Şimdi Ara

Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
7.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben artık bu konuya yazmayacağım hocam. Sanırım haklısınız. Ne desek boş bu kişiler için. Umarım hayatlarında herşeyi başarırlar ve çok mutlu olurlar.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazı soksan az...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeğenim 3 yaşına kadar tatlıydı. Sonra hiçbir tatlılığı kalmadı. Tatlılık gitti ama yarattığı sorunlar artarak devam ediyor.

Ağlıyor, bağırıyor, uyumuyor, sürekli şikayet...

Sanırım çocuğum olmasını hiç istemiyorum.

• Yazan arkadaş daha çocuk herhalde. Hayat o kadar laylaylom yeri değildir. İster istemez sorumluluk alıyorsun. O sorumluluklar zaten insanı çocuktan adama çeviriyor.

Hoş, evlenmezsin rahat edersin, kısmen. Anne ya da baba biri ölür, gömersin. Sonra diğeri ölür, onu da gömersin. Sonra yapa yalnız kalmışsındır. Sen ölünce seni kim gömecektir? Ya da komşular bu evden çok pis koku geliyor diyerekten polise bildirip kapılar kırıldığında mı leşin paketlenip atılacak toprak altına. Zamanla o rahat batmaya başlar, emin ol. :)

Mesele mantıklı, iyi bir kafada olmak. İyi bir eş bulmak. Çocuk olduktan sonra zaten vakit ayırıp ilgilenirsen o da ayarında olur. Yaşlandıkça senin de işini kolaylaştırır, bakma.

• Çocuk olayı çok farklı bir şey. Arkadaşım bana hep anlatıyordu. Ne ben anlamışım ne de o anlatabilmiş. Bu yüzden bu hissi kimseye anlatamazsiniz. Baba olduğunuzda anlarsınız.

İşin maddiyat kısmı var elbette ama atla deve değil.

• Ben çocuk sevmiyorum bende gerilim tipi baş ağrısı mevcut inanmazsınız belki ama çocuklar konuşmaya başlayınca başıma ağrı saplaniyor hele çığlıklar hüngür çeşme ağlamaları kafamı zonklatiyor
    Hele toplu taşımada AVM de orda burda heryerde ağlayıp feryat figan eden cocuklarla dolu ebeveynlerin umrunda değil susturmayla da uğraşmıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 16 Temmuz 2024; 8:52:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • babanin da ayni sekilde dusunmesi lazimdi

• Ekşi'deki "bebek arabası terörü, çocuk bilmemnesi terörü" konularına benzemiş. Bunları açanlar 15-20 yaşındaki ergenler zaten. Yaş biraz daha ilerleyince görürüz, açtıkları konuları "gözlerine" sokarlar sonra Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli 

Bir de bu tipler mesela gelip gayet sağlıklı haldelerken asansöre binip, başka türlü hareket etme imkanı olmayan bebek arabalılara yer yol vermeyip salak salak bakarlar. O kadar da kafaları çalışır.

Yeni nesil hem zehir, hem de bu tip konularda tam bi mal. Çok enteresan...

Zekaları ellerindeki tablet telefon sosyal medya vb içerikler için çalışıyor, sosyal zeka sıfır. Sanıyorum bundan.

• Babam bu konuda evlat bitmeyen borç demişti.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

senin "bizim zamanımız" dediğin 40 yıl öncesi. Mağarana geri dön.

• 15 yaşındaki bebe gelmiş konu açıyor iyiki çocuğum yok diye. Sen önce kendine bir kız arkadaş bul, evlen, çocuğu sonra düşünürsün.

• 2 Çocuğum var mutluyum kimse çocuk sahibi olmadan nasıl bir şey olduğunu anlayamaz.

Kesinlikle onlar için kaygılıyım ama bir yolunu bulacağız.

Hayat devam edecek sistem işleyecek Çoğalacağız ve İnşallah torunlarımızı da seveceğiz.

