Şimdi Ara

Insignia (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben test sürüşüne çıktığımda hiç beğenmemiştim 180 hp siyle çıkmıştım teste ,tabi herkezin zevki farklıdır , ama tipi süper heleki beyazı gerçekten süper. Birde merak ettiğim konu şu ; opellerin debriyajının diğer araçlara göre sert olduğunu biliyorum fakat benim kullandığım 180 hplik insignianın debriyajı acayip sertti,insan bacak kası çalışır yani o derece , acaba kullanan arkadaşların araçlarıda o şekilde mi?
  • kemal arkadaşım aracın nesini beğenmedin merak ettiğim için soruyorum.
    birde debriyaj olayında yanlışın var yada kullandığın araçla kıyaslıyorsun opel debriyajları (corsa,astra,vectra nın bir çok kasasaını kullanmış birisi olarak konuşuyorum) diğer firmalarla kıyaslayınca sertte değildir yumuşakta tam ortasıdır.
    ama hiç bir opel aracında bacak kası çalışmazsın.
  • kredi olayını kım cıkardı ya ne alaka,kımın nasıl satın aldıgını nerden bılıyorsunuz adam belkı peşin aldı satıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

kredi olayını kım cıkardı ya ne alaka,kımın nasıl satın aldıgını nerden bılıyorsunuz adam belkı peşin aldı satıyor?

Peşin alan adam neden satsın acil paraya sıkışmadıysa?

Satılanların çoğu da acil diye yazmıyor ve satılan araçların çoğu 115'lik motor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: meta80

115 hp alıp beygiri az diye satmak alım hatasıdır
    üstelik ülkemiz hız kuralları şartlarında performans eksikliğide olmaz
    fakat 180-200 ralli yapacaklarsa bilemem

krediden dolayı satanlara da Allah kolaylık versin insanın borcu olması zor
    hele borçtan dolayı araç satmak üzücü bir şey

Adam arabayı alıyor kocaman endamlı araba yolda gaza gelip bnm 95 hp lik Colt ile kapışmaya kalkınca bir bakıyorki arada performans olarak fark yok hadda küçücük Colt onun insignasından daha atak oluncada haliyle 115 hp adama istediğini vermiyor o zaman siz düşünün amcanın halini ..

Beni geçseniz "Vay ufak araba nasıl geçer beni,hemen daha performanslısını alayım" fikri hiç gelmez aklıma.

Benim için önemli olan kalite.Performans değil.Ufak tefek arabalardan daha kaliteli bir otomobilim olduğuna göre,sorun yok.Şehiriçinde ne kadar performanslı kullanabilirsiniz ki.

Insignia'yı bilmem;ama 115 beygir bana yetiyor.

Kaldırmıyor,çekmiyor laflarını da çok basit buluyorum.Adam sana alternatifini sunuyor nasılsa.Herkes performans aramak zorunda mı?

L

DÜZELTME:Insignia ana başlığına yazıyorum sanmıştım,LPG ile ilgili kısmı kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 17 Ekim 2009; 22:25:23 >

• otomobilci_x şöyle anlatayım , 1 ay önce 3 araç arasındaydım yeni avensis- passat 1.4 tsı , insignia 180 hp ve gerçekten gittim test aracını alıcı gözüyle kullandım , hatta elegance 180hp siyah renk aracı bana 51e kadar bıraktılar . Ben opeller o şeklidedir demedim , kullandığım opel araçlar diğer araçlara göre debriyajları çok az daha sertti, bacak kası olayını kullandığım insignia için söyledim ve sordum hepsi oylemi diye, çünkü bu test aracına özel durumda olabilir, sadece merakımdan sordum çünkü o zamanlar insignianın test sürüşü haberlerini okurken testerlarda değinmişlerdi bu konuya . Benim gözlemlerim ise şöyleydi ; öncelikle araç belirli bir kilometreden sonra rüzgarda vardı ve bana güven vermedi araba gezinmeye başladı yolda, dikiz aynaları çok kötü gelmişti bana , özellikle arka görüş çok kötüydü, arkası ise oval olmuş arka hacim küçüktü , arabanın içinde ise çok tıkırtı vardı ama ben bunu test aracı olmasına bağlamıştım , aracı kullanırken yol bilgisayarından yakıt değerlerini sormuştum tanıtan kişiye , eveleyip güvelemişti bende bunu 180hp çok yakar diye yorumlamıştım , birde insignia forumlarından kronik disk sorunu okumuştum ,hatta sahibindende 1-2 kişi aramıştım , konuştıgumda hep sadece diskde 1 sorun olustu o servis garantisinde değişti başka birşey yok denmişti, benim - gözlemlerim bu şekildeydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

otomobilci_x şöyle anlatayım , 1 ay önce 3 araç arasındaydım yeni avensis- passat 1.4 tsı , insignia 180 hp ve gerçekten gittim test aracını alıcı gözüyle kullandım , hatta elegance 180hp siyah renk aracı bana 51e kadar bıraktılar . Ben opeller o şeklidedir demedim , kullandığım opel araçlar diğer araçlara göre debriyajları çok az daha sertti, bacak kası olayını kullandığım insignia için söyledim ve sordum hepsi oylemi diye, çünkü bu test aracına özel durumda olabilir, sadece merakımdan sordum çünkü o zamanlar insignianın test sürüşü haberlerini okurken testerlarda değinmişlerdi bu konuya . Benim gözlemlerim ise şöyleydi ; öncelikle araç belirli bir kilometreden sonra rüzgarda vardı ve bana güven vermedi araba gezinmeye başladı yolda, dikiz aynaları çok kötü gelmişti bana , özellikle arka görüş çok kötüydü, arkası ise oval olmuş arka hacim küçüktü , arabanın içinde ise çok tıkırtı vardı ama ben bunu test aracı olmasına bağlamıştım , aracı kullanırken yol bilgisayarından yakıt değerlerini sormuştum tanıtan kişiye , eveleyip güvelemişti bende bunu 180hp çok yakar diye yorumlamıştım , birde insignia forumlarından kronik disk sorunu okumuştum ,hatta sahibindende 1-2 kişi aramıştım , konuştıgumda hep sadece diskde 1 sorun olustu o servis garantisinde değişti başka birşey yok denmişti, benim - gözlemlerim bu şekildeydi.

arkadaşım yazdıklarını bende kendi gözlemlerimle yorumlayayım bilgi edinmek isteyenlerin işine yarar şeyler çıkabilir.
    opellerdeki debriyaj olayını yukarıda yazmıştım somut örnek verecek olursam bir astranın debriyajını bir golf bravo bir civic debriyajı ile kıyaslarsak sert olmadığını çok rahat anlayabişliriz.
    insignianın debriyajıda öyle ancak sizin kullandığınız aracın debriyajı ondan yumuşaksa sert gelmiş olabilir.
    insigniayı test etmeye bugun kocaelinden kalkıp (telefon açıp kocaelinden geleceğimi söyleyerek) sakarya gittim dolaysıyla uzun bir test sürüşü imkanı verdiler e5 te 170 li süratlere çıkma şansına eriştim araç kesinlikle rüzgardan falan etkilenmiyor 120 ile çok sert direkdiyon hareketlerine bile makul tepkiler veriyor espyi devreye sokamadım. dikiz aynalarına olayına katılıyorum biraz daha iyi olabilirdi. arka görüşün kötü olduğu konusunda size tamamen katılıyorum park etmesi biraz zor allahtan önde ve arkada park sensörü var.
    yakıt olayına bugun dikkat kesildim yol bilgisayarında ilk yazımda yazdığım gibi evlere şenlik ama o keyfe değer.
    kronik sorunları hakkında bir şey diyemeyeceğim.
    ama benim şahsi kanatim d segmenti bir araç alacak olsam hiç düşünmem tek tercihim olur (passat,yeni avensis,mondeo ve c5 i yakinen incelemiş birisi olarak söylüyorum ama tabi zevkler ve renkler tartışılmaz bir başkası başkasını beğenir onun içinde en güzeli odur.
    saygılarımla..

• Haklısınız herkezin beğendiği kendine göre en güzelidir, belki aracı düşünenlere biraz faydalı olur , 1-2 yerde aynı noktaları yakalamışız sanırım . Saygılar.
  • Bugün 180hp Insignia'yı bende test ettim. Debriyajı benim aracımınkinden daha sertti ancak çok sert olduğunu söyleyemem. Vites geçişleri rahat ve sorunsuzdu.
    Arka görüş bir tarafa aynaların görüş alanını beğenmedim. Oldukça kısıtlı geldi bana.
    Motora diyecek birşey yok. Hızlanma keyif veriyor. Test aracı 191 km'de idi. Müziği sonradan açtım. Kabinde motor sesi iyi izole edilmiş ancak. Konsoldan gelen hafif çıtırtı vardı. Tıkırtıyı, çıtırtıyı kesinlikle sevmiyorum. Kendi aracımda olursa bir şekilde bulur sustururum. Test aracında bulma şansım olmadı.
    Basit bişeydir diye düşünüyorum yoksa olmaz...
    Frenleride hoşuma gitti aracın...
    Her neyse hazırdaki Elegance Paketli Edition için 57800 lira fiyat verdiler. Eğer yeni sipariş verirsek 61900 gibi bir fiyat gerekiyordu.
    Bu sınıfta alınıp binilecek araba.

İkinci el olayına gelince bir çoğu keriz avında sanıyorum. Aracın sıfır fiyatı ortada ilanlarda istenen fiyatlar ortada. Kimse kusura bakmasın bir kaç bin lira aşağı 2.el alamam. Bir çoğu donanım farkını koymuş fiyatı uçmuş.
    Kardeşim madem aracı 1 sene dolmadan satacaktın veya satma ihtiyacın vardı veya krediyle alıyordun o zaman niye navigasyondu, 19 janttı, bilmem ne eklettin de eklettin???

