaşırtmadı." derim ona göre." diyen sen, karşıt görüş gelince Huawei çalışanı olarak suçlayan yine sen. Biraz karbonhidrat temelli diyetinizi erteleyip zihni çalıştıran yiyeceklere yönelmeniz gerekiyor.
Edit: Bir de engellemiş beni. Sanırım babasının hesabını kullanan bir liseli ile muhatap oluyoruz. Seni yıllardır forumda görürüm; böyle şımarık, kibirli, istediği olmayınca tansiyonu yükselen ve böylesine bir konuda yorum sahibini engelleyebilecek kadar muhakeme yetisinden yoksun birisi olduğunu bilmiyordum. |
S24 Ultra kullanıcısıyım, saat ile telefon arasında en ufak bir senkron hatası, uyumsuzluk, sorun yaşamadım. Hattâ telefon uyarı verene kadar saat titremiş oluyor. |
Birkaç saat önce benim gt5 pro da güncellemesini kurdu kendi kendine. Telefon uygulaması, geçen hafta kurduğumdan beri güncellenmemiş, x.300 versiyonu halen geçerli. 31 Aralık'ta aldığımda şarj etmiştim, bu sabah %8 görünce kıyamayıp şarj ettim tekrardan. Yaklaşık bir saatte doldu. Nabız sensörüyle ilgili görüşümü ve tecrübemi aktarmak isterim. Bisiklet sporcusuyum. Sürüşlere çıkarken göğüse takılan hrm sensörlerinden takıyorum. Saati aldığımdan beri iki sürüş yaptım. İlkinde otomatik algılayacak mı bakalım diyerek saate dokunmadım. Hareket ettiğimi ve yükselti kazanımında bulunduğumu algıladı ama herhangi bir faaliyet kaydı tutmadı. Sonra inceleyince, otomatik faaliyet başlatmanın standart olarak kapalı geldiğini gördüm. Ki benim için daha uygun, durduk yere faaliyet başlatmasın. İkinci bisiklet faaliyetine başlarken "açık alanda bisiklet" seçeneğini seçip başlattım. O güne kadar ölçtüğü nabız verilerime göre kalp zonlarını belirlemiş, o anki nabzımı ve zonlarımı gösteren şık bir ekran açtı karşıma. Nabız zonlarında bisiklette değerli bir veri. Yol bilgisayarımdaki nabız verileriyle yol boyunca onlarca kez karşılaştırdım. Kardeşim bu kadar mı tutarlı olur iki veri? Çok şaşırdım, bu kadarını beklemiyordum. Göğüsten ölçüm verisinden yaklaşık yarım saniye sonra saatteki nabız da aynı değere değişti. Hatta bir ara o kadar eş zamanlı aynı rakamları gördüm ki, cihazlar acaba aynı sensörden mi veri almaya başladı bir şekilde, eşleşme hatası mı oluştu diye endişe ettim. Neyse ki turun sonlarına doğru, belki bilekte biraz ter birikmesi yüzünden midir bilmem, nabız 1-2 atım atım farklılık gösterdi birkaç dakikalığına. Rahatladım |
Öyleymiş hocam. Yalnız ben kulaklığımdan memnunum, keşke diyeceğim bir husus yok. O yüzden ihtiyacım yoktu. Hatırlarsanız saat ilk çıktığı vakitlerde kulaklık hariç alma imkânı da yoktu. Yoksa memnuniyetle bin lira düşük fiyata alırdım. İhtiyacı olan için o dönem güzel fırsattı. Şimdi 13 bine saat+bin liraya kulaklık ile aynı birliktelik 14 bine sağlanabiliyor. @Pistevo35 Gömlek kollarını parçalaması haricinde ben de memnunum. Memnuniyetsizliğim siyahı daha güzel bulmam. Pepsi renklerini pek tuttuğumu söyleyemeyeceğim. Mavi plastik ve kırmızı/mavi/beyaz desenli Vagave marka mavi deri kordonla çok güzel duruyor ama, o ayrı :) Bu arada Vagave markasını da tavsiye ederim. Kendilerinden toplamda 4 farklı kordon aldım. Biri gri, ki GT 5 Pro Titanyum ile çok iyi duruyor, diğerleri yukarıda değindiğim kırmızı/mavi/beyaz desenli mavi/siyah/kahverengi kordonlar. Hepsi çok kaliteli, ürünleri çok beğendim. Sipariş esnasında toka rengini belirlemediğim için markanın yetkilisi Can Bey telefonla ulaştı, siparişi detaylandırdı. Kendisi hem kibar, hem de yardımsever bir beyefendi. Hepsiburada ve kendi sitelerinde güzel kampanyaları da var. Üç al iki öde gibi. Şans verin derim. |
Benzer içerikler
- meta quest 3 vpn
- samsung watch 8
- en iyi ekg çeken saat
- honor watch 5
- samsung galaxy watch 7 özellikleri
- çocuk akıllı saat
- apple vision pro fiyat
- apple watch whatsapp yükleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X