Benim annem 27 yaşında evlenmiş, devlet memuru bir insan. Ne şüphe edecem arkadaşım ne demek istiyorsun? 15 yaşında evlenince ne oluyor? Ev hanımı olunca ne oluyor? Çalışan kadın neden gücünüze gidiyor? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli (5. sayfa)
-
-
Bizim zamanımızda köydeki kızlar 15-16 yaşında görücü üsulu olarak evlendirilirdi ve kadınlar ev hanımı olurdu. Ama sen bu kadar gerildiğine göre sen kendi annenin gençliğinden ve şuanki halinden şüphe ediyorsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajınız silinmiş hocam galiba, bunu tahmin ederek okumak için SS almıştım neyse ki. Mesajınızda epey haklılık payı vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Temmuz 2024; 22:8:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünyadaki mal mülk kariyer vs ne dersen de hersey boş, yalan dünya Fakat;
Çocugun oldugunda anlayacaksın. Sana ne desek boş. Muhtemelen yasiniz daha cok.genç
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allah'a çok şükür 16.5 yaşında aslan gibi bir oğlum var ve çok mutluyum
ne çocuğu, bu ülkede evli bile olunmamalı.
-
Yahu bu forum ne hale geldi ya!?
Daha doğrusu insanlar ne hale geldi?
Kendisinin de bir zamanlar çocuk olduğunu unutup çocuğu olmadığı için şükredenler burada,
Gelecekte kendisinin de emekli olacağını düşünmeden emekli insanlara laf edenler burada,
Öğretmenlerin maaşını çok bulan hatta öğretmeni gereksiz bulanlar burada,
Yahu daha çok da....
Say say bitmez...
-
Çocuk yapana değil de ona iyi bir gelecek hazırlayacak durumu olmayana suç atmak lazım
Yok yok yok hocam siz anlamamissiniz burdaki yakarislari.
Simdiki gencler kendisi emekli olamayacak, yakarislari ondan!
Simdiki gencler cocuk yapamayacak, cunku yetistirmeye bakmaya destek veren arkalari yok, boomer kusagi gibi 5 cocuk yap, hasta olduklarindan biz sana izin veririz sen 2 hafta ise gelmez cocuga bakarsin olaylari yok artik hocam yok!
Ogretmenlere neden giciklar onu ben de anlayamadim, onu da bi zahmet anlayan biri yazsin :) muhtemelen ogretmenlerden alinan egitim ve ogretimin niteligine kiziyorlar, ama egitim bedava sonucta, bu paraya iyi boya diyelim :D
-
çocuğun mal (yatırım) gibi görülerek dünyaya getirilmesinin eleştirildiği konuda karşı argüman olarak "bir gün emekli olacağınızı unuttunuz mu" yazmak ne kadar mantıklı.
bu mesajı okuyan herkese söylüyorum: bu forumda kimse sizden daha sağlıksız, sizden daha düşüncesiz, ya da sizden daha aptal değil. sadece insanların koşulları farklı. farklı koşullar farklı yaşamlara zorluyor.
40 yaşında baba olduğuna göre Allah'ın dualarına pek geri dönüş yaptığını sanmıyorum..
Bu arada teşekkürler
-
Dogudan örnek verdiginiz yer, ülke bile degil, körfezin üç beş özerk(kanunlari bile şeriattan bağimsiz) şehirleri. Abu Dhabi, Dubai, Doha vs. Dunya ticaretini ve turizmi o coğtafyaya suni bir sekilde çekmekten başka bir sey degil o. Ne diye, Hindistani, Çini, Bangladeşi, Nijeryayi, Endonezyayi, Malezyayi ve Ortadoğunun göbegindeki sefaletle boğusan Suriye, Misir, Irak gibi ülkelerin doğum oranlarini ele almiyorsunuz.
