s.a arkadaşlar kamuya bağlı şirkette çalışıyorum. normalde görevim bilgi işlem ama genel müdür beni alakasız saçma sapan bir işe verdi 6 aydır orda resmen sürünüyorum. artık dayanacak gibi değil psikolojim bozuldu dert sahibi hastalık sahibi oldum sendikamız normal de yoktur. sizce hangi sendikaya gidip derdimi anlatsam yardımcı olurlar ? 4A lıyız memur değiliz çok bunaldım dayanacak gücüm kalmadı. ruh sağlığım bozuldu. bu işlerden anlayan birisi yardımcı olursa sevinirim... |
İşyeri ile olan sıkıntımı kime anlatsam ??
-
-
Belediyeye bağlı bir şirket diye tahmin ediyorum. Belediye işleri böyle maalesef normalde sendikanız olması lazım. Hangi sendika dersen kurumdan araştırman lazım. Bunun dışında doktordan antidepresan talebinde bulun, sık dişini pes etme ekmek aslanın ağzında her yer böyle mobbing, adam kayırma var.
Merak ettiğim husus bir belediyede diyelim fen işlerinde işçi olarak göreve başladım memur gibi kadrolu mu oluyorsun yoksa 4b sözleşmeli mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi sendikaya üyeysen ona anlat. Üye değilsen seni neden dinlesinler?
-
Cimerden yardım iste
Eğer cozum bulamıyorsan da işten çık
Rahat bir iş bulmaya calis
Ayrıca sen işcisin kaderine razı olmaya bak.
Eğer çalışmayı bu sekilde görürsen ya böyle üzülürsün veya işsiz kalırsın
Kaderine razı ol
-
Alakasız iş nedir?
Sırf mesleğimi icra edemiyorum diye dert ettiğine değmez, ülkede diploma mesleğini yapanlar %15-20 gibi azınlıktır.
valiliğe bağlı şirket bizimkisi ayrıca engelli bireyim.
sendika olayı şöyle bizde sendika yok ama özel idare de çalışanların bağlı olduğu bir sendika var türkiye yol işsendikası.
ayrıca 18 senedir antidepresan ilaç kullanıyorum tam düzeldim ilaçları azaltayım derken işyerinde olan bir sıkıntı stres bu durumumu tetikliyor.
bakalım çarşmba gidip görüşecem...
eğer kpss ile işe girdiysen direk memur yada işçi olarak işe başlarsın ama onun dışında bizim kisi kamuya bağlı özel şirket diye geçer..
yani özel sektör gibi çok fark yok arada...
-
ben engelliyim çünkü devlet baba diyorlar devlet baba neden engelli çalışan vatandaşına sahip çıkmıyor.. ??
-
normal de mesleğim elektrik- elektronik teknisyeni ama idari binda bilgi işlem perosneliydim.
ordan aldılar atlı spor tesisinde akşama kadar farelerin cirit atığı biryerde çalışıyorum kadınlar tuvaletini bile ben temizliyorum.
ben yazılım kodlama yapan birisiyim benim gibi adamın ne işi var atlı spor klubünde ??
adamı olan istediği gibi at koşturuyor istediği gibi işini hallediyor ordan oraya geçiyor sahipsizim diye mi bunlar oluyor hep ???
-
Özel sektörden bir tık iyidir emin ol. Sen sabret ve mümkün olduğunca bardağın dolu tarafından bak. Dışarıda bir sürü işsiz sap gezen adam dolu. Seni yıldırıp çıkarıp yerine başka birini almaya çalışıyorlar. Türkiye'de kimse işini severek yapmıyor akşam olup işten çıkınca kafanı dağıtmaya çalış. Bende işsizim belediye şirketlerine girmeye çalışıyorum bana da verecekleri kazma kürek işler muhtemelen. Vali yardımcısına gidip durumunu anlatabilirsin. Dışarıda amelelik yapan ve senden alt seviyedeki insanları düşünerek işine motive olmaya çalış. Ekmek aslanın ağzında parasız adım atılmıyor biliyorsun.
-
yahu eyvallah canını yedim haklısın çevremde birçok insan seninle aynı şeyi söylüyor ama inan artık dayanılacak gibi değil...
belediye olsun valilik olsun bu tarz yerlerde siyasi anlamda arkan sağlam olacak yoksa benim gibi ayağını kaydıran çok olur bak ben bilgi işlemciydim benim yerime hiç alakası olmayan adamı aldılar gene alakası olmayan adamlar alakasız yerlerde çalışıyor..
adamını bulan valiliğe özel idareye geçiyor bizim şirkette çok böyle şeyler... daha bunun gibi bir sürü örnek veririm sana ...
-
Kimse kimseye yardim etmez her sey menfaat para dunyasi biliyon. Xanax denen ilaci al cok iyi geliyor dert tasa kalmiyor sabir ve selamet her seyin basi. Başka çaren var mi ?
Güçlü güçsüzü ezer her yerde böyle.
Devlet kime sahip çıkıyor ki? Hepimiz sahipsiz eşekler gibiyiz. Hem devletin baba olduğu dönem 1980'e kadarmış bunu ekonomiyle ilgili bir kitapta okumuştum doğru söylemişler.
-
neden 1980 ??? 1980 den sonra ne olmuş ???
devlet hep 18 yaşındadır sözü yalanmıydı şimdi ???
-
valla yapacak birşey yoktur çarşamba günü gidip göüşecem artık kaybedecek hiçbirşeyim kalmadı ...
sebepsiz dost bağına girilmez demişler çarşamba gidip konuşacam artık benimde dayanacak gücüm psikolojim kalmadı cinnet geçirecem yoksa....
-
Neye inandığına göre değişir. 18 yaş meselesi genç demek için olmalı bence palavra. 1980 meselesi ise 80'de devletçi politikanın terkedilip özelleşme ve özel sektörü geliştirmekle çalışan ve işçinin yerine sermayenin önemsenmesi. Devletin üretimden, işveren kesimden çıkıp tesisleri satıp, sadece vergi toplamasıyla ilgili.
-
usta sende maşallah aynı yılmaz güney felsefesi ile konuştun kominist manifesto kitabında mı yazıyor bunlar baya felsefeik konuştun ??
-
Ne alaka? Türkiye ekonomisi kitabında yazıyordu zamanında okuduk. O kitapları ben yazmadım ya yılların iktisatçıları yazmış. Okuyunca öğreniliyor mantıklı da geldi.
-
tamam usta kızma hell olsun valla ne diyim bilinçli olmak güzel şey tabi...
genelde sosyal demokratlar yada ezilen işçi sınıfı bu şekilde konuşuur da o yüzden dedim ...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X