Şimdi Ara

İnanç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, benim şuan için dini anlamda bir inancım yok denilebilir. Bu yüzden evet yeri geldi boşluğa düştüm, canım yandı üzüldüm vs. Dünya da 4300 civarında din var hepsi benzer şekillerde ortaya çıktığı için yeryüzünde benzer şekillerde tezahür ettikleri için ben de birine inanmak için kendi kendime baskı yapmadım bir süredir. Şimdi değinmek istediğim konu eğer insana dünyadan sonra ne olacağına vereceğimiz cevap veya ne olacağını düşündüğümüz aslında gideceğimiz yeri belirliyor olabilir mi? Örneğin ben müslümanım 70 sene boyunca yaşadım sonra öldüm. Acaba inandığım şeylerin rüyasını mı göreceğim. Ya da öldükten sonra yeniden dünyaya gelmeye inanıyorum, hayalini kurduğum hayatı mı yaşayacağım, acaba şuan da hayalini kurduğum bir hayatı mı yaşıyorum? Görüşlerinizi merak ediyorum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Dünyada 4300 din olması bir şey ifade etmiyor. Ben de şimdi kalkıp her 2 haftada bir farklı din yazarım.
    İlk önce Tanrı tanımından başlayalım. Tanrı'nın sonsuz ilim sahibi, cisme benzemeyen vb. olması gerektiğini kozmolojik argümanlardan, hassas ayar argümanından çıkartabiliriz. Eğer Tanrı, sonsuz ilim sahibi, mutlak iyi, cisme benzemeyen diye kabul edersek çoğu din elenmiş oluyor. Örneğin: Budizm'de Tanrı inancı yoktur, bazı ilkel dindeki Tanrı tasavvurları insansıdır. En yüce varlık tanımına uyan Tanrı tasavvuru ise ibrahimi dinlerde bulunuyor. Yani Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'da.
    Biyolojik olarak öldükten sonra bir şey olmuyor. Yani doğduktan önce ne isen o. Öldükten sonra bir şey olmasını bekliyorsan bunu senin iraden dışında gerçekleştirecek birisi olması şart. Yani eğer natüralist isen öldükten sonra yaşama inanmak saçma olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Soruma neden cevap vermiyorsun

• Hocam tanrı var mı yok mu bilmiyorum, bir simülasyonda mı yaşıyoruz bilmiyorum.
    Kesin olarak bildiğimiz tek şey, mevcut tüm dinlerin uydurma olduğu.
    Bu dinlerin dışında neye inanmak istiyorsan, seni ne mutlu ediyorsa ona inan.
    Ama namaz, oruç gibi pagan gelenekleriyle ve saçma sapan haramlarla kendini kısıtlama.
    Hayatını doya doya yaşa, iyi bir insan ol yeter.

• quote:

Ama namaz, oruç gibi pagan gelenekleriyle ve saçma sapan haramlarla kendini kısıtlama.

sonra hedonizmin bataklığında debelen dur öyle mi? namaz kılacaksın namaz. namaz kılacaksın 5 vakit ve vücudun huzura erişecek, belli bir düzenin olacak iyi alışkanlıklar edineceksin hayatı daha pozitif yaşayacaksın.

aksi halde nihilizme hedonizme saplanırsın. ona göre ayağınızı denk alın. islam öyle basit bir din değil, aynı zamanda insanı insan yapan kültürel ritüeller bütünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Hocam tanrı var mı yok mu bilmiyorum, bir simülasyonda mı yaşıyoruz bilmiyorum.
    Kesin olarak bildiğimiz tek şey, mevcut tüm dinlerin uydurma olduğu.
    Bu dinlerin dışında neye inanmak istiyorsan, seni ne mutlu ediyorsa ona inan.
    "KESİN olarak bildiğiMİZ tek şey; mevcut dinlerin uydurma olduğu" demiş adama bak

neresi kesin? kesin demen için o dönemlerde yaşaman gerekli, o dönemde yaşamadın, bu yüzden sen sadece dinlerin uydurma olduğuna inanıyorsun o kadar.

"iyi insan ol yeter" miş..

ee bu kadar ürün - nimet? kuruyemişinden baharatına, meyvesinden sebzesine, suyundan çayına kahvesine zilyon çeşit nimet, bu kadar fizik kanunları, bu devasal evrenin düzeneği..??? bunlara öküzün trene baktığı gibi mi bakalım yani?

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    O dönemde yaşamadan nereden bilecez dinin uydurma olduğunu 🤣🤣🤣

Şimdi senin nimet dediğin hemen her şeyin yıllar süren ıslah çalışmaları sonucunda bu hale geldiğini, doğada yabani yetişen hiçbir bitkinin tadının bu gün yediğin nimetlere benzemediğini anlatırdım ama kendimi yorduguma değmez.
    Merak eden bu internet çağında merakını iki tıklama ile giderir.
    Cahil kalmak size mutluluk veriyorsa sizin tercihiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSLAM IRKI HAKKINDA
    17 yıl önce açıldı
    Toplumsal yozlaşma
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Namaz kılan da huzur bulur, yoga yapan da, ateşe bakan da, yıldıza tapan da, günah çıkaran da

