Şimdi Ara

iPhone Home Tuşu Sorunu Kesin Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
113
Cevap
16
Favori
151.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bende bir çok iphone kullanıcısı gibi home tuşu sorunu çekiyordum bir çok yerde uygulanan çözümleri denedim fakat düzgün bir sonuç alamamıştım. Sonuçta kendi yöntemimi buldum ve hiç çalışmayan tuşum ilk gün ki haline döndü. Aynı derdi çeken arkadaşlar için ilaç gibi gelecektir.

wedontneedyoutube
    iPhone Home Tuşu Sorunu Çözümü | iPhone Home Button Problem Solution 100% working
    http://www.youtube.com/watch?v=_vUjA88EdsE&feature=player_embedded

Not: arkadaşlar kendi sitemin linkini koyduğum için diğer açtığım konu silindi bu yüzden videoyu koyuyorum oradan ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedontneed -- 26 Ağustos 2012; 14:19:07 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Ana Ekran Tuşu Sorunu ve Kesin Çözümü

Giriş

iPhone kullanıcıları, "Touch ID çalışıyor ancak Ana Ekran tuşu çalışmıyor" veya "iPhone'u sıfırladım ancak Ana Ekran tuşu hala çalışmıyor" gibi sorunlarla karşılaşabilir. Bu sorun, cihazınızın işleyişini önemli ölçüde bozabilir. Bu yazıda, iPhone Ana Ekran tuşu sorununu kesin olarak çözmek için adım adım bir kılavuz sunacağız.

Sorunun Kaynağını Belirleme

Ana Ekran tuşunun çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır:

• Donanım Sorunu: Tuşun kendisinde fiziksel bir hasar veya arıza olabilir.
    • Yazılım Sorunu: iOS'un hatalı bir sürümü veya çakışan uygulamalar soruna neden olabilir.
    • Pil Sorunu: Zayıf pil sağlığı, tuşun düzgün çalışmasını engelleyebilir.

Çözüm Adımları

Adım 1: iPhone'u Yeniden Başlatma

Basit bir yeniden başlatma, küçük yazılım aksaklıklarını gidermeye yardımcı olabilir. iPhone'unu kapatıp tekrar açmayı dene.

Adım 2: Kılıfı veya Ekran Koruyucuyu Çıkarın

Bazı durumlarda, kılıklar veya ekran koruyucular tuşa tam olarak basılmasını engelleyebilir. Kılıfı veya ekran koruyucuyu çıkarın ve tuşun çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Adım 3: AssistiveTouch'ı Etkinleştirme

Ana Ekran tuşu fiziksel olarak hasar görmüşse, AssistiveTouch özelliğini etkinleştirerek ekran üzerinde sanal bir Ana Ekran tuşu oluşturabilirsiniz. Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > AssistiveTouch'a giderek AssistiveTouch'ı etkinleştirin.

Adım 4: iOS'u Güncelleme

iOS'un en son sürümü, Ana Ekran tuşu sorunlarına neden olabilecek hataları gidermek için düzeltmeler içerebilir. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye giderek iOS'u güncelleyin.

Adım 5: Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, iPhone'unu fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu, tüm verilerinizi silecektir, bu nedenle sıfırlamadan önce yedek almanızı öneririz.

Adım 6: Apple Destek ile İletişime Geçme

Yukarıdaki tüm adımları denedikten sonra Ana Ekran tuşu hala çalışmıyorsa, Apple Destek ile iletişime geçmeniz gerekebilir. Cihazınızı tamir ettirebilir veya değiştirme sağlayabilirler.

Sonuç

iPhone Ana Ekran tuşunun çalışmaması sorununu çözmek için bu adımları izleyerek cihazınızın normal çalışmasına geri dönmesini sağlayabilirsiniz. Sorun devam ederse, Apple Destek'ten profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorunum yok ama ileride bi ihtimal olursa ki insallah olmaz eve gidince bir inceleyeyim. Takibe aldim konuyu
  • Sozkonusu link acilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Sozkonusu link acilmiyor.
    ekran jelatininiz yoksa denemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: RDHM

ekran jelatininiz yoksa denemeyin

Alıntıları Göster
    gerçekten işe yarayan bir hareket, daha önce kendim denemiştim içersinden çıkan tozun haddi hesabı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1312K

Bu mesaj silindi.
    güzel bi taktikmiş öğrendiğimiz iyi oldu teşekkürler
  • Ole yapinca sanki cikan toz degilde tirnaktan kopan parcalar gibi oluyor.
  • ben touchumda kapatma tusuyla 5lani uygulayip calistirmistim, hala da kullaniyorum ihtiyacim olursa denerim bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dicklers

Ole yapinca sanki cikan toz degilde tirnaktan kopan parcalar gibi oluyor.