Bahsettiginiz sey o kadar akilla izahi yok ki, adamlar dinden çikti diye, mürted ilan edip, kafa kesmeyi hak gören, zina yapani taşlayarak öldüren, duvara taş atıp, şeytani taşladigini zanneden insanlar olarak insanlik tarihin en bilinmez çagında sıkışip kalmiş ortaçagi yaşarken çocuk dogurabiliyor diye bu adamlari yozlaşmamis, bozulmamiş olarak falan mi yorumlamaliyiz? (21.yuzyila ve bilimsel dusunce ile hemen her seyin neden-sonuc iliski ile açiklanabildigi cağda) Git afrikaya, mizraklı kabile, insanligin 10000 yıl oncesinde yasayan Nijeryasinda dogum orani, dunyanin en yüksek ülkelerinden biri, ne yiyecek ekmekleri ne de cocuk yetistirebilecek imkanlara sahipler.
Muarız bir tutum, muhalif bir göruş bildirecegim diye, saçmaligi savunmayin.
Ben Dogu Avrupalı bir ailenin cocuguyum. Bizim ailede en fazla 2 cocuk var ben de tek cocugum. Ailemin onca imkanina ragmen, tek cocuk olarak gelmişim. SEBEBI kedi köpek mevzusu degil, bizzat gelecek kaygisi ve sosyal yaşamin anne babalara sundugu imkanlar. Bunun da sebebi Ailenin Egitimli olmasi. Farkindaliginin olmasi, Istanbulun zengin semtlerinde her imkana sahip insanlar cocuk yapmaz iken, ya da 1 2 cocuga sahip olur iken, ne hikmetse, yiyecek ekmegi olmayanlar sirf kondoma para vermememek icon 5 6 tane zevkine cocuk yapiyor cunku o cocugun var olmasi ve gelecegi onlarin hicbir sekilde umurlarinda degil. Öyle bir kaygilari yok.
Dolayisiyla Turkiye gibi bir ulkede demokratik haklarin D sine shaip cikmayi bilmeyen bir halkin, tutup da 30 yaşina kadar Avrupayi gezmekten, sosyal zevklere vakit falan ayirabilecek maddi imkani oldugunu falan dusunuyorsani, acayip yanilirsiniz. Bunu soyle 20 li yaşlardaki unili genclere sorsaniza, kac genç gidip sosyalllik yasayabiliyor. Catir catir, Italyani ,ingilizi turkiyeye gezmeye gelebilirken, kaç kişi gidip avrupaya gezebiliyor?
Lafi güzaf neyin ne oldugu gerçekten apaçik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 15 Temmuz 2024; 23:39:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Emin ol her duamın karşılığını aldım şu güne kadar
20 yıldır birlikteyiz eşimle,ki hayatımın yarısı ve umarım geri kalanı birlikte geçecek.
İlk önce eğitimlerimizi ve işimizi yoluna koyduk eşimle.
Sonrasında birikim yaptık uzun bir süre.
İkimiz de öğretmen olduğumuz için ( ben İngilizce, eşim özel eğitim başta olmak üzere 3 ayrı branşta) çocuklarla aramız çok iyi.
Tüm artı ve eksiklerini düşünmek zorundaydık. Çok büyük sorumluluk evet, uykusuz geceler, hastalıklar (Allah korusun), parasal sıkıntılar hepsini ölçtük biçtik ve tarttık bu kararı verirken. Allaha şükür şu güne kadar tüm dualarım kabul oldu ve artık başka bir isteğim yok hayata dair. Benim için sevgi dolu bir ortamda ailemle yaşamak ve bunun tadını çıkartmak ilk önceliğim artık.
Yukarıda çok fazla nefret yorumu okudum. Bazılarına hak vermiyor değilim.
Kimi diyor ki sevemedim, kimi diyor ki günümüz ekonomik ortamında parasal olarak delilik, kimi diyor ki yurtdışına gidin vs VS. Hepsine saygım sonsuz.
