Şimdi Ara

Kabak lastikle muayeneden gectim :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beyler aracin genel muayenesi gelmisti. On lastikleri 2 yil kadar once degistirmistik fakat arkalar degismedi 7-8 yillik falanlar. Neyse muayeneye goturecegim fakat arka lastikler gecip,gecmeyecegi konusunda buyuk tereddutlerim korkularim vardi. Lastikciye gittim cocuk bakti -agabey gecer lastigin tarihine ve dis derinligine pek bakmiyorlar, dedi. Ne kadar 1 cift lastik ? 600 tl dedi Kabak lastikle muayeneden gectim :))  Sinirlerim ayaga kalkti, moralim bozuldu. Sen dene sansini kalirsa arac, 2. kontrol ucretsiz dedi. Cikma lastikte satmiyordu. Ekonomik kriz ve issizlik zamanina denk geldi, para yoktu... sonuc itibariyle gecti ve cok iyi oldu.

Param cepte kaldi, bende kredi kartiyla 600 tl ye limasollu naci ingilizce egitim seti aldim. Orta seviye ayarindaki ingilizcemi ilertlemeye calisacagim. Buradan muayeneye gireceklere tavsiyem sansinizi deneyin gecmezse ayni gun icerisinde aksam 18.00 a kadar tekrar muayeneye sokabilirsiniz. Umudunuzu kaybetmeyin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 17 Aralık 2020; 21:26:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah başka dert vermesin birader bende daha 5 mm diş derinliği kalan lastiklerimi söküp yeni takım aldım 3300 liraya geçen hafta. Çünkü ben enayiyim artı olarak trafikte hem kendini hemde başkasının canını düşünecek kadarda aptalım biraz.

3300 liraya ne aldın enayi gerizekalı diyen olursa şimdiden atayım

https://www.lastikcim.com.tr/goodyear-efficientgrip-performance-215-55-r16-97w-xl//

tam bir malım ya halbuki ucuzu var çin malı var neden iyisini almak zorundayım ki ben? Çünkü malım.

Yapay Zekanın Yanıtı

Kabak Lastikle Muayeneden Geçilir mi?

[Kabak lastik muayeneden geçer mi] sorusu, araç kullananlar tarafından sıklıkla araştırılan bir konudur. Kabak lastik, diş derinliğinin yasal sınıra ulaşmış olduğu lastikleri ifade eder ve bu lastiklerle araç kullanmak tehlikelidir.

Kabak Lastiklerin Zararları

Kabak lastiklerin kullanımı birçok zarara yol açabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

• Fren mesafesinin uzaması
    • Geç tepki verme
    • Lastik patlaması riskinin artması
    • Yakıt verimliliğinin düşmesi

Kabak Lastikle Muayeneden Geçilir mi?

Tüm bu riskler göz önüne alındığında, kabak lastikle araç kullanmak yasaktır ve muayeneden geçemezsin. Muayene sırasında lastik diş derinliği ölçülür ve yasal sınırdan daha azsa, aracınızın muayeneden geçmesi mümkün değildir.

Kabak lastiklerle araç kullanmaya devam etmek, hem sürücü hem de diğer araçlar için ciddi riskler oluşturur. Bu nedenle, lastiklerinizin diş derinliğini düzenli olarak kontrol etmeli ve yasal sınıra yaklaştıklarında onları değiştirmelisiniz. Araç muayenesinden önce lastiklerinizi kontrol ettirerek muayeneden başarılı bir şekilde geçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önüne aniden bir çocuk çıktı abandın frene duramadın 600 tl seni kurtarır mı migciğim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marifetmiş gibi bir de konu açmış helal olsun.

• muayenede lastik diş derinliği kontrol ediliyor ancak yasal prosedür olarak sınır 2mm'den daha az olduğu için kabak lastiklerde rahatça geçiyor. bu durum zaten kendi başına bir sorun, sizinde kabak lastikler ile trafikte gezmeniz ayrı bir sorun heleki yağmurlu kışta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Aralık 2020; 23:23:15 >
  • Sen hiç 7-8 yıldır aynı ayakkabıyı giydin mi?

Lastik arabanın yere temas eden tek yeri.

Değiştirseniz daha iyi olmaz mıydı?

