Şimdi Ara

İkisinin arasında kaldım[Octavia MPI vs Focus TDCI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba artık eleye eleye iki araç arasında kaldım

Birincisi aslında uzun zamandır araştırdığım bir araç tipi, 2006 Octavia Elegance A5 kasa, 120bin kmde. 32 yazmış ama sanıyorum 30'a alabiliriz.
    Tramer kaydında ufak tefek var hepsi çok küçük miktarlar, satıcısı bir tane amca. Dalavere çevirecek birine benzemiyor.
    Linki:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-izmir-bucadan-meraklisina-octavia-1,6-elegans-full-paket-163320702/detay/

Diğeri de eskiden çok istediğim ama kilometreleri hep yüksek diye vazgeçtiğim arabalardan 2007 Focus TDCI, 110bin kmde. Bu da 32 yazmış en iyi ihtimalle 31'e alabiliriz.
    Tramerde hiç kaydı yok boya durumu bir çamurluk bir kapı olması lazım. Sahibi biraz tok satıcıyı oynuyor, telefonda sesi iyi birine benziyor.
    Linki:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2007-model-ford-focus-1.6-tdci-144718742/detay/

Şu an iki araca da yakın mesafedeyim arkadaşlar, her yönden yardım bekliyorum çok kararsız kaldım lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonem -- 4 Eylül 2014; 22:54:37 >

• Fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonem

Fikri olan yok mu arkadaşlar?
    En ufak bir performans beklentin varsa o Hitler Oktavia'dan kaç çünki bi akrabamda vardı ve Benim logan'ın bile peşinden zar,zor geliyordu.Hatta adam benim logan'a senin arabada birşey var sölemiyorsun diyordu bende gülüyordum benim arabada birşey yok oğlum senin araba kağnı gibi diyerek
  • quote:

Fikri olan yok mu arkadaşlar?
    En ufak bir performans beklentin varsa o Hitler Oktavia'dan kaç çünki bi akrabamda vardı ve Benim logan'ın bile peşinden zar,zor geliyordu.Hatta adam benim logan'a senin arabada birşey var sölemiyorsun diyordu bende gülüyordum benim arabada birşey yok oğlum senin araba kağnı gibi diyerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Evet aslında hitler motoru 100 beygirmiş de hiç kullanmadığım gibi kullanan tanıdığım da yok, o kasaya benzinli 100 bg bir de lpg aslında eziyet olabilir doğru diyorsunuz.
    Focusta 110 bg dizel gücü ve torku focusu 1-0 öne geçiriyor sanırım.
    Başka fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Alıntıları Göster
    Kesinlikle octavia

O paraya sırf dizel için dijital kliması bile olmayan focus'a para verilmez.Umarım style donanımın focusun düşük donanımlarından olduğunu biliyosunuzdur.Şimdiye kadar 2 fotoğraflı ilanlardan hayır geldiğini görmedim.

Octavia ile her türlü sormak istediğiniz soru varsa bekliyorum.

Octavia logana yetişemiyo diyen arkadaşa cevabını veriyorum.Paspas pedalın altına sıkışmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruling_S -- 4 Eylül 2014; 23:42:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taha.srckmk

Kesinlikle octavia

O paraya sırf dizel için dijital kliması bile olmayan focus'a para verilmez.Umarım style donanımın focusun düşük donanımlarından olduğunu biliyosunuzdur.Şimdiye kadar 2 fotoğraflı ilanlardan hayır geldiğini görmedim.

Octavia logana yetişemiyo diyen arkadaşa cevabını veriyorum.Paspas pedalın altına sıkışmıştır.

Linkteki Octavia'nın tahlilini yapabilir misiniz? Sahibi amca bazen lpg'den dolayı arıza lambası yandığını söylemişti.

Focus donanım olarak en düşüğü değil ama çok da iyi değil. Aslında beni doyuracak özellikler var ama işin aslı turbodan sıkıntı yaşar mıyım diye korkuyorum. Tabi bir de konfor olarak Octavia'yı tutar mı diye korkuyorum.

• anonem kullanıcısına yanıt
    1-)Lpg taktırınca arıza lambası yanması kronik sorunu zaten.Serviste 10 dk bile olmadan siliyolar.Amca ya bilmiyor ya da uğraşmak istemedi bilmiyorum.Önemli bir sorun değil zaten.

2-)Fiyat olarak normal.

3-)Aracın üzerindeki park sensörleri fabrika'dan çıkma zaten.

4-)Aracın lpg'li olmadığına eminmisiniz? Octavi'da stepne bölümü bagajın altındadır.Fotoğrafta stepne dışarıda duruyor.

5-)Aracın deri direksiyon haricindeki aksesuarları orjinal gibi

6-)Ek olarak Arka kapısı ön kapısından büyük olan nadir araçlardan biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

1-)Lpg taktırınca arıza lambası yanması kronik sorunu zaten.Serviste 10 dk bile olmadan siliyolar.Amca ya bilmiyor ya da uğraşmak istemedi bilmiyorum.Önemli bir sorun değil zaten.

2-)Fiyat olarak normal.

3-)Aracın üzerindeki park sensörleri fabrika'dan çıkma zaten.

4-)Aracın lpg'li olmadığına eminmisiniz? Octavi'da stepne bölümü bagajın altındadır.Fotoğrafta stepne dışarıda duruyor.

