4-5 sene önce veda ettiğim Kablonet'e geri döndüm. 256k limitsiz aldım. Ancak daha önce Kablo Internet'te olmayan bir sorunla karşılaştım. Bağlantım haftada 3-4 kere kopuyor. TV yayın sinyali de kısa süreliğine kayboluyor. Kablo modemi resetleyip yeniden IP almak durumunda kalıyorum.
4-5 sene önce böyle bir sorun yoktu. Online oyun oynamadığım için büyük sorun olmuyor ama eMule kesintiye uğruyor. Bu da epey rahatsız edici bir durum. Kadıköy, İstanbul'dayım.
Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar da var mı, yoksa sadece bende mi oluyor?
sinyal değerleriniz nedir?Bundan kaynaklanıyor olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanss
sinyal değerleriniz nedir?Bundan kaynaklanıyor olabilir.
Sinyal gücünü nasıl görebilirim? Kablo modemim eski bir Webstar (Scientific Atlanta). O da yeni aldığım US Robotics Wireless Router'a bağlı. 192.168.2.1 yazınca Router'ın Status ekranı çıkıyor, o da haliyle dB olarak bir değer vermiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Trevor James
Sinyal gücünü nasıl görebilirim? Kablo modemim eski bir Webstar (Scientific Atlanta). O da yeni aldığım US Robotics Wireless Router'a bağlı. 192.168.2.1 yazınca Router'ın Status ekranı çıkıyor, o da haliyle dB olarak bir değer vermiyor.
Alıntıları Göster
merhaba bende kadıköydeyim.aynı sorun bendede sinyallerim çok çok iyi hem sokakdan hem apartmandan ayar yapıldı.eve gelip ölçtüler çok iyi dediler. ama bağlantım daha 2 gün sürekli kalamadı. hergün standart şekilde kopuyor haftada 4-5 defa modem kilitlenip kalıyor.modemimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum...şebekede birşeyler var ama anlamayamadım kendileride anlayamadılar bakalım e kadar gidecek bu böyle hergün kopuyor....
not:kopmakdan kastım modemin online,ip adresim duruyor ama activity ışığı sabit olarak duruyor.resmen modem kilitleniyor....
quote:
Orijinalden alıntı: MaedHrOS
merhaba bende kadıköydeyim.aynı sorun bendede sinyallerim çok çok iyi hem sokakdan hem apartmandan ayar yapıldı.eve gelip ölçtüler çok iyi dediler. ama bağlantım daha 2 gün sürekli kalamadı. hergün standart şekilde kopuyor haftada 4-5 defa modem kilitlenip kalıyor.modemimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum...şebekede birşeyler var ama anlamayamadım kendileride anlayamadılar bakalım e kadar gidecek bu böyle hergün kopuyor....
not:kopmakdan kastım modemin online,ip adresim duruyor ama activity ışığı sabit olarak duruyor.resmen modem kilitleniyor....
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: MaedHrOS
Merhaba, aynen bende de öyle oluyor. IP adresim duruyor ama veri alışverişi duruyor, modem kilitleniyor. Kablo modemi resetlemeden de düzelmiyor. Demek ki bizim santralde bir sorun var.
quote:
Orijinalden alıntı: falcontr
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
@falcontr
Bendeki modem şu :
Scientific Atlanta WebSTAR DPX100 (2002 yılından kalma). Ve sanırım bu modemi güncellemek (yani Flash'lamak) mümkün değil.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: falcontr
@MaedHrOS
Sorun kesinlikle modemde, aynı sorunu yaşayanlar modemlerini güncelletince sorun çözüldü. (modemin donması sorunu veri alışverişi kesiliyor fişi çıkarıp tekrar takmadan düzelmiyor) Motorola SB5101 sürüm 2.4.1.1 de bu kilitlenme sorunu oluyor, yazılım güncellemesi gerekli (2.6.2.0 olacak) setkom'u arayın size yardımcı olurlar.
çok teşekkür ederim hemen setkomu aradım klasik 3 kişilik bir firma olduğu için yine herzamanki gibi sekretere bırakıp gitmişler yetkili kimse yok bunların Fw güncelleyebileceğinden bile şüpheliyim ben...bu arada yazılım versiyonum 2.4.1.3 müş.benle aynı sorunu yaşayan bir arkadaşımında 2.4.1.1 versiyonu.inşallah güncelleyince çözeceğiz.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Bildiğim kadarıyla webstar modemlerin itibarı pek iyi değil ikinci eli 15-30 ytl arasında gidiyor.
Hmm, o zaman yeni bir kablo modem almam gerekiyor. Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?
quote:
quote:
Bildiğim kadarıyla webstar modemlerin itibarı pek iyi değil ikinci eli 15-30 ytl arasında gidiyor.
Hmm, o zaman yeni bir kablo modem almam gerekiyor. Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Trevor James
quote:
2. el alacağım derseniz motorola 3100,4100,4200,5100 eğer sıfır alayım derseniz 90 ytl ye motorola 5101 tavsiye ederim.özellikle 5101 çok güzel olmuş çip i 200 mhz bağlantı sağlama hızı gerçekten iyi..yalnız yukarıda belirttiğim bir problemi var oda fw i güncel olunca çözülüyormuş.sizin alacağınız modem yüksek ihtimalle son sürüm olacaktır sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
quote:
quote:
quote:
2. el alacağım derseniz motorola 3100,4100,4200,5100 eğer sıfır alayım derseniz 90 ytl ye motorola 5101 tavsiye ederim.özellikle 5101 çok güzel olmuş çip i 200 mhz bağlantı sağlama hızı gerçekten iyi..yalnız yukarıda belirttiğim bir problemi var oda fw i güncel olunca çözülüyormuş.sizin alacağınız modem yüksek ihtimalle son sürüm olacaktır sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Alıntıları Göster
quote:
Teşekkürler. Firmware'inizi yenileyince, kilitlenme sorununun çözülüp çözülmediğine dair lütfen buraya bir mesaj atar mısınız?
quote:
quote:
Teşekkürler. Firmware'inizi yenileyince, kilitlenme sorununun çözülüp çözülmediğine dair lütfen buraya bir mesaj atar mısınız?
