Şimdi Ara

Japonyada 1996'dan bugüne benzin fiyatları ! Birde bizde...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli Vloglarlar izleyen birisiyim.Az önce japonyada yaşayan bir türk vatandaşı kardeşimizin atmış olduğu videoyu izlerken denk geldim.

Japonyadaki benzin fiyatlarının 1996'dan bugune grafiğini paylaşmış .Ekte göreceğiniz üzere TSUNAMİ felaktinin yaşandığı yıl max seviyeye çıkıyor( 2 yen ) ,felakat atlatıldığında fiyatlar tekrar düşerek 1996 yılının fiyatlarına (1.2 yen) düşüyor.

Şimdi bir de bizi düşünün deprem zamanı eklenen ötv ve köprü zamları ! bırakın fiyatlarının kalkmasını 2 katına çıktı ve halen devam ediyor.

Ektra olarak izlemek isteyen , arkadaş aracı için servise gidiyor ve servisin müşteriye ilgisine bakın:https://www.youtube.com/watch?v=fmQrTM5UDrM

Japonyada 1996'dan bugüne benzin fiyatları ! Birde bizde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallet57 -- 27 Kasım 2017; 0:29:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Japonyada cami yok o yuzden istatistik gecersiz.

Mesaj ironi ama yine de bilmeyenler için Tokyo Merkez Camii. Atatürk'ün maddi manevi desteği ile yaptırılan camii.
  • Bizdede benzin fiyatlari ayni sayılır çünkü her sene maasimiza zam yapıyor devlet
  • Kıskandım :)
  • 2 yen değil dolar o grafikte dolar bazlı
  • O kadar ekonomi bilmem sonuçta 1996 yılındaki fiyatlarla aynı :)

Gerçi şimdi akıllının biri 2 dolarsa ee 4 le çarp 8 tl yapar bu durumda bizden pahalı diye bi hesap yapar :)

Onlara ne kadar anlatsakta boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallet57 -- 27 Kasım 2017; 0:40:6 >
  • İyi günlerimiz daha bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayallet57

O kadar ekonomi bilmem sonuçta 1996 yılındaki fiyatlarla aynı :)

Gerçi şimdi akıllının biri 2 dolarsa ee 4 le çarp 8 tl yapar bu durumda bizden pahalı diye bi hesap yapar :)

Onlara ne kadar anlatsakta boş

Hocam 2 yen yaklaşık 7 kuruş yapıyor.

Konuya gelirsek, gerçek istikrar budur. Adamlar nükleer felaket atlattı, kısa sürede tekrar toparladılar.
  • Bizim ülkede yükselen şey bir daha düşmüyor. Bir ürün dolar kurundan dolayı artarsa dolar düştüğünde ürünün fiyatı düşmez.
  • Japonyada cami yok o yuzden istatistik gecersiz.
  • Aslında baktığımızda bizden çok farklı değil. Dolar bazında bizde de 1,3 $ falan yapıyor. Asıl problem alım gücünde. Bu tarz bir grafik çizmeye kalksak emin olun bizimki de stabil bir şekilde gider.
  • Dolar üzerinden hesaplı grafik. Yen değil.

Tsunami sonrası yapılan şey fırsatçılık değilse nedir? Ben ona takıldım. Bir tek bizim buralarda olur sanıyorduk.
  • Eeeeey Caponya sen kimsin yavvv ?
  • ucube araba yapan japonlarda göz sağlığı ve istikrar yoksa biz napalım

üçkağıtçılık yok, dolandırıcılık hırsızlık yalancılık kandırılma yok.dindar nesil yok. hiçbişey yok.yoklar ülkesi
  • 1 hafta önce TV'de haberlerde seyrettim. Banliyö treni 20 saniye erken hareket ettiği için TV ekranından halktan özür diledi Japon yetkililer.

Böyle bir ülke ile bizim ülkenin idarecilerini kıyaslamak (Süleyman Demirel'in tabiri ile) abesle iştigal.
  • Bizim icin kistas domates fiyatlari
  • Japonyada asgari ücret 4300tl ye geliyor. Haftada 6 gün 8 saat çalışan için. Yani 1100 dolar gibi bir fiyat. Bizde ise asgari ücret 355 dolar. Biz tüm maaşımız ile 265 litre mazot alabilirken onlar 920 litre alabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

1 hafta önce TV'de haberlerde seyrettim. Banliyö treni 20 saniye erken hareket ettiği için TV ekranından halktan özür diledi Japon yetkililer.

Böyle bir ülke ile bizim ülkenin idarecilerini kıyaslamak (Süleyman Demirel'in tabiri ile) abesle iştigal.

Honda ürettiği göçüklü Civic ler için özür dilemiyor ya? japondan japona dürüstlük değişiyor galiba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

1 hafta önce TV'de haberlerde seyrettim. Banliyö treni 20 saniye erken hareket ettiği için TV ekranından halktan özür diledi Japon yetkililer.

Honda ürettiği göçüklü Civic ler için özür dilemiyor ya? japondan japona dürüstlük değişiyor galiba..

ülkeden ülkeye değişebilir.

bizim ülkemizde kefen giyip askerlikten kaçanlara şaşırmadığımız için öyle şeyler hiç sıkıntı olmuyor.zaten bu göçük işi fazla abartılıyor.

tofaş uzun yıllardır araba diye tabut sattı,böyle şeyleri dert etmek lazım.

• Hepimiz buralarda, çevremizde hayat pahalı diye baya atıp tutuyoruz, isyan ediyoruz sövüp sayıyoruz ne hoş. Burada yazdıktan sonra da arabamıza binip gidiyoruz ne ala. Petrol ülkece protesto edilebilecek, örgütlenmenin en kolay olduğu ürün. Herkes 1 gün, sadece 1 gün (çoluğu çocuğu, eşi dostu hasta olup acil işleri olanları ayırıyorum) kontak kapatsın, tavrını koysun ortaya, bak o 5,5 lira olan benzin fiyatı nasıl düşüyor. Ha yok böyle önümüze konulanı yemeye devam edersek daha çok yedirirler bize. (Arabam yok, toplu taşıma kullanıyorum, bisiklet kullanıyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Japonyada cami yok o yuzden istatistik gecersiz.

Mesaj ironi ama yine de bilmeyenler için Tokyo Merkez Camii. Atatürk'ün maddi manevi desteği ile yaptırılan camii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Kasım 2017; 10:55:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.