• ömür boyu pişman olma da gerisi senin bileceğin iş

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt

Capricigim abs var ona guveniyorum ve kaderinde varsa yasarsin istedigin kadar onlem al olacagi varsa olur. Ben abs sayesinde 3 tane kaza atlattim Allah tan araba dolu paket bos paketlerinde yokmus.

Volvoda olsa adam oluyor geberiyor yani kacamazsin kazadan ve kaderden. Abd baskani j.kenedy e bile koruma ordusu olmasina ragmen suikast duzenlendi ve oldurduler mi ? Sonuc = evet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airbag muayeneden gecer mi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Yani cagdascigim tavturk onay veriyorsa problem yoktur mu ? 2mm den az olsa bu lastik gecmez miydi ???

Yani bu tekerlekler cetvelle dis derinligi kontrol ediliyor ve 2mm den az olmadigi icin normal olarak gecti diyorsun.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Migciğim, havada iyi olabilirsin belki ama yerde-karada kötüsün.
    Abs seni kurtarmaz lastiğin yere tutunamıyorsa. Sen hiç okumadın mı burada lastik eskiyince- sertleşince abs sık devreye giriyor, araç patiye düşüyor diye şikayet eder sıkça millet?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

yasal sınır sadece 1.6mm yani çok çok düşük. bu durumda geçememesi anormal olur zaten. bu sınırın yeniden düzenlenmesi lazım. trafik kabak lastikli araçlarla doluyor böyle olunca. sonra yağmurda duramadım arkadan vurdum kazaları başlıyor.

• Marifet mi bu?

• Daha var dişi hocam. Kalın zımparayla biraz kazı diş çıkarır belki

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Semihcigim bu ayakkabi nike air tri-d 7-8 yillik anlayacagin hala kullaniyorum. Gunubirlik degil ama yeri geldiginde giyiyorum. Camasir makinesinde yikadim, anlamissindir fotodan bayagi eski ve yipranmis. Sonrasinda kislik bot bulldozer marka vardi... o da duruyor dolapta ama atmislar veya kaybolmus. O da parcalandi parcalanacakti fakat is goruyordu. Neticeye gelirsek kullanilabiliyor.

Nike ayakkabiyi google dan baktim arattim o kadar eski ki gorsellerde bile cikmiyor Kabak lastikle muayeneden gectim :)) Kabak lastikle muayeneden gectim :)) Kabak lastikle muayeneden gectim :)) 

Edit: Hatta yirtilmis bak dikis attirmisim ayakkabi tamir gormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 17 Aralık 2020; 22:9:7 >

• Eskiden diş derinliği en az 3mm olan kural şu an 1.6mm herhalde
  • Tuvturk onay veriyorsa demis memlekette her sey usulune gore yapiliyor ya bi o kaldi. Arkadasim lastik arabanin her seyidir bu isin bmw si sahini yok. Kendinizi dusunmuyorsaniz baskalarini dusunun. Olay abs olayi ya da kader olayi degil savundugunuz sey cok bencilce.
  • Tüvtürkün onay vermemesi için lastiğin slick f1 lastiğine dönüşmesi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

muayenede lastik diş derinliği kontrol ediliyor ancak yasal prosedür olarak sınır 2mm'den daha az olduğu için kabak lastiklerde rahatça geçiyor. bu durum zaten kendi başına bir sorun, sizinde kabak lastikler ile trafikte gezmeniz ayrı bir sorun heleki yağmurlu kışta
    Aynen arkadaşın dedigi gibi geçer sıkıntı yok. Hatta 1.6 mm yasal sınır. Niye 3 mm altında yenileme tavsiye ediliyor? Her şey ceza değil. Güvenlik de önemlidir.
  • Yasal diş derinliği limitini sağlıyorsa sorun olmuyor.

Bildiğim kadarıyla kabak lastik daha iyi yol tutar kuru zeminde. Islakta çok kötü olur.

Lastiğin eskimesinden dolayı fiziki özelliğini kaybetmesi ayrı bir sorun.

• Yarın öbürgün bu kışta yağmurda donda kayıp gidip birinin canına malına zarar verirsen o ingilizce seti seni kurtarır merak etme
  • Muayeneyi Tüvtürk’de mi yaptırdın yoksa bit pazarında mı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.