• Hocam bir süre önce dini olarak bir tercih yaptım. Müslüman bir bireyden dinsiz bir birey olmaya karar verdim. Ama hala kendimi bir kefeye koyamıyorum. Ölümden sonrası öldükten sonra fazla umrumda olmayacak ama şuan insanın amaçsızlığı denilen şey var ya hani o beni bitiriyor. Huzur denilen şeyi bulmak ciddi anlamda zorlaştı. Müslümanken dünyanın ahirette bir adım olduğuna inanır dersime iyi çalışırsam geçeceğimi düşünürdüm. Her kötü şeye rağmen dayanıklıydım. Şimdi öyle bir şey yok. Her şeyi ben düzeltmeliymişim gibi bir ümitle ve beceremediğim şeylere karşı bir hırs ve nefret oluyor. Eksik hissediyorum. Öldükten sonra ya varsa düşüncesinden kurtulamıyorum ayrıca. Müslüman olamam şuan büyük bir ihtimalle tekrardan çünkü bazı sorularım var ve onların cevabını İslam veremiyor. Ama bir inanç insana ne kadar huzur veriyor bunu hissettim ben. Şu andan sonra ne yapmalıyım. Araştırma yapmalıyım hissediyorum ama rotam ne olmalı?

• Namazda mindfullness vardır dünya işlerini bir kenara bırakırsın namaz ile. İşte bu sebeplerden ötürü islama kötü gözle baktığından cahil kalmışsın. Sinan canan hocayı takip et belki kafana birşeyler girer

• Nonsmoke N kullanıcısına yanıt
    Bu hissettiklerini ben de yaşadım.
    Bunun sebebi dinin yıllarca sana sunni, yalan bir yaşama amacı vermesi. Hepimiz bu amaçla büyüdük ve bir anda boşluğa düştük. Yani yaşadıkların gayet normal.
    Şunu bil ki bütün bunlar geçici. Hepsi düzeliyor zamanla.

Kendine bir yaşama amacı bul. Bu merak olur, daha çok öğrenmek olur, gezmek olur, çocuk sahibi olmak vs...
    Bu boşluğu bir şekilde doldur.
    Diğer bir mesele.
    Herhangi bir tanrıya inanmak istiyorsan inan.
    Ama Müslümanlığa falan sakın. Bu inandığın tanrıya hakaret olur.

• Beni kurtaracak öldükten sonra beni kurtaracak bir tanrıya inanırım ancak. Amaç bulmaya çalışıyorum kendine :) bakalım artık. Zihinsel olarak rahatlarsam hallederim birçok şeyi.

Sizi islama davet ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

O dönemde yaşamadan nereden bilecez dinin uydurma olduğunu 🤣🤣🤣

Şimdi senin nimet dediğin hemen her şeyin yıllar süren ıslah çalışmaları sonucunda bu hale geldiğini, doğada yabani yetişen hiçbir bitkinin tadının bu gün yediğin nimetlere benzemediğini anlatırdım ama kendimi yorduguma değmez.
    Merak eden bu internet çağında merakını iki tıklama ile giderir.
    Cahil kalmak size mutluluk veriyorsa sizin tercihiniz.
    gülerek kendini kurtarmaya çalışıyorsan senin bileceğin iş birşey diyemeyiz, ama sadece kendini kandırırsın kendine güldürürsün haberin olsun.
    sebze ve meyveler için utanmasan sebze meyve yoktu insan yarattı diyeceksin..gerçi benzer şeyi ateist beyinler söylemişti biliamdamları laboratuvarda hücre yaratttı Allah'a gerek yok diye, ama o koşulları oluşturan bir Güç bir İrade var, dedim ya ateist beyin bunlar, ne yapsa yeri.

cahil kalmak bize değil, size özgü..cahil adam ateist olur sene 2019 evren kainat yoktu sonradan yaratıldı..ha bu arada fizik kanunlarını falan sormuştum cevap gelmemiş, boşver nasıl olsa gülünçç emojiler atınca cevap vermiş sayılıyorsun değil mi, hadi bi gülück at amcalarına bakayım foto çekicem.

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Bunların Allah belasını verdin diyeceğim de zaten vermiş cezalarını baksana hepsinin kalp gözü körelmiş bunlardan artık müslüman olmaz. Olsun kardeşim biz müslümanız ya bize yeter bu. Varsın bunlar dinimize küfrededursun....

• avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Neden müslüman olmalıyım? İslam bana ne vaat ediyor. Diğer dinlerden farkı ne?

Açıkçası bu konulara girmeyi pek istemiyorum bu forumda çünkü ortamın seviyesi gerekli gördüğüm ölçüde değil. Fakat sana kısa ve öz, araştırılası bir yol çizeyim bu sorun üzerine. İslam 7/24 hayatı planlayan tek dindir. Yalnız namaz değildir. İslam bir dinden ziyade bir yaşam tarzıdır. Yemek yemekle ilgili olanlardan tut arkadaşınla selamlaşmaya; tuvalete gitmekten tut, akrabalık ilişkilerine kadar hayatının her zerresine kadar ulaşır. Eğer önemli bir fark/kriter arıyorsan, buyur. Ve senden bunları araştırmanı rica ediyorum.

Not: Kimseyle tartışmaya girmeyeceğim.

• EkremAcar E kullanıcısına yanıt
    Benden bunu kabul etmemi beklemenin sebebi ne onu anlamıyorum. Neden bunu kabul edeyim? Beni tehdit ettiği için mi? Diyelim doğru ve yanacağım neden ben yanıyorum neden inanan birisi değilim? Sorularım bunlar.

• tolstoy - itiraflarım

• berk_e B kullanıcısına yanıt
    Okuyacağım saol

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.