Şimdi Ara

Insan çocuğu olmadığı için şükretmeli (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
4
Favori
7.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dediğim gibi iki türlü halide çok açılabilir. Aslında bunu tartışmak saçma. Çocuk yapmak istemeyen yapmasın, yapmak isteyende yapsın bu kadar basit.Kimse bu forumda sosyal medyada kimsenin fikrine göre bu konuda hareket etmiyor sonuçta. Bu arada bende de var çocuk kesinlikle yetiştirme ve sorumluluğu üzerinde insan ömrünü kısaltıyordur bu zamanda çok ciddi bir iş. Ben mesela asla 2.ciyi yapmam çünki 1.ciye verebileceğim ekonomikk özgürlüğü 2.ciye veremeyeceğimi biliyorum malum enflasyon vs de kötü.

• Çocuk yapacaksanız max 30 yaşında baba olun. Ondan gerisi çok yorar, hele zamane çocukları insanın tüm enerjisini emiyor, daha maddi kısmına gelmedim bile.

• Bu düşünce aslında büyük oranda Türk ailelerinin yanlış çocuk yetiştirmesinden kaynaklı. Bizim ailelerin çoğunun en büyük hatası bakamayacakları sayıda çocuk yapmak. Bundan dolayı hem maddi hem manevi olarak çocuğa gereken yatırım yapılamıyor ve her yönden aç büyüyen çocuklar doğal olarak yeni çocuk sahibi olmayı korkunç bir şey olarak görüyor. Çocuk bir şekilde büyür, çocuğu veren Allah rızkını verir gibi saçma laflar bu düşünceden kaynaklanıyor.

İkincisi ise toplumumuzda çocukların aileye aşırı bağımlı yetiştirilmesi. Bu düşünceden dolayı ebeveynler kendilerine vakit ayıramayıp perişan oluyor. Yurt dışında yetişen çocuklarla bizimkileri kıyasladığınızda demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Maddi/manevi olarak iyi bir durumda değilseniz hiç çocuk yapmamak en doğru tercihtir. Diğer durumlarda ise en azından bir çocuk yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Mesele sadece çocuğun gülüşü vb tatmin sağlamak değil, kendi kanından canından olan başka bir canlıyı yetiştirmek biyolojik ve psikolojik olarak bambaşka bir tatmin sağlıyor.

Bu arada bir üstteki arkadaşın yazdığına katılıyorum. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız ve tek çocuk fikrini benimsediyseniz 26-30 arası bu işi halledin. 30 yaşından sonra çocuk bakmak 2 kat daha zor oluyor.

• Şu memnuniyetsiz,zırlak,şımarık veletleri görünce aynısını düşünüyorum.

• Anksiyete falan hikaye, bu kadar korkak olmayın.
    Çocuk bambaşka bir şey, kelimelerle anlatmak zor.

Bugün çocuklarda gördüğünüz ve sakındığınız bozuk davranışların sorumlusu ebeveynlerdir. Çocukla oyun oynamayan, ona sabır göstermeyip sürekli olan ebeveynlerin davranışları kopyalanıyor çocuklar tarafından. Düşünsenize bir, hanginiz yeterince sabırlı, öfkesini kontrol edebiliyor ve tüm sorumluluklarını zamanında yerine getiriyor? Çocuklardan beklenen tam olarak bu ki üstüne onların ekran bağımlılığı ile mücadele etmesi de gerekiyor. İlgisiz büyüyen çocuklar, daha ilgisiz bir nesil yetiştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 16 Temmuz 2024; 14:2:49 >
  • nocara N kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak kendi spermimizden/yumurtamizdan dogacak cocugu yetistirmenin daha farkli bir tatmin saglayacagini iddia ediyorsunuz? Evlat edinmeyi de, kendi sperminizden cocugu da deneyimlediniz mi?

30 yasindan sonra cocuk bakmak zor olabilir de, rekabetci bir kariyer sahibi misiniz, veya boyle bir gayesi olan insanlara da hitap ediyor mu bu soylediginiz? Yoksa birkac sene evvel cocuk sahibi olmak icin hayallerinden vaz mi gecmeli insanlar?
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Hocam modern zaman çocukla vakit geçirmeyi imkansızlaştırıyor. Ben İnşaat Mühendisiyim. Sabah 4.30 am de uyanırım. 6.00 am de işe başlarım. Akşam eve döndüğümde saat 10.00 pm olur. Bana söyler misin çocuğum olsa nasıl vakit geçiricem hatta sürekli ateşi çıkacak nasıl sürekli doktora götürebileceğim hem de New York'ta yaşıyorken. İzin yok, hastane ve doktor aşırı pahalı.

Memur değilsen çocuk tam bir ömür törpüsüdür.
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Hocam her sektörde durum aynı değil ki? Memur'dan daha az ya da rahat şartlarda çalışan özel sektör çalışanları var. Ne kadar kolay yargıya varıyorsunuz memuriyet dışında çocuk yapılmaz diyerek. Ki siz ömrümüzün sonuna kadar bu şartlar altında mı çalışacaksınız? Çocuğunuz olduğunda ya da aile kurduğunuzda size insanı çalışma şartları sağlamak zorunda değiller mi? İş değişikliği yapamaz mısınız? Eşiniz de sizin gibi mi çalışacak? Çocuk bakımı konusunda destek alamaz mısınız? Biri bile evet olsa çocuk yapılır. 6am - 10 pm değil, 9 am-5pm bir iş bile size Okay.
    Ki yine çalışan ebeveynler için destek olan bakım evleri var. Bir çok kreş 9-5 bakıyor artık çocuklara. Kadınlar 2 seneye kadar ücretsiz izin alabiliyor. İstedikten sonra şartlar bir şekilde ayarlanıyor. Şu an çocuklarına bakan kişiler gül çiçek şartlarda bakmıyorlar. Şimdiye kadar kimse öyle bakmadı. Şartları zorlamak ve konfor alanından bir hayli çıkmak gerekiyor. Yeri geldiğinde aylarca 4'te yatıp 6'da kalkmak gerekiyor. Ama bir şekilde üstesinden geliyorsunuz.

• | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Hocam bu çocuk izni falan ancak filmlerde, İsviçre'de falan ya da memuriyette olur. Özel sektörde öyle bir şey yok. Kim neden bir kadına 2 yıl çocuk izni versin ki. Yerine başkasını alır. Ben de zaten 17 yıldır böyle çalışıyorum hiç değişmedi.

Benim durumumda olan milyon tane insan vardır. Biz çocuk yapmıyoruz. Yapanlara saygım çok ama.
  • Bırakın millet çocuk yapsın nasıl olsa asgari ücretle kirada kalacak insanlara ihtiyacı var ülkenin
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

ayak işlerini kim yapar yoksa yani değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Klür134

Hep ezbere laflar dünya kime göre kötü neye göre kötü günümüz modern insan denilen bu mahlukatların şımarıklığı ve korkaklığı midemi bulandırıyor.Eskiden ne güvenlik var ne sağlık var kıytırık hastalıklardan milyonlarca insan ölüyor sürekli kıtlaklar yaşanıyor.Ha bire savaş etrafına 1000 kişi toplayan adam önüne gelen şehri ve bölgeyi işgal etmeye çalışıyor tüm insanlar köle çok yakın tarihimizde bile dünya savaşlarında milyonlarca insan katledildi.Japon ve Alman bilimadamları yüzbinlerce insanı korkunç deneyler yaparak öldürdü (731.birim)ne hak ne hukuk var biraz tarihi araştır ne acılar yaşanmış.Bunca şeye rağmen insanlar çocuk yapıp insanlığı günümüze kadar getirdi.
    Şimdi ise teknolojik ve refah olarak altın çağımızı yaşıyoruz.Tüm dünya da bir hukuk ve adalet sistemi var.Polis gücü sayesinde güvenliğini sağlayabiliyorsun.Oturduğun yerde canın hangi yemeği çekerse sipariş edip kapına getiriyorsun.Çalışma hakların var. Düzenli şehirler kurulmuş istediğin yere istediğin zaman gidebiliyorsun daha binlerce şey ve sen şimdi günümüz dünyasının çok kötü olduğunumu söylüyorsun.Günümüz modern insanına yazıklar olsun hiçbir şey haketmiyorsunuz.

refah falan yok, işsizlik aldı başını gidiyor ilerde daha da artacak, teknoloji hayatı kolaylaştırdığı kadar insan ruhundan da sürekli alıyor yürüyen zombilere döndük, dışardan yediğimiz yemekler kanserden başka birşey değil, dünyanın kaynakları tükeniyor. mülteci istilası her yerde, sokaklar güvenle oynamaya müsait değil. okullar ticaretheneye dönmüş zaten laik eğitimden eser kalmamış. adalet parası olana var sadece. farklı bir ülkenin vatandaşı olsaydım bir çoğunu göz ardı edebilirdim belki ama mevcut şartlar altında çocuk yapmak eziyetten başka bir şey değil.

• Hayır bide burda çocuk yapmayanlara laf ediyorlar ben şahsen iyi bir gelecek sağlayamayacağım çocuğu dünyaya getirmek istemiyorum o çocuk büyüyünce benim gibi borç harç yaşayacaksa gerek yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: plusboxxt

Çocuk yapmak hayatınızı mahvetmek demektir. Bırakın o sahte "gülücük atıyor, mimik yapıyor" hareketlerini. Mahalle baskısından evlendiniz, gay-top demesinler diye. Üstüne +1 nüfus eklediniz ve haşırt the blackboard ))
    40 yıllık hayatımda duyduğum en şeffaf ,en net ve dürüst yorum resmen milletin beyninde yer eden cümleleri ,kelimeleri açığa çıkarmışsın tebrik ederim.
  • plusboxxt P kullanıcısına yanıt
    quote:

Mahalle baskısından evlendiniz, gay-top demesinler diye

tam şuanki benim durumum. arkamdan gay-top diyen birsürü akraba vardır eminim
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt
    Akli dengesi yerinde olan biri çocuk yapmaz, yapamaz, yapmamalı. Bu dünyaya kendi hayatınızı yaşamaya geliyorsunuz, başkalarını hayatınıza ortak etmeye değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plusboxxt -- 16 Temmuz 2024; 20:33:22 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam çek bir cinsel içerikli video. Böyle diyene direkt whatsapptan gönder. Hem de senin algida magnumla tanışmış olur o kişiler :
  • Kadın için çocuk başarı hani evlendim biri karnıma çocuğu koydu mantığı var :) bi gülüşe dünyayı veririm boş bi avuntu başka bişey değil ,dünyayı verseler çocuğu bırak kendi ailelerini bırakırlar :)
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben herkesin içinde sakladığı duyguları dürüstçe yazdım. İnsanoğlu genel olarak yalancı bir varlık olduğu için gerçekleri saklamak istiyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.