Şimdi Ara

i7 12650H mı M3 air mi pro m4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
39
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Meezuniyet aşamasındayım. Aklımda projeler var ama windows tabanlı laptopum eskidi, 7 yaşında. i7-12650H işlemcili 64gb ram 2tb ssd li laptopa geçiş yapmalımıyım yoksa yazılımcı olarak çalışmak istediğim için eski laptopun yanına M3 air almakta istiyorum. Bu ikilemde kaldım. Yoksa biraz daha para biriktirip yıllarca rahatça kullanmalık macbook pro M4 baz modelini mi almalıyım? Düşünceleriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

• @LucasBell

Yazılımsal olarak kullanacağın araçlar macos sisteminde varsa bunu düşünme bile derim. Direkt macbook. Ha ama kullanacağın araçlar yazılımlar macos sisteminde yoksa veya sorunluysa o zaman windows pc daha mantıklı bir çözüm olur.

Macbook'un bir avantajı da zaten sistem güzel çalışıyor ama cihaz daha dayanıklı ve kompakt. Windows tarafındaki cihaz minimum 2 3 kilo olacak adaptörü tuğla gibi olacak, e fan sesi ısınması da cabası değil mi ? bir yerden bir yere taşıması iş yapması çok daha zor bir macbook'a göre. Macbook dediğimiz alet type-c ile de şarj oluyor, ufacık adaptör telefon şarj ettiğin adaptörle cihaz şarj oluyor vs. e fan sesi gürültüsü pil ömrü windows'a göre çok çok daha iyi. E keza alacağın windows cihazın ekranı ekran parlaklığı nasıl ? 250 nit ekransa dışarda kullanmak işkence olacak bunu biliyorsun değil mi ? macbooklarda 450 500 nit parlaklıkta ekranlar var.

Tabi ki bir macbook'un belleği işte depolaması windows'a göre efektif artmıyor veya değişmiyor. sallıyorum 16 gb 512 gb alırsan o değişmeyecek. İlerde depolama yetmediğinde ya 1 tb yapayım dediğinde eli mahkum type-c ssd alıp öyle işini halledeceksin. Bellek yetmediği durumdaysa işin çok daha zor demektir. O yüzden işte en başında dediğim gibi kullanacağın uygulamalar ve sistem çok önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.