|
Intel dünyanın ilk optik ara bağlantısını tanıttı: Bir devrimin eşiğindeyiz
-
-
Nvidia zıplatınca Intel devrimsel bi şeyler bulmuş gibi yapmış.
-
Çipler küçülemeyince çoklu çip sistemleri artmaya başlayacak. Bu durumda çipler arası arabirimler daha fazla önem kazanacak.
-
bu intel de "devrim" yapa yapa bi hal oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 27 Haziran 2024; 13:57:22 >
-
Intel hisseler cok dusmesin diye uzun zamandir aciklamalar yapiyor .
-
Intel savunucusu kral geldi.
Her Intel konusunda görüyorum seni. AMD'yi satıp Intel'e geçeceğim valla ramak kaldı. :D
-
Intel ne yaparsa yapsın bu forumda yine kötülenir, İsrail ile işbirliği yaptığı için dini olarak sevmiyoruz diyip geçseler yeterli. Gerisi bahane.
-
Harika bir yazı olmuş eline sağlık.
-
Videoyu izlediniz mi bilmiyorum ama orada özetlemiş durumu esasında. Yapay zeka ile DC'ler arasında veri iletişimi verimi ve optimizasyonu çok fazla önem kazandı. Ufak bir iyileştirme bile milyonlarca $ olarak kazanç sağlıyor çünkü AI özünde çok ciddi computation ve veri iletişimi gerektiriyor. Remote Direct Memory Access diye bir olay var o nedenle. Bu tür teknolojiler o açıdan önemli fakat bizde düzgün DC bile yok.
-
optik olayı çok iyi. 4K monitörümü laptobuma optik HDMI kablosu ile bağladım. bunu yapma nedenim: bilgisayarın kasasını yan odaya taşımak idi. optik HDMI kablolarıyla 100 metre uzunlukta bile 4K hatta 8K görüntü rahatlıkla alabiliyosunuz.
böylece kendi odamda sadece monitör ile kablosuz klavye-mouse var. odamda bilgisayar yok. monitör kablo ile yan odaya bağlı. mouse-klavye zaten kablosuz bağlılar.
aynı şekilde isteiğim an optik kabloyu monitörden söküp salondaki 4K televizyona da bağlayabiliyorum. bilgisayar gene sabit.
bunun faydası nedir peki? eğer çok ciddi soğutucu fan gerektiren, yüksek performanslı bi bilgisayar kasanız varsa, ses çıkartan o kasayı evinizin uzak ve serin bi köşesine taşıyabilirsiniz. kasa illa dizinizin dibinden çalışmak zorunda değil yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar yapmış İzrayilciler gelmeden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kısacası ne yapmışlar olay nedir,
-
Kısaca normalde iletken devre yollarından elektrikle iletilen data sinyallerini optik olarak ışıkla (foton) ileten arayüz yapmışlar.
İnternette bakır kablo kullanan ADSL'den fibere geçmek gibi benzetebiliriz. Potansiyel olarak çok ufak bir optik kablo ile ekran kartı vs. gibi çok yüksek bant genişlikli ürünler bağlanabilecek.
-
Sunucular için çok büyük bir olay. Sıradan kullanıcı için fazla bir fark olmayacak.
-
Yine anlamadım üstadım, ne gibi getirisi olacak,
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
bu intel de "devrim" yapa yapa bi hal oldu
|
Intel savunucusu kral geldi. Her Intel konusunda görüyorum seni. AMD'yi satıp Intel'e geçeceğim valla ramak kaldı. :D |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X