Şimdi Ara

İtü Makina vs Özyeğin Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler.Puanım bu iki yere de yetiyor.Bilgisayar'a çok az da olsa daha çok ilgiliyim diyebilirim.Asıl sorun İstanbul'da yaşamak.İtü'de okursam ayrıyetten part time çalışmam gerekecek.Burs çıkma ihtimali düşük bayağı.Ama hazırlığa zormuş sanırım işin çıkması.Özyeğin'de böyle bir sorun yok.Özyeğinin eksiği de itü kadar prestijli olmaması.Kendime pek güvenemiyorum gelişebileceğime özyeğinde.Sizce ne yapıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabikide itü makina tartisilmaz bile

• Tabiki de makine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyacıvegeometrici

Tabikide itü makina tartisilmaz bile

Hadi yaa.Kötü mü sizce özyeğin.Yani iş sorunu olur mu sizce mezun olunca.

• Özyeğin hazırlıkta geçen yıl 70 kişiden 15 kişi geçmiş nasıl zorluk yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

Özyeğin hazırlıkta geçen yıl 70 kişiden 15 kişi geçmiş nasıl zorluk yok

Çalışkanım sıkıntı olmaz da o.Akıcı şekilde mi konuşuyorlar onu da soruyum aklıma gelmişken.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞaringanKemal

quote:

Çalışkanım sıkıntı olmaz da o.Akıcı şekilde mi konuşuyorlar onu da soruyum aklıma gelmişken.

Ben dün orayı gezdim hocalar ve öğrenciler 3 kelime söylüyorsa arada 1 kelimeyi ingilizce yuvarlıyorlar Eğitim dili ingilizce, akıcı olmaları gerekir. Kaldı ki hocaların hepsi en az 5 yıl ABD'de yaşamış kişiler.

• Hocam çalışma işi değil sadece pratik olayı var. İtü mantıklı ama il problemi var senin için
  • quote:

quote:

quote:

Ben dün orayı gezdim hocalar ve öğrenciler 3 kelime söylüyorsa arada 1 kelimeyi ingilizce yuvarlıyorlar Eğitim dili ingilizce, akıcı olmaları gerekir. Kaldı ki hocaların hepsi en az 5 yıl ABD'de yaşamış kişiler.

Şimdi yuvarlama olayını iyi olarak mı kötü olarak mı örnek verdin tam anlayamadım.

Kibarayı özyeğinin staj durumu da fena değilmiş.Hazırlıkta bile staj var deniliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi yuvarlama olayını iyi olarak mı kötü olarak mı örnek verdin tam anlayamadım.

Kibarayı özyeğinin staj durumu da fena değilmiş.Hazırlıkta bile staj var deniliyor.

Arkadaş demiyorda pear mı öyle birşey diyorlar mesela. Artislik olsun diye mi yapıyorlar bilmiyorum da konuşmalarını dinlerken vay adamlar aşmış hissi uyandırıyor yani bence dil iyidir

Laboratuvar gezerken birkaç sınıfın tahtasında yazılar vardı orda da mesela herşey İngilizce yazıyordu. Ama bildiğim kadarıyla İTÜ'de öğrenciler anlamakta sıkıntı çektiği için İngilizce bölümlerde özel dersler dışında Türkçe anlatılıyor.(Metalurji ve malzeme hocası ile görüştüğümde böyle dedi)

Yani bence dil olayına pek takılma. Bende makina istiyordum gözümden dolayı doktorum makinada zorlanırsın dedi.(Yüksek miyop var) O yüzden bende bilgisayarı araştırdım ve aslında daha mutlu olabileceğimi farkettim. Üniv açısından evet birisi 300 yıllık diğeri daha yeni ama bölüm olarak düşünmen daha doğru olur bence.

• iki mesleğe de yakınsan hatta makine'den nefret etmiyorsan tabiki itü makine.belki 10 yıl sonra özyeğin iyi yerlerde olur ama zaten bahsettiğimiz iyi yerler itü-odtü seviyesi oluyor.

• özyeğin dünkü okul insanlardan uzak biraz asosyal olmayı göze alıyosan itü makine
  • Makinaya ilgim yok.Makinadan nefret etmiyorum.Bilgisayara ilgim az var.Benim asıl sorunum özyeğinden mezun olunca,itüde direkt başlarken part time,iş bulabilir miyim acaba?Birinde okumak sıkıntı diğerinde ilerisi düşündürüyor...

• quote:

Makinaya ilgim yok.Makinadan nefret etmiyorum.Bilgisayara ilgim az var.Benim asıl sorunum özyeğinden mezun olunca,itüde direkt başlarken part time,iş bulabilir miyim acaba?Birinde okumak sıkıntı diğerinde ilerisi düşündürüyor...

Özyeğinde hazırlıktan itibaren yazları staj var. Asgari ücret alıyorsun sanırım. Fiba holding bilmemne işte oralarda çalışıyorsun 2.sınıfın sonuna kadar sonra zorunlu stajlarda nerden kabul alırsan orada.

Makineye ilgin yoksa tercih etme bence. Zaten zor bitiremek sonrada o işi yapmak eziyet olur. He söylemesi çok havalı ama sadece okul içinde sevmeyeceğin iş yapılmaz ki...
  • quote:

quote:

Makinaya ilgim yok.Makinadan nefret etmiyorum.Bilgisayara ilgim az var.Benim asıl sorunum özyeğinden mezun olunca,itüde direkt başlarken part time,iş bulabilir miyim acaba?Birinde okumak sıkıntı diğerinde ilerisi düşündürüyor...

Özyeğinde hazırlıktan itibaren yazları staj var. Asgari ücret alıyorsun sanırım. Fiba holding bilmemne işte oralarda çalışıyorsun 2.sınıfın sonuna kadar sonra zorunlu stajlarda nerden kabul alırsan orada.

Makineye ilgin yoksa tercih etme bence. Zaten zor bitiremek sonrada o işi yapmak eziyet olur. He söylemesi çok havalı ama sadece okul içinde sevmeyeceğin iş yapılmaz ki...

Peki bu fiba holdingde çalışmamız cvye yansır mı?Bir de sen şu an nereyi ve hangi bölümü istiyorsun?
    Bir de 2. yabancı dil nasıl alınıyor özyeğin de?Son olarak yurtta kalmayı düşünmüyorum.cemaat evinde kalacağım ama nerede bilmiyorum ulaşım zor mu özyeğine?

• quote:

quote:

quote:

Peki bu fiba holdingde çalışmamız cvye yansır mı?Bir de sen şu an nereyi ve hangi bölümü istiyorsun?
    Bir de 2. yabancı dil nasıl alınıyor özyeğin de?Son olarak yurtta kalmayı düşünmüyorum.cemaat evinde kalacağım ama nerede bilmiyorum ulaşım zor mu özyeğine?

Evet yazılıyor. Dün tanıtıma gittim orada ilk mezunların cv'lerinin olduğu kitapçık verdiler. Yazmışlar herşeyi. Ben yıldız metalurji veya özyeğin bilgisayar arasından hangisi gelirse onu yazacağım.

2.yabancı dil olayını bilmiyorum. Tek dil İngilizce var bildiğim kadarıyla. Ulaşım içinde Altunizade'ye gidip shuttle ile 20dk'da ulaşabilirsin. Cemaat evleri hakkında hiç bilgim yok ta metrobüsün geçtiği yerlerden Altunizadeye ulaşmak çok kolay zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.