Şimdi Ara

İSTANBULDA YOLLARI NASIL ÖĞRENİRİM...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

örnek olarak

esenlerden ortaköye

bakırköyden silivriye yada büyükçekmeceye.

nasıl öğrenirim tabelalarda yazmıyor...

• deneme yanılma yoluyla ya da bir ürünü istanbul içinde dağıtım yapan bir firmaya işe girerek. en azından ben böyle öğrendim.
  • akıllı telefonun varsa google maps yada yandex navigasyon gibi uygulamardan açıcaksın nereye gideceğini. Gide gele zamanla ezbere gidersin zaten sonrasında
  • Hocam haritayi acip bakacaksin , sirasiyla hangi ilceler yanyana aklinda tut, sirasiyla o ilceleri takip et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Hocam haritayi acip bakacaksin , sirasiyla hangi ilceler yanyana aklinda tut, sirasiyla o ilceleri takip et.
    Tomtom al, bak keyfine.
  • Android telefonun varsa haritalar yardımı ile gidebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Android telefonun varsa haritalar yardımı ile gidebilirsin.
    Navigasyonla öğrenmen zor bence. Haritadan bak, aklında tutmaya çalış öyle dene.Yanlış gidebilirsin belki ama 2-3 seferde öğrenirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş bulamadım
    6 ay önce açıldı
    Yolları nasıl öğrenirim
    10 yıl önce açıldı
    Yurtdışında İş Nasıl Bulunur
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralnigde

Navigasyonla öğrenmen zor bence. Haritadan bak, aklında tutmaya çalış öyle dene.Yanlış gidebilirsin belki ama 2-3 seferde öğrenirsin.

haritadan yakın olan semte mi bakacağım ?

taksi şöförleri gibi bilmek isterim adamlar elinin avucu gibi heryeri biliyor.
  • ben 40 yıldır öğrenemedim,açıyorum igo yu götürüyor

• Ankara veya Edirne tabelalarını takip ederek. Örneğin;Bakırköyden büyükçekmece için e5'e çıkıp edirne istikametine doğru gideceksiniz. Esenler ortaköy için temde ankara istikametini takip edersiniz halıcıoğlundan e5'e geçersiniz veya maslak- zincirlikuyu ayrımına girip beşiktaş istikametine gidersiniz. Büyük oranda tabela takibi ile heryere gidebilirsiniz, Sadece istikametiniz ankaramı-Edirnemi yönünde ona göre heryeri bulursunuz. Zaten sokak sokak bilmenizde imkan yok.

• asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Sende sürekli trafikte olsan öğrenirsin o şekilde. Google, yandex haritalardan bak nerdesin,nereye gideceksin. Rota oluşturup bakabilirsin, yada kendin bir rota belirleyip ordan gitmeye çalışırsın. İstanbul'u bilmiyorum Ankara'da yaşıyorum ben. Ancak yolunun üzerinde geçeceğin semtlerin adını öğrenebilirsin. Ara sokakları falan zaten ezberleyemezsin ama geçeceğin ana yolları aklında tutabilirsin. Nereden döneceğini falan 3. sağ, 5. sol gibi aklında tut. Ya da artık harita uygulamaları sokak sokak fotoğraflanmış durumda.Hangi dükkanlar,benzin istasyonu,cami,okul vb. var onlara dikkat edebilirsin. İlk seferde gidemeyebilirsin ama zamanla öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernn93

Ankara veya Edirne tabelalarını takip ederek. Örneğin;Bakırköyden büyükçekmece için e5'e çıkıp edirne istikametine doğru gideceksiniz. Esenler ortaköy için temde ankara istikametini takip edersiniz halıcıoğlundan e5'e geçersiniz veya maslak- zincirlikuyu ayrımına girip beşiktaş istikametine gidersiniz. Büyük oranda tabela takibi ile heryere gidebilirsiniz, Sadece istikametiniz ankaramı-Edirnemi yönünde ona göre heryeri bulursunuz. Zaten sokak sokak bilmenizde imkan yok.
    Yola çıkmadan haritadan güzergaha bakın zamanla git gel yaparak alışırsınız. Bir seferde öğrenilecek şey değil.
  • Devir teknoloji devri, otomobil ile gideceksen akıllı telefonuna google Maps, yandex maps, here maps, igo vs yükle ve cama sabitle. Giderken komutları dinle ve dikkatli Git.

Toplu taşıma kullanacaksan iett nin uygulamasını indir.

Bu programlar rehber olur, gerisi sana kalmış.

• Yol kenarındaki kişilere sorarak öğrenemeyeceğin kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: kralnigde

Sende sürekli trafikte olsan öğrenirsin o şekilde. Google, yandex haritalardan bak nerdesin,nereye gideceksin. Rota oluşturup bakabilirsin, yada kendin bir rota belirleyip ordan gitmeye çalışırsın. İstanbul'u bilmiyorum Ankara'da yaşıyorum ben. Ancak yolunun üzerinde geçeceğin semtlerin adını öğrenebilirsin. Ara sokakları falan zaten ezberleyemezsin ama geçeceğin ana yolları aklında tutabilirsin. Nereden döneceğini falan 3. sağ, 5. sol gibi aklında tut. Ya da artık harita uygulamaları sokak sokak fotoğraflanmış durumda.Hangi dükkanlar,benzin istasyonu,cami,okul vb. var onlara dikkat edebilirsin. İlk seferde gidemeyebilirsin ama zamanla öğrenirsin.
    İstanbul kadar detaylı tabela olan yer yoktur.

İstanbulda Tem ve E5 diye 2 tane anayol var. Diğerleri hep bağlantı yolu. Bu yüzden ilçelerin yerini haritadan bilirsen yolu uzatarak ta olsa gitmek istedğin yere gidersin.

Sokak sokak bildiğimi zannettiğim yeşildirek, nuruosmaniye civarlarında halen sapıttığım zamanlar olur.

Bir taksici gibi öğrenmen çok çok zor. Zaten Mecidiyeköy civarını iyi bilen taksici, ümraniyeyi biliyor diyemeyiz. Herkes kendi bölgesini iyi bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

İstanbul kadar detaylı tabela olan yer yoktur.

İstanbulda Tem ve E5 diye 2 tane anayol var. Diğerleri hep bağlantı yolu. Bu yüzden ilçelerin yerini haritadan bilirsen yolu uzatarak ta olsa gitmek istedğin yere gidersin.

Sokak sokak bildiğimi zannettiğim yeşildirek, nuruosmaniye civarlarında halen sapıttığım zamanlar olur.

Bir taksici gibi öğrenmen çok çok zor. Zaten Mecidiyeköy civarını iyi bilen taksici, ümraniyeyi biliyor diyemeyiz. Herkes kendi bölgesini iyi bilir.

tabelalarda edirne yazıyor ve ankara yazıyor

edirne yönüne gidince batı yönlere mi gidiliyor

ankara yönüne gidince doğu yönüne mi gidiyor mantığı böylemi ?
  • asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Aynen oyle.
    Uzun mesafelerde yandex navigasyonu gayet iyi, trafiğe göre farklı seçenekler de sunuyor. Kısa mesafe ara yollar içinde ben taksiye sık bindiğim için kolayca öğrenmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GE.Garage

Uzun mesafelerde yandex navigasyonu gayet iyi, trafiğe göre farklı seçenekler de sunuyor. Kısa mesafe ara yollar içinde ben taksiye sık bindiğim için kolayca öğrenmiştim.

Alıntıları Göster
    Yandex navigasyonla gidiyorum her yere. Sağ olsun trafiğe pek sokmuyor da beni. Gideceğim yerleri bilsem de navigasyona yazıyorum artık.
    Bir de tam Türk kafasıyla çalışıyor. Aralardan, saçma sapan yerlerden doğru yola sokuyor. Hani "Bu adam bu yolu biliyor" dedirtir arkadan takip edene. Pendik'ten Altunizade'ye gitmiştim, her yer kilitti ben aralardan yan yollardan kaça kaça gittim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 2 Şubat 2016; 6:45:02 >

• Çizerek... Çok detaya inmeden temel olarak Tem, e5 fln ana yollar nereye bağlanıyo, hangi yol nerden nereye çıkıyo gör

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.