Yan apartmanda bir kadın 1 haftadır bir eyleme başladı. Akşam yaşlı annesi ile birlikte katlanır sandalyeleri kapının önüne çıkarıp park yeri tutuyor. İnce oturuyor zannettim ama, 3-4 gün arka arkaya sordum. Yaşlı teyze ağzından kaçırdı. Torunum park edecek dedi. Fiziksel müdahale edemiyorum. Soruncada biz oturuyoruz burda, hava alıyoruz diyorlar. Park yeride çok az. Birde engelliyim, evimin önü sayılır. Şimdi bunu nereye nasıl şikayet edeceğimide bilemedim. Tezgâh güzel, böyle güzel tezgaha güzel bir çözüm bulmam lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlginç bir park yeri tutma sorunu
-
-
Engelli olmanıza rağmen sizin apartman önünde size neden yer ayrılmıyor önce onu sorgulamak sonra başkasının yaptıklarına görmek gerekir.
Belediye engelli olduğunuzu ve park sorunları yaşadığınıza dair başvurun onlar gelip engelli park yeri yapıyorlar diye biliyorum.
Yapılan hareketi tasvip etmiyorum. Yapacak bir şey yok yaşlı olanca işin rengi değişiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Komşulara yapacak bisey yok.
Yukardaki arkadaşın dediği gibi belediyeye başvursanız belki size biyer ayırabilirler.
Sadece tahmin ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayırıyorlar yer, en azından İzmir'de.
-
KENDİ APARTMANIN ÖNÜYSE SANDALYELERE ARABAYLA VUR GEÇ. Bİ SIKINTISI VARSA GİTSİN ŞİKAYET ETSİN.
-
onlarda şikayet etmek yerine adama sandalyeyle vurursa ne olacak? ne zamana kadar karşılıklı savaş devam edecek?
medeniyet? hak, hukuk, adalet? burada bile bağırdığınıza göre bunlar bir şey ifade etmiyordur tabii ancak yine de hatırlatayım henüz orman kanunlarına geçmedik.
-
Sandalyeye vurmak kolay da üzerinde insan var ama...
Yok mu sizin eşiniz, anneniz, dedeniz.. Siz de alın onlara birer sandalye, kim kaparsa artık... Sevgi neydi, sevgi emekti :)
-
benzer şekilde sokağımıza komşunun biri karavan park etmişti.
karavanı 3 araçlık yer kaplıyordu ve önüne arkasına yanına araç park ettirmiyordu.
bölge trafikten memur arkadaşla görüştüm, 3 dk lık mesafedeki mevzuya gelip bakmak yerine.
siz aracı istediğiniz yere park edin,
şikayetçi olan bizi arasın şeklinde mükemmel bir çözümde bulunmuştu memur arkadaş.
-
HANGİ MEDENİYET? MEDENİ OLSALAR SANDALYE Mİ KOYARLARDI? BIRAKIN BU BOŞ LAFLARI. HABERİNİZ YOK. ORMAN KANUNLARINA GEÇTİK.
-
Engelli varsa, engellinin sürdüğü araca yönelik ayrıcalık var. Engellinin torunun bilmem kaç soyundan akrabasının trafik içerisinde ayrıcalığı yok.
Asagıda olduğu gibi
www.enkamuder.org.trEngelli Araç Park Kartıhttps://www.enkamuder.org.tr/Medya/EngelliHaklar%c4%b1/tabid/8323/articleType/ArticleView/articleId/6044/Engelli-Arac-Park-Karti.aspx
Engelli olarak bina önünde park yeri hakkınız var
Bunun için engelli birey, engelini gösterir sağlık kurulu raporu, kimlik fotokopisi ve araç park yeri tahsis dilekçesi ile belediyenin ilgili birimine başvuruda bulunabilir. Belediyenin yoğunluğuna göre değişkenlik gösteriyor olsa da, yapılan başvuru 7 ile 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
Resmî Gazete Tarihi: 22.02.2018 Resmî Gazete Sayısı: 30340 yayınlanan otopark yönetmeliğine göre;
Umumi bina ve bölge otoparkları ile genel otoparkların giriş-çıkış ve asansörlerine en yakın yerlerinde birden az olmamak şartıyla, her 20 park yerinden birinin engelli işareti konularak engelliler için ayrılması zorunludur. Yol üstü otoparklarda engelliler için yapılacak düzenlemeler, trafik güvenliği esas alınarak yapılır.
Yol üstü araç park yeri için ayrılması gereken alanın ölçüleri en az 2,5×5,50 metredir. Engelli araçları için 1/30 oranında park yeri ayrılır.
Engelli araç park yeri başvuru belgeleri nelerdir?
Engelli araba park alanı müracaat belgeleri şu şekilde sıralanırlar:
Engelli vatandaşa ait nüfus cüzdanı,
Özel park alanı kullanımının talep edildiğini ifade eden bir adet dilekçe,
Engelli sağlık kurulu raporu,
Bu belgeler ile engelli araç park yeri başvurusu yapılmalıdır. Başvurular ise İl Belediye Başkanlıklarına gerçekleştirilir.
Engelli araç park yeri dilekçesi nasıl yazılır?
Engelli araba park alanı için dilekçe hazırlama aşamasında izlenen adımlar şu şekilde sıralanırlar:
Dilekçe 1 adet çizgisiz A4 kağıdı üzerine, pilot kalem kullanılarak yazılmalıdır. Dilekçe metni olarak, ‘’ Engellilik durumumdan ve yaşadığım adreste park alanlarının kısıtlı olmasından dolayı, araç kullanma işlemlerimi daha kolay gerçekleştirebilmek amacıyla, oturduğum konutun çevresinde bana özel bir engelli araç park yeri ayrılmasını arz ederim. ‘’ ifadesi yazılır.
-
Teyzeler ile baş edemezsin kaleyi iyi korurlar.
Belediyeye başvurun park yeri için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Engelli olmanıza rağmen sizin apartman önünde size neden yer ayrılmıyor önce onu sorgulamak sonra başkasının yaptıklarına görmek gerekir.
Belediye engelli olduğunuzu ve park sorunları yaşadığınıza dair başvurun onlar gelip engelli park yeri yapıyorlar diye biliyorum. Yapılan hareketi tasvip etmiyorum. Yapacak bir şey yok yaşlı olanca işin rengi değişiyor. |
onlarda şikayet etmek yerine adama sandalyeyle vurursa ne olacak? ne zamana kadar karşılıklı savaş devam edecek? medeniyet? hak, hukuk, adalet? burada bile bağırdığınıza göre bunlar bir şey ifade etmiyordur tabii ancak yine de hatırlatayım henüz orman kanunlarına geçmedik. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X