5-)Aracın deri direksiyon haricindeki aksesuarları orjinal gibi

6-)Ek olarak Arka kapısı ön kapısından büyük olan nadir araçlardan biridir.
    açıkçası ben olsam octavia alırım, araç kesinlikle daha oturaklı kaliteli bir araba, bir gerçek de varki 100 beygir bu olsa ne olur diğeri 130-140 beygir olsa ne olur, standart binek arabalara drag aracı muamelesi yapmanın gereği yok, biri diğerinden 1 bilemedin 2 saniye daha çabuk 100 km hıza ulaşır, bunu da bu arabalarla dert etmenin çok mantığı yok zaten, ha güç istediğinde de yüksek devirde tuttuğunda araç gayet de yürür

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

açıkçası ben olsam octavia alırım, araç kesinlikle daha oturaklı kaliteli bir araba, bir gerçek de varki 100 beygir bu olsa ne olur diğeri 130-140 beygir olsa ne olur, standart binek arabalara drag aracı muamelesi yapmanın gereği yok, biri diğerinden 1 bilemedin 2 saniye daha çabuk 100 km hıza ulaşır, bunu da bu arabalarla dert etmenin çok mantığı yok zaten, ha güç istediğinde de yüksek devirde tuttuğunda araç gayet de yürür

Alıntıları Göster
    Yol tutuş, motor verimliliği, ikinci el piyasası, parça bolluğu vs focusun üstün olmayan hiçbir yanı yoktur heralde octaviaya karşı. Fazla düşünmeye gerek yok

• Valla kendisi LPG'li diye belirtmiş Atiker marka. Ben de LPG'li dedim zaten.
    Lambayı serviste söndürüyorlar peki tekrar yanıyor mu?
    Direksiyondaki şey tak çıkar bir kaplama zaten o dert değil de simidinin durumunu bilmiyorum. Direksiyon simidi deri mi normalde bunların?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

Alıntıları Göster
    Arkadaşın birisi eksi atıp duruyo.Arkadaşım yorumlarımı beğenmediysen adam gibi çık şundan dolayı yorumlarını beğenmedim de.Eksi atıp durmanın anlamı yok yani.

• anonem kullanıcısına yanıt
    İlanda benzinli yazıyoda kusura bakmayın.Evet servis lambayı söndürdüğü zaman bir daha yanmıyor.
    Evet orjinallerinde de deri kaplama var.Ama daha sade.belki bu yüzden değiştirmiştir bilmiyorum.Serviste orjinal kaplama yapıyorlar.
  • quote:

Arkadaşın birisi eksi atıp duruyo.Arkadaşım yorumlarımı beğenmediysen adam gibi çık şundan dolayı yorumlarını beğenmedim de.Eksi atıp durmanın anlamı yok yani.

Hakikaten birbirimize eksi artı vermek yerine fikir koysak çok güzel olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

Yol tutuş, motor verimliliği, ikinci el piyasası, parça bolluğu vs focusun üstün olmayan hiçbir yanı yoktur heralde octaviaya karşı. Fazla düşünmeye gerek yok

Motor verimliliğini bilmem de diğer bütün söyledikleriniz Octavia için de geçerli. Octavia çok tutulan çok da iyi yol tutan bir araç. Parçalarını da bilmiyorum.
  • Focus'un ilan tarihi 21 Kasım 2013 bu kadar uzun süredir bir Focus'un satılmaması için ya kilometrenin çok aşağılara çekilmesi lazım ya da aracın pert olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyclone001

Focus'un ilan tarihi 21 Kasım 2013 bu kadar uzun süredir bir Focus'un satılmaması için ya kilometrenin çok aşağılara çekilmesi lazım ya da aracın pert olması lazım.

İlan tarihi eski fakat ilan 2 haftalık. Neden öyle olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. Muhtemelen önceden bir kez daha ilan açtı. Sonra 8 ay sonra kaldırdı sonra tekrar ilana koydu.

Ayrıca şasi no aldım sigortacıya sorgulattım ağır hasarı yok sadece bir defa ufak bir şey için kaskodan yararlanılmış adam da doğruluyor bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonem -- 5 Eylül 2014; 0:32:43 >
  • quote:

Kesinlikle octavia

Çok bilmişlik taslama 102 HP Hitler 8V Motor Oktavia gibi bir arac'ı zor taşıyor.Aracın 0-100 Fabrika verisi bile 12.3 Saniye ve LPG ATTIĞIN zaman Kafadan 13 Saniyenin üzerine çıkıyor karşında 18 yaşında yeni ehliyet almış bir sürücü yok yıllardır otomobiller uğraşan ve 1000'i aşkın otomobil kullanan bir kişi var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cyclone001

Focus'un ilan tarihi 21 Kasım 2013 bu kadar uzun süredir bir Focus'un satılmaması için ya kilometrenin çok aşağılara çekilmesi lazım ya da aracın pert olması lazım.

İlan tarihi eski fakat ilan 2 haftalık. Neden öyle olduğu konusunda hiç bir fikrim yok. Muhtemelen önceden bir kez daha ilan açtı. Sonra 8 ay sonra kaldırdı sonra tekrar ilana koydu.

Ayrıca şasi no aldım sigortacıya sorgulattım ağır hasarı yok sadece bir defa ufak bir şey için kaskodan yararlanılmış adam da doğruluyor bunu.

İnşAllah öyledir hocam. Allah yardımcınız olsun bu piyasada ucuz araba bulmak zor, bulunan aracın sağlam olması daha da zor

• ilhan555 kullanıcısına yanıt
    Octavia'nın 0-100'ünün 5 saniye olduğunu iddia etmiyorum zaten.Sadece loganı geçemeyeceğine inanmıyorum.

Zaten herkesin bir arabadan beklentisi aynı olsaydı herkesin arabası aynı olurdu .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.