Şimdi Ara

işlemci ısım 50 den aşağı düşmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • speed fan ile bakıyorum işlemci ısım en aşağı 50 bazen 49. oyunlarda ise 60 tan fazlaya çıkıyor. ve daha önce hiç bir fps azalması olmayan oyunlar şimdi ara ara kasmaya başladı. işlemcim 3 yılı devirdi. termal macun hala aynı. bu yüzden mi?

• Arkadaş, işlemcin ne? Anakart?
  • resmimim altındaki bilgisayara tıkla
  • prescottlarda yazin normal yuksek sicaklik ama bu yaz pek normal degil.normal yani..
  • Arkadaş, maalesef bu sıcaklık işlemcin için normaldir. Hatta normalden bir az düşüktür . 70lerde çalıştıkları da oluyor. Büromuzda bir tane var bundan, boşta 52-55 derece.
  • mesela pes2008 de sürekli 60 fps de oynuyordum (ki pes i takılmadan oynayan az kişi vardır). oyunda ara sıra takılmalar oluyor. az önce flatout 3 ü yükledim. ilk etapta hiç bi fps azalması olmadı sürekli 30 larda oynadım. 2. turda takılmalar başladı. şöyle ki 30 larda oynarken bi anda 6 lara 7 lere düşen fps den bahsediyorum. 3. etapta ise hiç oynayamıyorum 5 saniye 35 fps 5 saniye 6 fps. uyuz oldum açıkçası. daha önce olmayan şeyin şimdi olmasını anlayamadım. virüs taraması yapıyorum sürekli hiç bi şey yok. her şey yolunda gözüküyor. zaten ekran kartımda da bi problem yok. en fazla 54C gördüm. peki sorun ne kafayı yemek üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 27 Ağustos 2008; 17:26:07 >
  • İşlemci ve ekran kartının dışında chipsetler de ısınabilir. Onları da kontrol etmen lazım. Havalar sıcak bu arada.
    Ayrıca takıldığı zaman hard diskin işlem yapıp yapmadığına bak.
    Sistemin ne? Xp? Vista?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

İşlemci ve ekran kartının dışında chipsetler de ısınabilir. Onları da kontrol etmen lazım. Havalar sıcak bu arada.
    Ayrıca takıldığı zaman hard diskin işlem yapıp yapmadığına bak.
    Sistemin ne? Xp? Vista?

takılmalarda hard disk işlem yapmıyor. yani anlıycağın sistem oyunu kaldıramıyor değil. kafasına göre ara ara görüntüdeki nesnelerin fazla olmasıyla alakasız bi şekilde kasıyor. sıcaklıklar bunlar. sinirim bozuldu şimdi format atıcam.

işlemci ısım 50 den aşağı düşmüyor.

• Sistemin bozulmamıştır.
    Bu takılmaların nedenini çıkarman lazım.
    1. Arka planda çalışna programalrı denetle.
    2. DirectX update yap.
    3. Sürücüleri kontrol et. Gerekirse yenile.
    4. Grafikleri düşür (Yine takılırsa grafiklerden olmadığını anlarsın).
    5. Chipset sıcaklıkları kontrol et.

Kolay gelsin...
  • Bu işlemciyle devam edeceksen orta seviye bir soğutucu al veya işlemcini değiştir ( E2160/80).
  • pantium 4 ht li işlemcilerde o sıcaklıklar görülebilir
    gereksiz programları yazılımları vs kaldırıp işlemci
    fanını ve kasa içini temizleyip sprey sık. kasanın hava
    sirkülasyonunu kontrol et tekrar dene
  • normalde en fazla eğer varsa antivirüs programım calışır. onu da oyunlara girerken kaparım. hiç bi program acık değil yani. işlemci fazla ısınıyordur diye dün kasanın yan kapağı çıkardımkapağı çıkarttım . bugünde format attım belki düzelebilir diye ama hala aynı. az önce de oldu flat out ta etap içinde bi yerde yine 35 lerden aniden 6 ya düştü fps. diğer etapta orada hiç bi takılma olmadı. sonra baçka bi yarışta hiç bir etapta takılma olmadı. bu bilgisayarı ben adam edemedim bi işlmecim kaldı değiştirmediğim. yarın birgün işlmeci alsam yine bi sorun çıkartıcak
  • CPU Türü Intel Pentium 4 511, 2800 MHz (21 x 133)
    Anakart Adı Intel Grand County D101GGC

işlemcinin sıcaklığı 80 derecenin altına düşmüyor...
    maksimum 88 gördüm...

birisi çıkıp dert etme normaldir, hatta düşük bile diyebilir mi_?
    ya da işlemci yandı bile...

• @mehmet2468 bilgisayarınızdaki fanların temizliğini ne sıklıkla yapıyorsunuz. En az ayda 1 kere tüm fanları basınçlı hava ile temizleyin.

İşlemciler ile ilgili tüm bilgiler

http://www.cpu-world.com/index.html
  • en son sistemimi değiştirdiğimde temizlenmişti. bu arada dün işlemci fanına baktığımda az da olsa aralara tozların tıkandığını gördüm. kasa içindeki tozdan böyle bi şeyin olması mümkün mü?
  • her işlemci tipinin yüksek sıcaklığa verdiği tepki bence farklı oluyor. bazıları bazıları 70 derecenin üzerine çıktığında teklemeye başlarken bazıları banamısın bile demiyor. yani her işlemci tipinin stabil çalışmada sıcaklık aralığı farklı. örneğin ben diz üstü bilgisayarımı ortalama 75 derecede kullanıyorum ve gayet normal çalışıyor. ama geçenlerde bir arkadaşımın bilgisayarı senin bilgisayar gibi oyunlarda donma yapınca işlemci sıcaklığına bir göz attıp 75 derece civarında çalıştığını gözlemledik. sonuç olarak stok fanı değiştirerek yeni bir fan aldık. sıcaklıkta yaklaşık olarak 25 derece düşüş oldu ve arkadaşın bilgisayarı normalleşti. bu arada kasada kullandığı işlemci Pentium D nin bir modeliydi.
  • THERMAL MACUNU DEĞİŞTİR SORUNUN GEÇER
  • 50 bişey değil dostum..bende 55 in altına inmiyor bu sıcaklarda.
  • Termal macun almanı tavsiye ederim.

Ve kasana ilgi gösterip temizlemeni öneririm :) Her şey takip oynamak değildir
  • Termal macunu değiştir daha doğrusu termal macun sür diyelim çünkü 3 yıldır dokunmadıysan termal macun filan kalmamıştır orda. Fanları temizle, her yeri temizle. Ara sıra kasanın içine bakım yap yoksa daha çok çekersin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.