Fakat
Arkadaşlar aslında boş bir tartışma konusu bu. Herkesin çocuk sahibi olmak ya da olmamakla ilgili düşünceleri ve sebepleri kendilerine özel. Ama bir şeyi denemeden bilemezsiniz o şeyi sevip sevmeyeceğinizi. Üstte bir arkadaş sevemedim diyor, denemiş ve olmamış. Allah içini sevgi ile dolduracaktır zamanla.
Ben mutluyum. Hem de hiç olmadığım kadar. Ve bunun için salak diye nitelendirileceksem bırakın bu salaklığımla mutlu olayım. Siz ne ve nasıl düşünmek isterseniz öyle düşünün çünkü aslında net olan bişey var, kim ne derse desin herkes bildiği boku yemeye devam edecek. Kendilerini ne mutlu ediyorsa. O yüzden ipimle kuşağım biraz da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnsanı sorumluluklar hayata bağlar. Hiç sorumluluğun olmazsa depresyona girersin. Bence çocuk şu dünyadaki en güzel şeylerden biri. İnsanın vererek almaktan çok daha mutlu olduğu ve bu mutluluğun kalıcı olduğu kanıtlanmıştır. Bunlardan en güzeli de çocuğuna vermek olsa gerek!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 15 Temmuz 2024; 23:48:8 > -
Bende öğretmenleri sevmiyorum. Sadece bir öğretmenin bana yaptığından dolayı bak sadece 1 öğretmen yüzünden öyle bir tiksiniyorum ki öğretmenler aileleriyle beraber yansın o ateşi harlarım..
Eğer Cem Gariboğlu falan değilsen, çocuğun doğduktan sonra insani/hayvani/evrimsel güdülerinle hayattaki tek amacın o çocuğunu güvende tutmak olacak. Biz buna modern dünyada "sağlıklı büyütmek, en güzel eğitimi vermek, maddi-manevi en iyi şartlarda onu yaşatmak" diyoruz. Bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde de "kendi hayatından vazgeçip var olan her şeyini çocuğun için harcamak" oluyor. Yoksa memur maaşıyla o çocuk güzel şartlarda büyümeyecek.
"Ama bir şeyi denemeden bilemezsiniz o şeyi sevip sevmeyeceğinizi. "
O sebeple insanlar bu şeyi denemiyor. çünkü doğduktan sonra zaten çok seveceksin çocuğu, bu sana özgü bir eğilim değil, ebeveyn olan ve olacak herkes için böyle.
Burada çocuk sevgisini övecek senin gibi ortalama çok insan var, tatlı dille ahkam keseceğine pencereni genişletmeyi öğrenmelisin.
Bir de öğretmen olacaksın.
-
Hocam verdiğin örnekler mantıksız şimdi Çin,Malezya,Endonezya gayet gelişmiş zengin ülkeler bunlar asya kaplanları olarak geçen ülkeler çin zaten başlı başına dünyanın en güvenli ve gelişmiş yeri Allah aşkına yıllardır batı ülkeleri çini durdurmanın mücadelesini veriyorlar.Huawei örneğin onca baskıya rağmen neler yapıyorlar.Ve diğer çinli sirketlerin yaptığını görüyorsun.Aynı şekilde Suriye,mısır,Libya gibi ülkeler batılı devletlerin müdahalesi öncesi son derece güvenli ve ekonomik olarak çok iyi durumdaydılar sadece Libya nın savaş öncesi zenginliğine ve huzuruna bak.Nijeryayı ve diğer Afrika ülkelerini hiç karıştırma çünkü zencilerden bir bok olmaz.Yani kısacası nüfusun refaha hiçbir engeli yoktur.Dünyada nüfusu az olup sefalet içinde yaşayan bir sürü ülke var.Ama nüfusu çok kalabalık olup büyük refah içinde yaşayan yine bir sürü ülke var.Çünkü önemli olan yönetimdir.Yoksa Botsvananın 2,5 milyon nüfusu var buna fakirlik ve açlıktan kırılıyorlar.Türkiyenin 1990 yılında 54 milyon civarı nüfusu vardı buna o yıllar sefalet dolu yıllardır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çocuk güzel şey de ülkede sıkıntı var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X