Şimdi Ara

Japonya'da Araba Kullanımı ve Trafik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkes takip mesafesi(2-3 saniye) ve hız limiti kurallarına uyuyor, nehir gibi akıyor trafik. Herkes birbirine saygılı, bir kere bile korna sellektör çalınmıyor.

Türkiye bu seviyeye ne zaman gelebilir?

• Japonyada araç kiralayıp şehirlarası gezme şansım oldu. Evet genel olarak bizimle karşılaştırılacak bi tarafı yok ama az buz da denyo denk gelmedi değil.

O seviyeye gelebileceğimizi hiç zannetmiyorum. En azından biz görmeyiz. Eğitimin de üzerinde kültürel bi kod bu kurallara uyma güdüsü.
  • Bu geleneği değiştirmek için oraya Türklerin çökmesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonyada araç kiralayıp şehirlarası gezme şansım oldu. Evet genel olarak bizimle karşılaştırılacak bi tarafı yok ama az buz da denyo denk gelmedi değil.

O seviyeye gelebileceğimizi hiç zannetmiyorum. En azından biz görmeyiz. Eğitimin de üzerinde kültürel bi kod bu kurallara uyma güdüsü.
  • o seviyeye bizim gelmemiz İMKANSIZ maalesef
  • Japonya ülke değil, Farklı bi gezegen
  • Bizdeki trafik kurallarına uymamayı eğitimle falan çözemeyiz zannedersem. Eğitimlisi de çoğu zaman kurallara uymuyor. Sosyokültürel yapıyı analiz etmek lazım. Ondan da bir şey çıkmazsa genetiğe bakmak lazım.

• Taksinin model,km ve yakıtına dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 19 Kasım 2018; 16:30:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabalara bak hepsi kutu gibi

• "At-avrat-silah" üçlemesinin kutsiyeti bizim genlerimize işlenmiş durumda. Bu eğitimle olacak iş değil, çünkü en zengini ya da en fakiri fark etmeden aynı sığırlığa imza atabiliyor. Bir gün belirleyip, hiçbir trafik kuralını ihlal etmeden şehirde gezmeye kalkın; muhtemelen en az birkaç kavga durumu atlatacaksınız ama bunun nedeni, sizin kurallara uyuyor olmanızdan kaynaklı yiyeceğiniz küfürler olacaktır.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Kei arabalar deniyor, 2. dünya savaşından sonra arabaları özendirmek için 660cc altındaki arabalara vergi indirimi verilmiş. kutu gibi olmaları da arabanın içini regülasyona göre maksimum seviyeye getirmek.
  • gidin japonyada yaşayın ozaman
  • İğrenç bence robot gibi yolculuk istiyorsan bin toplu taşımaya araba almana bile gerek yok

• Daihatsu'nun böyle bişeyi bi iki sokak ilerde vardı görüyordum hep bayadır görmüyorum. Çok iyi iç mekan vardır onda alan olarak. Şekil olarak pek çekici değil ama çirkin de değil.

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Apaçiler cesaret edip mesajı basmış

• Çin malı robot gibi kullanıyorsun normal robotları beğenmiyorsun muhtemelen

• Aracımda kamera var, sürekli çekim yapıyor. Bendeki kayıtlarla bu kaydı karşılaştırdığımda şu gerçekleri görüyorum.

1) Hız düşük ama akıcı. Bir yere gidecekseniz hesapladığınız zamanda varabilirsiniz.

2) Arabalar bizdekilere hiç benzemiyor. Japonya dünyanın teknoloji devi ama arabaları gösteriş veya statü için değil, ulaşım için aldıkları belli.

3) İstanbul'da D100 ve O3 haricinde mahallelerin neredeyse tüm ara yolları patates tarlası gibi, arabanın ömrünü azaltmanın altın formülü patates tarlası yollar. Bu videodaki yollarda kameranın zıpladığını neredeyse hiç görmüyorum.

4) Bu videodaki arabalarda "beyaz olsun değeri düşmesin, kiri göstermesin" mantığı yok. Gittiğim her yerde beyaz istilası var. Bunu akılla değil, sürü psikolojisiyle açıklayabilirim. Bir şirkete girdiğinizde herkesin üzerinde beyaz gömlek varsa orada size sıkıntı basar. Özgürlük kavramı aklınıza gelir.

• Araba kursundaki audi leri adam reklam amaçlı kullanıyormuş, Otobana onları çıkarıyormuş. Bu Japon oto sanayine ihanettir bir itiraftır Yani biz bir Alman kadar iyi araba yapamıyoruz kendi arabalarımızla otobana çıkmaya yüzümüz yok anlamına gelir.
  • Türkiye 2.dünya savaşı sonrasında Güney Kore'den daha fazla kişi başı milli gelire sahipti.Ama eğitim seviyesi gerilerde idi. Şimdi de OECD ülkeleri arasında 45 ülkede hala en sonlardayız. Kendi dilinde okuduğunu anlamada bile sonlardayız. Yani yarım asır geçmiş kötü eğitim sistemi ile genlerimize işlemiş bir zeka geriliği oluştu artık.

Bunu Türkiye'de birçok durumda kişilerin davranışlarında gözlemlemek mümkün.Biraz kafa çalıştırılsa hem kendi hayatını hemde başkalarının hayatı kolaylaşacak ama yapamıyor, zekası yeterli değil çünkü.

Çoğu eğitim seviyesi düşük ailenin çocukları olan milli takım ile daha üst seviye aile çocukları basketbolcularımızın istikrarlı başarıları arasındaki fark ta bunu gösteriyor.

Alman okullarında okuyan Türk çocuklarının düşük okul başarıları da araştırmalar da bunu teyit ediyor. Almanya'da okul iyi, beslenme sorun değil, o zaman mesele zeka geriliği. Özellikle yüzyıllardır eğitim seviyesi düşük ve ikinci sınıf görüldüğü için özgüveni zedeli kadın kadının çocuğunda zeka geriliği oluşuyor.Kadını eğitmiş ve özgüvenini yükseltmiş toplumlarda bir kaç jenerasyon sonra çocuk zekası çiçek gibi açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 19 Kasım 2018; 20:22:54 >

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Sıkı denetimle daha iyi bir noktaya bile getirilir ama bu kültürle, bilinçle değil, ceza ile olur :)

Koy her köşeye kamera, yaz patır patır cezaları. Gelsin bakalım aylık 3-5bin ceza nasıl adam oluyorlar. Hala devam ederse ver hapis cezası. Bizim millete ancak bu yarar.
  • pej P kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara nın öbür tarafına geçince Türkçe konuşamayan ve konuşulanı anlamayan bireylerimiz yaşıyor. Onuda geçtim okuma yazma bilmeyenler var hadi onuda geçtim okuma yazması olmayıp bir gözü görmeyen insanların ağır vasıta ehliyeti var. Dini dili ırkı bu kadar değişik olan bireylerin bir araya gelip belli bir amaç uğrunda başarı göstermesi kolay değil. Şöyle dünyaya bir bakın dünyayı yöneten ülkelerde bu kadar milletsel ve ırksal farlılıklar varmı. ABD hariç onun özel bir konumu var. Osmanlı zamanında milletler harman edilmiş, edilmiş ki bir araya gelip baş kaldıramasınlar sonra devlet küçülünce bin bir millet bir avuç toprağa sıkışıp kalmışız. O gün bu gündür benliğimizi arayıp duruyoruz işte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.