Şimdi Ara

iPhone 2G Hoparlör Sesini Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
61.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar bilindiği gibi Iphoneların dışarıya verdikleri ses gerçekten kalitesine gölge düşürücek bir seviyede.Etraftan çok kötü tepkiler alıyorum bu telefondan böle sesmi çıkar v.b şeyler.Forumu takip ettim ve araştırdımki bu sorun hepimizde olan bir sorun her nekadar yeni çıkan iphone'larda hoparlörü değişik deselerde inanmyrm öyle birşey olamaz standı neyse odur.Geçenlerde açık biyerde gece vakti etraf sessiz bi deneme yaptım ssi dışarıya nasıl veriyor diye.İlk incelemelerimde telefon mp3 ve mp4 formatında olan parçalarda farklılık gösterdi yani bi parçada gayet net ve düzgün bir şekilde ses alırken başka bir parçada veya videoda daha kısık bir ses veriyor dışarıya.Yine forumdan araştırarak telefonuma kurduğum volume boost diye bir program açıkcası bundanda randıman alamadım dışarıya yine aynı şekilde ses geliyor.Size sorum acaba forumda araştırıpta göremediğim biyerde bu ses kısklığının giderilmesi için bir program yayınlandımı yoksa yokmu yoksa donanımsal olarakmı çözüm bulmak zorundayız bu kısık ses olayına benim bu telefonda en büyük eksik dediğim nokta burası.Eğer sizden önce ben bu konuyla ilgili bir çözüm bulursam buradan size yayınlıyacağım sizdende aynı talebi görmek istiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Program değil de, kullanacağın mp3 leri normalize et. Google da bir bak Audio Normalization diye...
    Nomalize olayı, ses dosyasını mümkün olacak en yüksek kalitede en yüksek sese ulaştırır.. Şahsen ben zil sesi olarak kullandığım mp3 'ü bu şekilde bir işlemden geçirdim, şimdi bangır bangır çalıyor..
  • işe yaradı mı bılmıyorum bırazdan denicem zennex'in soledigini ama bunun dısında sanırım pek bi cozumu yok gibi neticede donanımsal olarak bı hoporlor bı yere kadar ses verebılır ...
    En kotu yanı belkıde tek kotu yanı bu bence iphone 'un ...
    almadan once bole olduıgunu bılmıyodum aldıktan sonra hayal kırıklıgına ugradım ...
    ama bununda nedeni yine ticari amaclardan geldigine inanıyorum .. hepınız apple'ın ipod icin cıkardıgı hoporlorlu ufak stand'ı bılırsınız ... tek sebep bu oldugunu dusunuyorum sadece onlardan satarak daha cok kazanmak .. yoksa bu heralde bı telefonun en basıt kısmıdır ..bu kadar kotu olamaz..
  • Hoparlör sesi ewet düşük fakat kulaklık sesi çok ii bence tabii silikon kulaklık olsa süper olur onu da satın alıp kullanmak mümkün zaten... Ben sese karşı biraz uyuzumdur W810i kullanmıştım ve onun versiyonunu düşürerek ses ayarları ile oynama şansım vardı yine DH den bi arkadaş açıklamış saolsun onun yardımıyla yaptım ve birde 192kbps lik şarkılar atıyodum içine genelde ve sonuç muhteşem oluyordu tabiiki Sonyericsson ın silikon kulaklıklarının bu işte büyük rolü var acaba iphone da böyle bişi mümkün olabilirmi?
  • İstediğin kulaklığı alıp takabilirsin.. Silikon dediğin kulaklıklar sanırım IEM'ler, piyasada baya var.. Kulaklık ve aksesuarlar kısmını okuyabilirsin forumdaki..

quote:

Orjinalden alıntı: sertach2

Hoparlör sesi ewet düşük fakat kulaklık sesi çok ii bence tabii silikon kulaklık olsa süper olur onu da satın alıp kullanmak mümkün zaten... Ben sese karşı biraz uyuzumdur W810i kullanmıştım ve onun versiyonunu düşürerek ses ayarları ile oynama şansım vardı yine DH den bi arkadaş açıklamış saolsun onun yardımıyla yaptım ve birde 192kbps lik şarkılar atıyodum içine genelde ve sonuç muhteşem oluyordu tabiiki Sonyericsson ın silikon kulaklıklarının bu işte büyük rolü var acaba iphone da böyle bişi mümkün olabilirmi?
  • Ewet tabiikii kullanılır o kulaklıklar anlatmak istediğim ses yükseltme konusunda Sonyericsson W810i de olduğu gibi bi yazılım vasıtası ile iphone'un akustik ayarları ile oynamak mümkün olabilir mi? demek istemiştim
  • Ses sorununa çözüm olabilir mi bilmem buraya resimli anlatıyorum. Uygulayın. Deneyin.

iTunes'u açın,
    Şarkıya sağ klik yapın
    Get Info'ya tıklayın ordan.

Yukarıdaki seçeneklerden options'a tıklayın, volume adjustment'i en sağa çekin.

ok diyip, iPhone'a şarkıyı atın(iTunes'a bağlayın cihazı). iPhone kullanıcısı değilim ama sesi muhtemelen yükseltir.

