Şimdi Ara

Iolo: Windows 7, Vista'dan yavaş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
0
Favori
14.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 Ekim'de lanse edilecek Windows 7 işletim sistemi, gerek son kullanıcılar gerekse de endüstri tarafından merakla bekleniyor. Her ne kadar yayımlanan iki Hizmet Paketi ve arka arkaya çıkan güncellemeler ile lanse edildiği sürüme göre adeta farklı bir kimliğe bürünen Windows Vista, Windows XP sonrasında oluşan yüksek beklentiyi karşılamakta yer yer ciddi sıkıntılar yaşadı. Steve Ballmer'ın sürece dahil olmasıyla geliştirme çalışmaları hız kazanan ve 18 ayda tamamlandığı belirtilen Windows 7 ise gerek beta gerekse de RC sürümleriyle kullanıcıların beğenisini kazanmaya başardı.

Hem Microsoft hem de son kullanıcıların önemli bir kısmı tarafından Windows Vista'dan daha hızlı olduğu belirtilen Windows 7 için aksi yönde bir açıklama Iolo firmasından geldi. Dünyanın en popüler Windows ince ayar uygulamalarından birisi olan System Mechanic yazılımını geliştiricisi olan Iolo, Windows 7'nin yerini alacağı Windows Vista'dan daha yavaş olduğunu iddia ediyor. Gerçekleştirdiği boot testlerinde Windows 7'nin 1:34 saniyede, Windows Vista'nın ise 1:06 saniyede açıldığını belirten Iolo, boot ölçümlerinde masaüstünün görünmesi değil, sistemin kullanılabilir hale gelmesini esas aldıklarının altını çiziyor.

Bu noktada akıllara sadece boot süresinin performans değerlendirmelerinde yeterli olup olmayacağı sorusu geliyor. Zira Windows 7 ile yapılan testlerin önemli bir kısmında işletim sisteminin Windows Vista ile bekleneni veremeyen kısmen eski sayılabilecek pek çok sistemde daha rahat çalışabildiği biliniyor. Windows Vista ile kıyaslandığında hem donanım hem yazılım uyumluluğunun ciddi şekilde arttırıldığı dolayısıyla kaydadeğer bir performans kazanımının elde edildiği belirtilen Windows 7 için aynı zamanda stabilite üzerine de ciddi güncellemeler yapıldığı Microsoft'un açıkladığı resmi detaylar arasında yer alıyor.

Windows 7'nin üç ve altı aylık sistemlerde daha yüksek performans sunduğunu kabul ettiği belirtilen Iolo'nun test metodolojisi ve elde ettiği bulguları bu hafta içerisinde açıklamayı planladığı bildiriliyor.

• ben onu bunu bilmem ilk basta harika performansı ve acılıs olan w7 laptopumda sanki p1 bir pc gibi calısmaya basladı..

cok kotu oldu gercekten neden oldu merak ediyorum..

eğer boyle olacaksa hiç çıkmasın daha iyi..
  • Başlığı LOLO diye okudum
  • bu win7 ler ne zaman notebooklarla birlikte kurulu gelir türkiyeye?
  • Valla ben anlamam birader, Vista'da bellek kullanımı yüzünden kasım kasım olan oyunları 7'de çatır çatır oynuyorum. Adam gibi kullanmaylada birşey olacağını zannemtiyorum açıkçası.
  • Ben geçen sefer bomba olduğunu yazmıştım çıkınca kullanınca dahada iyi anlıyacak kullanıcılar.

Windows 7 aynı ATI gibi bence :D
  • en üstün cihaz program vs bile kullanıcısı kullanmayı bilmiosa işlevsizdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani iolo demek istiyorki
    "win7 nin çıkmasıyla bize daha çok muhtaç olacaksınız..
    ince ayar olmadan win7 kullanılmaz"
  • yuh.koskoca yazılım firması sistemin açılma hızını sistemin çalışma hızı olarak görüyorsa bilgisayardan anlamayan adama kaktır gitsin abuk subuk konfigurasyonlu ama çabucak açılan sistemleri.allah tepenizden baksın sizin...
  • Firmadan gerçekten saçma bir açıklama gelmiş. Sistemin ne kadar hızlı açıldığı elbette bir yere kadar önemlidir ama asıl performans açıldıktan sonra ortaya konandır. Yani bir işletim sistemi 30 saniyede açılsa ama masaüstüne geldikten sonra sağ tıkladığımda menü 2 saniyede açılsa, Vista ve Windows 7'den daha mı hızlı olacak şimdi? Adamlar Windows 7'ye laf atacaklarına kendi yazılımlarına bir baksınlar, asıl her yeni sürümde kendi sistem yazılımları daha da yavaş ve kasan bir hale geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

yani iolo demek istiyorki
    "win7 nin çıkmasıyla bize daha çok muhtaç olacaksınız..
    ince ayar olmadan win7 kullanılmaz"

aynen katilyiorum, firma burada gizli reklam yapmis.
  • 7 Kullanıyorum performansı Vistaya nazaran gayet iyi,
  • O kadar kişi yalan söylüyor yani?
  • elemanın kafa güzel galiba. millet win7'yi umpc'lere bile kuruyor. vista kurabiliyor muymuş o alete iolo efendi?
  • Açılış performansı olarak kesinlikle beğeniyorum Vista'yı. Fakat geri kalan yönleriyle büyük zayıflıklar içeriyor Vista. Umarım 7 ile MS bu zayıflıkların tümünü halledebilir ve bizde gönül rahatlığıyla 7'yi kullanabiliriz.(Şuanda da Vista kullanıyorum; Dx10 sağolsun...)
  • ya bizim ülkemizde ki habercilik anlayışında, aradan en olumsuzu seçip başlık yapma olayı olduğundan başlık böyle olmuş. zaten içeriği okuyunca 7nin vistadan daha performanslı olduğu anlaşılıyor. konuyu açan editöre laf atmadım burda yanlış anlaşılmasın hepimiz böyleyizz
  • Kesinlikle katılmıyorum.Şuanda win7 7600 x64 kullanıyorum ve vistadan kat kat hızlı.Kuralı 2 hafta oldu
  • Valla ben 7600 TRM kullanıyorum 3 aydan beri. Gayetde stabil ve performanslı. Kimse bana Vista demesin çok pis gıcığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

win 7 macbook pro tam stabil çalışmıyor kitlenme ve ısınma sorunları mevcut

apple yeni bir bootcamp sürümü ve yeni sürücüler çıkardığında senin sorunun çözülebilir acele etme bence...
  • Wİn7 deneme sürümünü bende kullandım gerçekten açılış olarak hız olarak Vista dan daha iyi. Ama inşallah Vİstada yaşadığımız donanım sorunlarını Win7 de yaşamayız. Birde biz Vista mağdurlarına inşallah indirimli satarlarda alırız :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.