• 76 Türkiye genelinde normal bence
  • Yukarda Avensis kullanıcı bir arkadaşımız Rüzgardan etkileniyordu,araba sağa sola geziyordu demiş ben buna çok fena taktım
    Defalarca test ettima racı bir kez aşırı rüzgarlı yağmurlu bir havada test ettim hemde.
    Araç kesinlikle gezmiyor.Vectradan daha iyi yol tutuşuna sahipti hatta(Vectra kullanıyorum)

Debriyaj olayına katılıyorum.
    Vectramın debriajı Insigniaya oranla çok daha sert ancak Insignianın debriyaıda Avensise göre sert.
    Ama bacak kası yapacak kadar değil.

Sonuçta herkesin genel kanısı Insignianın iyi bir otoobil olduğu yönünde.
    fiyata o donanımda araç bulmak çok zor ülkemizde.Aynı fiyatlara Passatın orta donanımlısı saılyor hemde 1.4 122 Hp...

Insignia Kulübünden bir arkadaşımız Insignia 1.6 Turboa racı ile 5.viteste 230 u görmüş ve videoya kaydetmişler.Araç 6.vitese geçmemiş daha düşünün artık.6.Vitese geçenin pist gibi biryer buylması lazım.Oda ibreyi sona dayamaya yeter heralde...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

kredi olayını kım cıkardı ya ne alaka,kımın nasıl satın aldıgını nerden bılıyorsunuz adam belkı peşin aldı satıyor?

Satılanların çoğu da acil diye yazmıyor ve satılan araçların çoğu 115'lik motor.

arabayı satmak ıcın illa acil paraya ihtiyaç duymak gerekmıyor,adam belki memnun kalmadı araçtan öle bi ihtimal yokmu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

arabayı satmak ıcın illa acil paraya ihtiyaç duymak gerekmıyor,adam belki memnun kalmadı araçtan öle bi ihtimal yokmu ?

Ben neredyese tüms atıcılara sordum.
    Sorarkende direk değil;

Aracınıza talip değilim ancak sıfırını almak istiyorum.Sizin gibi kullanıpta satmak isteyenlere sormak istedim,diye açıkladım.

Ve hiçbiri sorunlu vs demedi.
    Yarısından çoğu Turboya veya Cosmoya geçiş için,bazıları sıkıştığı için(kredi)bazılarıda kasa büyük vs nedenlerinden satıyor.

• sahibinden.com da skoda superb 3 adet var

superb dahamı sorunsuz?

yada

daha mı az satıyor(superb gerçektende az sattı yani en azından insignia kadar değil)
  • araba güzel tabi ama zaman lazım bakalım arabalar şöyle bir 50 bin km yapsın sorunlarına o zaman bakarız
  • yani 2. elde kaç tane satıldığı çok önemli değil
    bu arada yine yazacağım;
    Opel 180 beygirlik otomobile otomatik vites koymayarak çok müşteri kaybediyor sahiden yazık.
  • aslında herkesin farklı bir nedeni vardır arabalarını satarken bazı kişiler performansından dolayı bazısı krediden dolayı veya farklı bir şekilde paraya ihtiyacı olduğundan bu arada performansını yiyim konfor ve donanımı yeter insana zevk verir istanbul trafiğinde 3' vitesten yukarı attığımda şükreder duruma geliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: feanorringeril

yani 2. elde kaç tane satıldığı çok önemli değil
    bu arada yine yazacağım;
    Opel 180 beygirlik otomobile otomatik vites koymayarak çok müşteri kaybediyor sahiden yazık.

Allah allah neden otomatik vites seçeneği yok acaba ? Çok merak ettim aracı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdrturhan

sahibinden.com da skoda superb 3 adet var

superb dahamı sorunsuz?

yada

daha mı az satıyor(superb gerçektende az sattı yani en azından insignia kadar değil)

böyle bir karşılaştır için cruze u da gösterebiliriz. başka bir başlıkta bu yılın en çok satan listesindeydi o da. aynı sitede bakıyorum 25 tane ilanı var.
  • Overdrive ; yanlış anlaşılma olmasın test aracı dedim hatta tıkırtıda geliyor dediğim cümlenin sonunda , olabilir 100lerce insan kullanıyor , rot balans dan , ön takımdan, lastik aşınmasından , lastik havasından herşeyden olabilir , sonuçta test aracı kıstas değil bu konu hakkında ve gelen tıkırtılar için. Fakat deneme yapan ve üste yazan moderatör arkadaşımızda bu tıkırtılardan bahsetmiş sanırım o test aracında da vardı . Ben yakıt verilerini çok merak ediyorum , veriler nasıl kullananlar yol bilgisayarı yakıt verilerini verebilirler mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.