Yok direkt tozların içinden çıktığını gördüm ve home tuşum hiç çalışmazken şu an çok rahat çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedontneed -- 26 Ağustos 2012; 17:30:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wedontneed

quote:

Orijinalden alıntı: Dicklers

Ole yapinca sanki cikan toz degilde tirnaktan kopan parcalar gibi oluyor.

Yok direkt tozların içinden çıktığını gördüm ve home tuşum hiç çalışmazken şu an çok rahat çalışıyor.

Alıntıları Göster
    toz çıkmıyor aslında vurma esnasında tırnağın dış yüzeyi home tuşunun köşelerine geldiği için tırnak dışarıdan törpüleniyor.. o çıkan pislikte tırmağımızın dışınında çıkıyor.. şahsi kanaattım böyle..

tek parmağınızla tırnağınızla deneyiniz ve güya toz bittiğinde parmak değiştirerek aynı işlemi tekrarlayınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

toz çıkmıyor aslında vurma esnasında tırnağın dış yüzeyi home tuşunun köşelerine geldiği için tırnak dışarıdan törpüleniyor.. o çıkan pislikte tırmağımızın dışınında çıkıyor.. şahsi kanaattım böyle..

tek parmağınızla tırnağınızla deneyiniz ve güya toz bittiğinde parmak değiştirerek aynı işlemi tekrarlayınız..

Alıntıları Göster
    bana çok saçma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

bana çok saçma geldi

Alıntıları Göster
    Gerçekten oldu ya inanılmaz bir şey. Eldiven takıp denedim ve çıkan şey gerçekten home tuşunun arasına girmiş kir, yani elimin tırnağımın bir parçası değil. Bulandan allah razı olsun çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_bt

Bu mesaj silindi.
    Mükemmel, denedim gerçekten kir çıkıyor. Home tuşum bozuk olmamasına rağmen kirlerden kurtulmuş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reobig

Mükemmel, denedim gerçekten kir çıkıyor. Home tuşum bozuk olmamasına rağmen kirlerden kurtulmuş oldum.

Alıntıları Göster
    yok artık tırnak törpüleniyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

Hocam mademki öyle neden tuş daha rahat çalışıyor. Bende özellikle şunu denedim, direk tuşun ortasına vurdum öncelikle, baktım hiçbir faydası olmadı. Sonra Tuşun dış kısımlarına videodaki gibi vurmaya başladım, çıkan toz (yada kir; artık ne derseniz deyin) sonrasında tuş daha rahat çalışmaya başladı

• Bravo gerçekten işime yaradı teşekkürler teknoturkiye.net aylardır sinirimi bozuyordu home tuşu assistive touch i kullaniyordum çok mutlu ettiniz beni tekrar teşekkürler artık takipçinizim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedigimi_derim_ben

Bravo gerçekten işime yaradı teşekkürler teknoturkiye.net aylardır sinirimi bozuyordu home tuşu assistive touch i kullaniyordum çok mutlu ettiniz beni tekrar teşekkürler artık takipçinizim
    Allah razı olsun bende netten home tuşu bakmaya başlamıştım. ilk başta yok artık demiştim olmaz heralde, denemekten zarar gelmez zaten değiştirmeyi düşünüyorum diye denedim ve miss gibi oldu şimdi ufacık bir dokunuşu bile algılar oldu çok teşekkür ederim
  • Başarılı
  • Sorunum yok ama dursun bilgisayara geçince bakarım ne olur ne olmaz
  • Arkadaslar isteyim ve telefon uzerinden sozkonusu video acmiyor. Yapan arkadaslardan su an musait olan varsa nasil yapildigini anlatabilir mi ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.