Beyler aracin genel muayenesi gelmisti. On lastikleri 2 yil kadar once degistirmistik fakat arkalar degismedi 7-8 yillik falanlar. Neyse muayeneye goturecegim fakat arka lastikler gecip,gecmeyecegi konusunda buyuk tereddutlerim korkularim vardi. Lastikciye gittim cocuk bakti -agabey gecer lastigin tarihine ve dis derinligine pek bakmiyorlar, dedi. Ne kadar 1 cift lastik ? 600 tl dedi Sinirlerim ayaga kalkti, moralim bozuldu. Sen dene sansini kalirsa arac, 2. kontrol ucretsiz dedi. Cikma lastikte satmiyordu. Ekonomik kriz ve issizlik zamanina denk geldi, para yoktu... sonuc itibariyle gecti ve cok iyi oldu. Param cepte kaldi, bende kredi kartiyla 600 tl ye limasollu naci ingilizce egitim seti aldim. Orta seviye ayarindaki ingilizcemi ilertlemeye calisacagim. Buradan muayeneye gireceklere tavsiyem sansinizi deneyin gecmezse ayni gun icerisinde aksam 18.00 a kadar tekrar muayeneye sokabilirsiniz. Umudunuzu kaybetmeyin ! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 17 Aralık 2020; 21:26:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kabak Lastikle Muayeneden Geçilir mi?
[Kabak lastik muayeneden geçer mi] sorusu, araç kullananlar tarafından sıklıkla araştırılan bir konudur. Kabak lastik, diş derinliğinin yasal sınıra ulaşmış olduğu lastikleri ifade eder ve bu lastiklerle araç kullanmak tehlikelidir.
Kabak Lastiklerin Zararları
Kabak lastiklerin kullanımı birçok zarara yol açabilir, bunlardan bazıları şunlardır:
- Fren mesafesinin uzaması
- Geç tepki verme
- Lastik patlaması riskinin artması
- Yakıt verimliliğinin düşmesi
Kabak Lastikle Muayeneden Geçilir mi?
Tüm bu riskler göz önüne alındığında, kabak lastikle araç kullanmak yasaktır ve muayeneden geçemezsin. Muayene sırasında lastik diş derinliği ölçülür ve yasal sınırdan daha azsa, aracınızın muayeneden geçmesi mümkün değildir.
Kabak lastiklerle araç kullanmaya devam etmek, hem sürücü hem de diğer araçlar için ciddi riskler oluşturur. Bu nedenle, lastiklerinizin diş derinliğini düzenli olarak kontrol etmeli ve yasal sınıra yaklaştıklarında onları değiştirmelisiniz. Araç muayenesinden önce lastiklerinizi kontrol ettirerek muayeneden başarılı bir şekilde geçebilirsiniz.