< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli (3. sayfa)
-
-
Ben 40 yaşındayım, hala da istemiyorum çocuk. Bi gülüşü yok mu hikayeleriyle kimseyi kandıramazsınız. Çocuk 1 gülerse 100 ağlar!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her sorumluluktan böyle kaçarsan hayatta hiçbirşey elde edemezsin. Ergen ergen düşünceler bunlar.
Allah bilir evden dışarı bile çıkamayan aciz insanlardır bu şekil düşünenler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 15 Temmuz 2024; 7:30:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de 40 yaşındayım. 1 gülsün 100 ağlasın. Ona katlanamayacak adam da Bi zahmet o topun altına girmesin.
Çocuğuna iyi bir gelecek hazırlayamayacak olan da,
Yapıp karısını boşayacak olan da,
Maddi durumu el vermeyen de,
Fiziksel ve ruhsal durumu el vermeyenler de çocuk yapmasın.
45 yaşındayım 15 yıllık evliyim 2 tane oğlum var çocuklarım için yapmayacağım şey yok herşeyi beraber yapıyoruz onların beslenmesi eğitimi benim için herşeyden önemli
ve sen diyorsun ki çocuğu olmadığı için şükretmeli insan bence senin büyütülme şeklinde sorun var yada anne baba sevgisi görmedin hiç yoksa bir insan bu cümleyi niye kurar
-
konu çocuk yaptı diye madalya alacağı bi iş gerçekleştirdiğini zanneden kişilerin ago için "kim daha çok hakaret edecek" yarışmasına dönmüş. konuyu açanın çocukluğuna inmeler falan :) çok zekisiniz siz yaa :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de çoğu kişi bu konuda
Ezbere konuşuyor. Çocuğu olup keşke yapmasaydım diyen okadar çok ki yaşlılarda. Çünkü yaşlanınca bana bakar mantığı ile çocuk yapıp, bayramda bile uğramayınca hayal kırıklığı yaşıyorlar. Kendisine gelecek güvencesi olması için çocuk yapan bencillerin ülkesi burası. Üstelik artık ergenlerin çoğu çakma psikologların dolduruşu ile özgüven adı altında ailesine çemkiriyor, istediğin kadar iyi yetiştir birde sosyal çevre ve sosyal medya var. Hepsinin ağzında doğmayı ben istemedim ama beni doğurmayı sen istedin; yapıcaksın, alıcaksın, karışamazsın gibi sözler var.
Güldürdün kardeşim. Elin sidikli avrupalısını gözünde çok büyütmüşsün. Standart, yeni nesil eziklik psikolojisi.
Dusunsene bu hayata 1 kere geliyorsun onu da baska bir varlik icin calisarak/yasayarak geciriyorsun. Cocuga harcayacagin parayla ve zamanla yapabileceklerin, gezebilecegin ulkeler, vakit harcayabilecegin hobiler say say bitmez.
Bu konuda cocugu olanlarin akil vermesi de mantik olarak saglam argumanlar degil. Biraz sefkatli bir insansan cocugun olduktan sonra senin icin en kiymetli sey haline gelir orasi normal. Ama cocuk sahibi insanlar olaya objektif bakamaz problem orada. Olay zaten cocuk sahibi olmadan bu degerlendirmeyi yapabilmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intercityfirm1895 -- 15 Temmuz 2024; 10:41:53 > -
Bebekler hatta 3-4 yaşına kadar çocuklar çok tatlı. Ama keşke hep öyle kalsalar. İnsan büyüdükçe maaesef şirinliği kalmıyor.
-
Sen daha cok guldurdun kardesim, daha bir is basina gelmeden artisini eksisini degerlendirebilecek kapasitede olmadigini kendin itiraf etmisin, bence kimseye akil verme.
Avrupalilar da peygamber degil, cok hatalari var, bizim onlara ustun oldugumuz cok nokta var, ama ortalamada bizden onde olduklari da bir gercek. Sen bunu inkar ediyorsan bu senin cahilligin.
Konuya gelirsek bence de 30'dan once cocuk kesinkes hayir, erkek olarak zerre soyumu surdurme gayem yok, kadin olsam belki gebelik deneyimlemek isterdim ama evlat edindigim cocuklarla kalabalik bir aile guzel olurdu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asgariyle çocuk sahibi olup, sağlıklı, mutlu ve düzgün bir birey olarak yetiştirebilen varsa ellerinden öperim. Sıkma baş veya pilavlı yetiştirmekten bahsetmiyorum btw.
-
Hocam siz teknik olarak diğer 2 canlının büyüyebilmesi için feda edilmesi gereken bir varlıksınız aslında ama bunu kabullenmiyorsunuz. Ömrünüzü başkası için feda etmek zorundasınız. Daha çok çalışıp vaktinizi başkalarına ayırmalısınız. İyi okullatın olduğu semtte oturabilmek için kendinizi paralamak zotundasınız. Çocuk yapana saygım sonsuz. Sonuçta bu bir fedakarlık. Vazgeçmek, kendiniz adamaktır. Ama övülecek bir durum da değildir. Eminim saçlarınız beyaz ve olduğunuzdan çok daha yaşlı gözüküyorsunuzdur. 45 yaşında çocuksuz ve stressiz insanlara bir bakmanızı tavsiye ederim. 25 yaşında gibi yaşıyorlar hayatı..
Haklı
Benim 15 yaşında yiğen var aynısısın kardeşim. Ezbere konuşur oda. Sana tavsiyem sanal dünyada yaşama. Yeni nesilin en büyük sorunu bu. Gerçek dünya çok farklı.
"benim kızım öyle şey yapmaz" diye düşünüyordu onlar da
-
35 yaşıma geldim, çocuk istemiyorum. çok büyük sorumluluk ve gelecek kaygısı çok yüksek. benim çektiğim sıkıntıları çeksin istemiyorum.
+ülkemiz maalesef ileriye değil de geriye doğru gidiyor gibi (her açıdan). normalde ileri doğru gitmeliyiz ama maalesef.
şimdiki çoğu kadın da sadece iç güdüsel olarak, fizyolojik olarak çocuk doğurmak istiyorlar, bakmak istemiyorlar bence. doğurup birilerine vermek istiyorlar diyebilirim ama ispatlayamam.
çocuk insanın özgürlüğünü kısıtlayan bir olay bence.
elbette isteyen herkese nasip olsun. istemeyene de karışmak mantıklı değil.
-
Herkes yaşlanır, bundan kaçış yok. Eğer iyi, ailesine ve topluma faydalı çocuklar yetiştirmişseniz yaşlandığınızda bunun faydalarını görürsünüz. Bugün ben olmasam babam internetten alışveriş bile yapamazdı. Hatta pek çok kez dolandırılmıştı bile.
Şimdi kolaycılığı, rahatı güzellemek ve savunmak, haklı göstermek daha mantıklı gibi görünebilir. Ama öyle değil.
Bencilliğin zirveye ulaştığı çağımızda, bu artık kendimize zarar veriyor ama farkedemiyoruz bile. Bugün siz çocuk yapmazsanız gelecekte çocuklarına dayanacak yaşlılar varken siz kimsesiz ortada kalırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X