|
Bildirim
Adamlar hakli mesela benim pcde i5 4460 var. Guncelleme yapip saglam diye iteledikleri islemciyi iyice bozmam lazim ki adam bana i5 8400 satsin. Daş mı yesin intel. Hemen guncellemeyi yapip i7 8700 k kuyruguna giriyorum. Intel diyecekte biz yapmayacagiz ...
![]() |
Yükledikten sonra bir kere mavi ekran ardından kapanma sorunu yaşadım, bunun dışında kullanığım programlarda performans düşüklüğü hissettim ve yeni sitem kurma işlerini hızlandırdım. Yani artık sistemim eskidi yenisine geçmem gerekir hissiyatını yaşadım bunu milyonlarca kişi yaşayacak ve sonuçta adamlar ceplerini dolduracak. Birilerinin bu firmalara bir şekilde yaptırım uygulatması gerekir.
|
Bunlar o kadar lanet açıklar ki sizden herhangi bir şey sızdırılsa bile bunun Spectre ya da Meltdown nedeniyle olduğunu hiçbir zaman bilemiyorsunuz. İz sürülemeyen, herhangi bir virüs ya da malware uygulamasına yakalanmayan çok sinsi açıklar. Ve siz bütün bu microkod ya da işletim sistemi güncelleştirmeleri ile sadece korunmuş olduğunuzu varsayacaksınız ama asla korunduğunuzdan emin olamayacaksınız. Herhangi bir sızdırılma vakasında bunun bu iki açıktan kaynaklandığını da iddia edemeyeceksiniz. Herşey varsayım üzerine kurulmuş anlayacağınız. Bu açıkların kasten arka kapı olarak bırakıldığı konusunda da ciddi şüphe duyuyorum. Şahsen ben ne yaparsak yapalım birileri bizden birşey almak istediği sürece alacağını, güncellemelerin gereksiz olduğunu, güncelleme yaparak sadece performans kaybına uğrayacağımızı düşünüyorum. Bu da bir varsayım ve aksini söyleyecek olan da yine başka bir varsayımda bulunmaktan öteye geçemeyecektir. Ruslar boşuna kritik pozisyonlarda daktilo kullanmaya başlamadı.
Ben kendimce soğuk depolama şeklinde önemli kişisel bilgilerimi muhafaza etmeyi düşünüyorum. Online yapılan her işlem risk altında kalmaya devam edecek ve bence yeniden tasarlanan işlemciler de çıksa hiçbir zaman güvende olmayacağız. |
Artık daha intel işlemci kolay kolay almam. Bir sistem dizersem amd olacak. Adam yama yayınlıyor sistemim boyna reset atıcak ve para iadesi alamıcam. Kaç yıldan beri bilinen bir açık var ve o mimariyi bu zamana kadar üretim yapmışlar. Yani bilgi çalmışlar. Ve yamalar ile açığın kapanaca meçhul.
|
Yok hocam olur mu öyle şey. Intel sevdalısı arkadaşlar sizi öyle olmadığına ikna etmek için gelir şimdi. Distopya gibi yemin ediyorum...
|
Bu konuda yazılacak tek bir şey var o da; rezillik. Açık barındıran işlemcileri bilerek piyasaya sürüp bir de yama ile performans düşürmenin savunulacak bir yanı yok.
|
Ona bile gözü dönmüş intel fanları bir mazeret bulmuştu. Hisse düşer diye korkmuştur, onu Amerika düşünsün falan diyorlardı şaka gibi :D Şimdi yine üst düzey intel yöneticileri açıklama yapıyor ama burada yine daha yeni 8700 aldığı için içine yediremeyen değişik intel fanları gelir, intelin kendi açıklamalarına rağmen inteli savunur.
|
Intel, son kullanıcıların gerekli BIOS güncellemelerini kurmaya devam etmesini öneriyor önermesine de WSJ'ın haberine göre üst düzey birkaç firmayla temasa geçerek söz konusu "boot loop" nedeniyle BIOS güncellemelerini şimdilik askıya almaları için "sessizce" uyarıda bulunduğu da söyleniyor.
https://www.neowin.net/news/intels-fix-for-meltdown-and-spectre-had-a-bug-of-its-own |
Dükkanda 6.nesil i5 var, performans düşüşü var geçenlerde ne hikmetse windows onarma ekranından çıkmadı ve en son formatı yedi. Bilgisayarcı getirdi güncellemeler kapalı ama sanki eski hız yok, logo muhasebe programında bariz ağırlaşma var acaba bu mevzudan dolayı mı
![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l4her0 -- 15 Ocak 2018; 15:25:46 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 15 Ocak 2018; 15:26:40 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Ocak 2018; 15:32:34 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 15 Ocak 2018; 16:43:23 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |