Şimdi Ara

iPhone 5 Kamerada Siyah Leke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
32.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2 gün önce farkettim daha önceden böyle bir sorun yoktu beyaz zeminlerde kamerada bir siyah leke beliriyor sanırım lensde videoya geçince ekranın kenarına yaklaşıyor kameraya geçince ortalara doğru geliyor fokus yaparken oynuyor resimleride aşağıdaki gibi açıkcası fotolarda pek sorun yaratcak gibi durmuyor ama servise versem yenisiyle değişir mi telefon eğer değişmezse pek gönderme taraftarı değilimde daha önce başına gelen varsa veya bilgisi olan biri varsa yazabilir mi teşekkürler.. bu arada telefon GENPA garantisinde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Kamerada Siyah Leke: Nedir ve Nasıl Giderilir

iPhone kullanıcıları arasında sıklıkla karşılaşılan bir sorun olan iPhone kamerada siyah leke, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve fotoğraf kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.

En yaygın nedenlerden biri, kameranın lensinin kirlenmesidir. Toz, kir veya parmak izleri lensin üzerine yapışarak siyah bir lekeye neden olabilir. Diğer bir olasılık ise kameranın sensöründeki bir arızadır. Bu durumda, leke yalnızca belirli ışık koşullarında ortaya çıkabilir.

iPhone kamerada siyah lekeyi gidermek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• Lensi temizleyin: Yumuşak bir mikrofiber bezle lensi nazikçe silerek toz ve kiri temizleyin.
    • Sensörü kontrol edin: Kamerayı temiz ve aydınlık bir ortama getirin. Beyaz bir arka plan önünde bir fotoğraf çekin. Fotoğrafta siyah bir leke görünüyorsa, sensörde bir sorun olabilir.
    • iPhone'u yeniden başlatın: Bazı durumlarda, iPhone'u yeniden başlatmak geçici siyah leke sorunlarını çözebilir.
    • Kamera ayarlarını sıfırlayın: Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm Ayarları Sıfırla seçeneğine gidin. Bu işlem, kamera ayarlarını fabrika varsayılanlarına geri döndürür.
    • iPhone'u güncelleyin: Apple, kamera sorunlarını gidermek için düzenli olarak yazılım güncellemeleri yayınlar. iPhone'unuzu en son yazılım sürümüne güncelleyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra siyah leke sorunu devam ediyorsa, iPhone'unuzu bir Apple Store'a veya yetkili bir tamirciye götürmeniz gerekebilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• iPhone kamerada siyah leke
    • iPhone kamerada leke var
    • iPhone arka kamera siyah leke
    • Kameradaki siyah leke nasıl geçer iPhone
    • iPhone 11 kamerada siyah leke
    • iPhone kamera leke sorunu
    • Arka kamerada leke var
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anladık Mac'in var.

Donanımsal görünüyor garantiye yollayabilirsiniz. Ancak negatif cevap da alabilirsiniz.
  • o muhtemelen cihazın lens kısmında toz zerresi olduğundan kaynaklanıyordur cihazı ters çevir bir kaç defa sertçe elinle vur yada arka kapağı açıp lensin üzerini temizlemen gerekir bende 4s te aynı sorun olmuştu sorun bu şekilde halloldu =)
  • dediğini yaptım salladım sildim tık tık vurdum ama kaybolmuyor fokuslarkende oynuyor ayrıca büyülüp küçülüyor netleşince soluklaşıyor falan.

multiTYRT negatif cevap alabilrsin demişsin bunu ne amaçla söyledin değişim konusunda mı yoksa kullanıcı hatası diyip yapmayacakları konusunda mı .?
  • kullanıcı hatayla bu sorunu gerçekleştiremiyor cihazınız yada cihazınızın lensi değişecek
  • işte benimde sorunum şu ki eğer lens değişecekse değişsin istemiyorum pek 2 aylık telefon sonuçta açılsın istemiyorum nasıl yapabilirim servisle pazarlık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellbutcher00096

işte benimde sorunum şu ki eğer lens değişecekse değişsin istemiyorum pek 2 aylık telefon sonuçta açılsın istemiyorum nasıl yapabilirim servisle pazarlık?

genpa olduğu için garanti edemiyorum mümkün mertebe ortalığı yıkan bir tipmiş gibi davranın çıkartın masaya vurun ve değiştirmelerini söyleyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    g2 kamera leke
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

quote:

işte benimde sorunum şu ki eğer lens değişecekse değişsin istemiyorum pek 2 aylık telefon sonuçta açılsın istemiyorum nasıl yapabilirim servisle pazarlık?

genpa olduğu için garanti edemiyorum mümkün mertebe ortalığı yıkan bir tipmiş gibi davranın çıkartın masaya vurun ve değiştirmelerini söyleyin

öyle bir tipim ancak bunu telefondan ne kadar yansıtabilirim bilmiyorum telefonu türkcell online mağazadan almıştım ve yaşadığım ilde genpa teknik servisi yok kargoyla yollayacagım sıkıntı çıkabilir :(

•  iPhone 5 Kamerada Siyah Leke

kamera içi full toz dolu küçük küçük beyaz zeminlerde gölge yapıp siyah leke gibi gözüküyor

cihazın değişimini talep edicem umarım başarırım.
  • quote:

kamera içi full toz dolu küçük küçük beyaz zeminlerde gölge yapıp siyah leke gibi gözüküyor

cihazın değişimini talep edicem umarım başarırım.

Sizce toz için cihazı değiştirirlermi söylediğiniZe kendiniz inanıyormusunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kamerayı silip yerine takıyorlar. Düzeldiyse öyle devam.

Düzelmediyse kamerayı değiştirip veriyorlar.

Benim kameramda da 3 adet çok sinir bozucu siyah nokta ve 2 yerde de bahsettiğiniz lekelerden var (sizinkinden daha belirgin sanırım yanlış hatırlamıyorsam)
  • genpayla ilgili yorumları şikayet vardan okudum genpada açılan telefonların %75 inden hayır gelmiyor durumda böyle olunca bu sebepten dolayı servise göndermekten vazgeçtim zaten şuan için fazla engelleyici bişey yok birde temizleseler gene olacak sonuçta biyerden giriyo bu onu bulmaları lazım orda toz olmaması lazım ???
  • Bende bugün farkettim ulan ne yapacağım tel yurtdışı

• Upppp

• Geçmiş olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 5'im de dün bu siyajhnoktayı fark ettim. Hatta bende bir büyük bir küçük iki nokta oluşmuş durumda. Yurtdışı forumlarda da arattığımda bu sorun durumunda herhangi bir Apple Store götürüldüğünde hemen değiştirildiği yazıyor, bu sorun hardware kaynaklı ya lens üzerinde toz patikülü kalmış olabilir ya da sensor bozulmuş olabilir deniyor. Türkiye'de henüz Apple Store yok, yakında açılacak ama zamanı kesin değil. Ben de telefonumu yurtdışından almıştım, şimdi ya yurtdışından değiştireceğim ya da TR'de Apple Store açılmasını bekleyeceğim.

Yurtdışından değiştirmem durumunda yeni IMEI'ye sahip bir telefon olacağı için pasaporta işletememe gibi durum olur mu? Bilgisi olan??
  • Oraya nasıl toz girebiliyor diyordum kendi kendime, baktım benim telefonumda da aynı durum mevcut. Buyur burdan yak.
  • arkadaşlar geldiği son durum telefonun ;

değişik bir leke belirdi tuhaf

ve dıştan lensin görünümü

varmıdır aynı sorunlar ile karşılaşıp servise veren ? (Genpa)

• Aynı sorun bendede çıktı acep götürsek değiştirlermi gece gece tutuldum buna 2 aylık telefon teleservice garantili telefonun açılmasını istemiyorum

• Teleservise 28 nisanda izmirden verdim cihazı şuan istanbulda durumu size bildirirm beklemede kalın arkadaşlar.
    Ayrıca izmirde verdiğimde netten takibini yaptığımda cihaz kozmetiklerinde soyulma var yazmıyordu istanbula transfer olunca eklemişler :) cihaz 0 cizikti.

Cihaz Kozmetiklerinde Soyulmalar Mevcuttur.
    EKRAN KASAYA TAM OTURMUYOR/ SOL KISMA BASINCA CIT DIYE SES
    CIKARIYOR
    KAMERALENSI ICERISINDE TOZ VAR ODAKLANMAYI ETKILIYOR
    MUSTERI DEGISIM TALEP EDIYOR
    REHBER SILINME BILGISI KABUL EDILDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 2 Mayıs 2013; 2:29:35 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.