• Konu bilgisizlikten geçilmiyor, zaten evrimi bile öğretmeyen sistemden çıkan insanlardan ne beklersin?

Öncelikle konuyu açanı bloklamışım önceden ürememesine sevindim.

Konuda erkek olmanın gereği gibi, sorumluluk almamak erkek değilsindir demek gibi cümleler kurulmuş, git evlat edin sorumluluk almak istiyorsan, daha bunu düşünemiyorsun gelmiş sorumluluktan bahsediyorsun, sen mi sorumluluk alacaksın?

Bencillik konusuna gelirsek muhtemel doğacak çocuk doğmayı istemediği için ne olursa olsun onu sizin isteğiniz üzerine dünyaya geldiği için bencilliktir çocuk yapmak. Bana bir tane sebep veremezsiniz çocuk yapmanın bencil olmadığı. Aslında konuda bunu daha net görüyoruz, neymiş efendim gülüşü yetermiş, o çocuk sana gülücük atacak diye hastalık, kaza, adaletsizlik, yaşlanma ve sonunda ölmek zorunda değil. İşte bencillik budur. Bu saydıklarıma hangi zengin, iyi eğitimli aile engel olabilir hiçbir aile tabiki de bunlar sizin kontrolünüz dışında olan şeylerdir. Ne yaparsanız yapın bunlara engel olamazsınız.

Daha söylenecek çok şey var da, söylenen şey karşıdakinin anlayabildiği kadardır maalesef.

• Çok boş tartışmalar yaratıyorsunuz. Bu konuyu açanlarda zaten 30 yaş altı bekar takılanlar. Aşağıya 2 resim bırakıyorum, ikisinide açsanız 100 lerce fikir çıkar ortaya.Evli çocuklu aileler vs Bekarlar.

Ben bunu severim

Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli

Sen bunu seversin

Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 16 Temmuz 2024; 10:35:8 >

• Doyumsuz insanların saçma sapan hezeyanları. Zora gelemeyen, sorumluluk almak istemeyenler zırt pırt aynı mantıksız konuları açıp kendilerini tatmin ediyorlar.

• Önemli olan şey maddi durumdur. Üniversiteye girene kadar İyi bir eğitim, iyi bir gelecek için maddiyat şart. En lüksü olmasada güzel şeyler alabilmelisin. Maması bezi oyuncağı kıyafeti vb.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Sen üstteki adamın da 70 yaşındaki halini bir koy bakalım. Çocuklar yüzünden 70 şine gelemeden gitmiş olmasın??? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 16 Temmuz 2024; 12:19:55 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Çünkü geneli çocuğa bir şey öğretmek yerine özel sektörün rekabetinden korkarak kpss ile öğretmenliği tutturmuş yan gelip yatan memur artığının teki

Teneffüslerde öğretmenler odasında öğrenciler hakkında konuştukları bir laf bulamazsın sadece kredi kartı borçları makyaj indirimleri araba modelleri ve futbol maçları konuşurlar ilkokuldan lise hayatıma kadar 4 tane öğretmen falan vardır hakkıyla öğretmenlik yapıyor bu diyebileceğim

• Ben de 40 yaşındayım çocuk yok dert yok, tek sıkıntı seks partneri.

Kadınların sizi kafalamasına izin vermeyin, bu baştan sona yaşanan romantik maceranın hepsi kadına amme hizmetinden başka bir şey değil.

Anca sen de eşin de iyi yerlerde okumuş ve çalışan bireyler olursunuz o zaman zaten geçim derdiniz yok gibi bir şey olur

rahat rahat bir yada iki bireyi insan gibi yetiştirirsiniz yoksa hayvan sürüsü gibi bu toplumda uğraşır durursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 16 Temmuz 2024; 13:6:38 >
  • Böyle yorum yapanlar genelde ana babası sorunlu tipler oluyor. Ya bosanmislardir ya gerekli sevgiyi oğluna/ kizina gosterememis tipler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.