• denedim değişen bişi yok
  • ya o degilde ben iphone un sesinden çok şikayetçi degilim acaba yeni serilerde fln düzeltilme fln olmus olabilirmi benim alette direk 1.1.4 yüklüydü mesela yeni alınma yani diger telefonumda se w800 ve gene evde w810 ide war yani telefondan ses kıyaslamarım war kalite olarak onlara yaklasması zor tabiki ama sesi çokda düşük gelmedi bilemiyorum
  • Bu Mp3 leri zil sesi olarak kullanmam için sadece "Sendsong" programı mı kuru olması gerek yoksa başka bi işlem yapmak gerekiyomu? çünkü o kurulu olduğu halde zil olarak bir mp3 seçiyom ama arandığımda sadece titreşim oluyor ses çıkmıyor sorun nerede acaba?
    bir de şöle bişi var itunes üzerinden m4v olarak zil sesi attım ringtones kısmına bi siteden indirdiğim , bunları iphone da göremiyom ?? bilen varmı?
  • hoparlor kısmındaki delikleri cihazınıza zarar vermeden iğneyle genişletin.farkı goreceksin;)
  • Selamlar,
    Hoparlorlerin ikisindende ses gelmesi gerekir değilmi? satan adam iphone larda sadece tek hoparlorden ses geldiğini ısrarla söyledide. Ona göre adamla papaz olacaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorsoy

Selamlar,
    Hoparlorlerin ikisindende ses gelmesi gerekir değilmi? satan adam iphone larda sadece tek hoparlorden ses geldiğini ısrarla söyledide. Ona göre adamla papaz olacaz.

Satan kişi doğru söylemiş çünkü tek hoparlör var
  • İphone da tek hoparlör var ve de ses yükseltmek için hoparlörün deliklerine iğne sokun birşey deldiğinizi hissedeceksiniz bütün deliklere uygulayın bu işlemi ve sesi deneyin bakalım ne olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

quote:

Orjinalden alıntı: sorsoy

Selamlar,

Satan kişi doğru söylemiş çünkü tek hoparlör var

Gerçekten şaşırtıcı!!! diğeri aksesuar ha? Adam böyle cihaz yapıyor ama ses yok! Çok enteresan. Valla içimi rahatlattınız. Gerçi problem yerli yerinde duruyor ama yapacak bir şey yok herhalde...
    iğne işine gelince; çok akıllıca.

• altta ki deliklerin bir taraftaki hoparlör diğeri mikrofon herhalde bende delicemde yanlışlık yapmaktan korkuyorum
  • Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle forumdaki herkese cok tesekkür ederim, zira her geçen gün bir özelliğini daha randımanlı bir şekilde kullanıyorum iphone'umu sayenizde.. Ancak bir sorunum var, umarım yardımcı olursunuz.. geçen hafta sendsong'u yükledim, buradan da bir şarkıyı ringtone olarak atadım, ancak gerek sesin çok kısık olması ve gerekse titreşimin olmaması sebebi ile programı sildim... işte ne olduysa ondan sonra oldu, şimdi ne ses var ne titreşim.. tekrar bu programı install edip aynı şarkıyı seçeyim dedim, yine çözüm olmadı.. telefonu açıp kapama işlemlerini de yaptım her ringtone atamasından sonra, ama sonuç yok.. yardımcı olabilir misiniz?

(NOT: aynı mesajı "iPhone'a ringtone atma!! resimli rehberimiz!! " adlı konuya da atmıstım, oraya cevap verecek arkadaşlara da şimdiden teşekkürler)

teşekkür ederim....
  • arkadaşlar uğraşmayın boşuna bir toplu iğne görüyor işinizi. Hoparlör üzerindeki 4-5 deliğe 2-3 mm kadar iğneyi sokun zaten altında kalın siyah kağıt veya bez gibi bişey var. o deliniyor yada hafif aralanıyor (ben alttaki siyah kapağı söktüğümde benimki aralanmıştı) ondan sonra dinleyin siz sesi. İnanın hiç gerek yok programla yada uzantı değiştirmekle falan delin gitsin. tecrübeyle kanıtlanmıştır birçok arkadaş bu şekilde kullanıyor delin gitsiiiiiin.
  • arkadaşlar telefonu elinize alıp size dönük olarak tuttuğununz zaman solda kalan kısım hoparlördür. eğer becerebilirseniz siyah kapağı çıkarabilirsiniz. siyah kapağı çıkardığınız zaman hoparlörün üzerinde veya çıkış deliklerinin üzerinde siyah bir bez göreceksiniz. onu çıkarıp atarsanız ses miktarı yaklaşık iki katına çıkıyor. (tecrübeyle sabittir)

telefon biraz gürültülü ortamda çalınca duyamıyordum, şimdi böyle bir sıkıntım yok. fakat siyah kapağı çıkartmaya kalkışınca dikkatli olun çizilme yapabilir.
  • bence tek hoparlör vede iphone dan yeterli derecede ses çıkması mantıklı. Zaten koskoca ekranı var , hem dokunmatik , wlan da açık olursa şarj götürüyo. Birde üstüne yüksek sesli hoparlör olsa pil denen bişey kalmaz iphone da
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.