Alıntıları Göster
quote:
quote:
bir yenileyebilirsem tabiki yazarım buraya.
saygılar
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Güncellettirmeyi başarırsanız sorununuz kesinlikle çözülecek (not: sb5101 için 2.6.2.0 sorunsuz bir sürüm)
Güncellemek için modemi yetkili servisemi götürmeliyiz?Yada son sürümü nereden indirip yükleyebiliriz?
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
Kablo modemlerde sürüm güncellemesini sadece operatör yapabiliyor, kullanıcı kesinlikle güncelleme yapamıyor. Bu yüzden setkomu aramanız lazım.
Daha önce de defalarca yazdım sorunun modemden olduğunu, ama arkadaşlar malesef hatlarında aradılar sorunu. Örneğimi yineleyeyim;
Netmaster CBW500 modemimle wireless bağlantı kurduğum zaman, belirsiz bir süre sonra (yarım saatle bir kaç saat arası) modem donuyor. Yani aynı sizin probleminizi yaşatıyor bana. Adaptörünü çıkarıp takmadıkça düzelmiyor.
Ethernet bağlantısı kurduğum zaman ise günlerce kopmuyor. Modem kilitlenmiyor. Sorunun modemde olduğunu anlamak zor değil, ne dersiniz?
Sizdeki sorun da muhtemelen modeminizden, ki arkadaşımız bunun nedenini yazmış. Umarım çözersiniz... Bir ara (kablo internet beş para etmez) gibi deli saçması bir başlık açan arkadaşımız da bu başlığa umarım uğrar.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
Kablo modemlerde sürüm güncellemesini sadece operatör yapabiliyor, kullanıcı kesinlikle güncelleme yapamıyor. Bu yüzden setkomu aramanız lazım.
Eski (3100-4100 vb.) modemlerde bile kendi kendinize belirli bir sürüme kadar update yapılabilirsiniz bundan belli sürümden sonrasını kullanıcı yapamıyor. Motorola bunun önlemini aldı deneyin 5101 de kendi kendinize update yapabiliyor musunuz? Bu yüzden setkom u arayın demiştim
blackcat denen kablo motorolanın bütün modellerine güncelleme yapılabilmektedir....
saygılar
quote:
quote:
quote:
quote:
Eski (3100-4100 vb.) modemlerde bile kendi kendinize belirli bir sürüme kadar update yapılabilirsiniz bundan belli sürümden sonrasını kullanıcı yapamıyor. Motorola bunun önlemini aldı deneyin 5101 de kendi kendinize update yapabiliyor musunuz? Bu yüzden setkom u arayın demiştim
blackcat denen kablo motorolanın bütün modellerine güncelleme yapılabilmektedir....
saygılar
Alıntıları Göster
şimdi aradım setkomu ankara turksat ı aramamı söylediler aradım mail ile modemin mac id ve gerekli bilgilerini iletmemi istediler gönderdim. gün içinde gerekli güncelleme yapılacakmış bakalım bekleyeceğim inşallah ucurmuazlar modemi.
quote:
şimdi aradım setkomu ankara turksat ı aramamı söylediler aradım mail ile modemin mac id ve gerekli bilgilerini iletmemi istediler gönderdim. gün içinde gerekli güncelleme yapılacakmış bakalım bekleyeceğim inşallah ucurmuazlar modemi.
Alıntıları Göster
Benim modemin versiyonu da 2.4.1.3' müş. Arada sırada bende de bağlantının gittiği oluyor, onun dışında memnunum. @MaedHrOS, güncelleme yapıldıktan sonra bilgilendirirsen sevinirim. Ben de ona göre ararım Türksat' ı.
quote:
Orijinalden alıntı: agemennon
Benim modemin versiyonu da 2.4.1.3' müş. Arada sırada bende de bağlantının gittiği oluyor, onun dışında memnunum. @MaedHrOS, güncelleme yapıldıktan sonra bilgilendirirsen sevinirim. Ben de ona göre ararım Türksat' ı.
Alıntıları Göster
güncelleme yapıldı...bir sorun yok....ama 2-3 günde bir bağlantı gittiği için ancak sizlere 2-3 gün sonra saglıklı bir bilgi verebilirim.
saygılar
quote:
güncelleme yapıldı...bir sorun yok....ama 2-3 günde bir bağlantı gittiği için ancak sizlere 2-3 gün sonra saglıklı bir bilgi verebilirim.
saygılar
Alıntıları Göster
Zaten güncelleme hakkında bilgi istemiştim ben. Güncelleme yapıldıysa tamamdır. Ben de yarın arayayım benimkini de güncellesinler. Yeni versiyon iyidir her zaman.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
@falontr :D setkomca baya bi ünlenmişsiniz bir arkadaşla uzun uzun görüştük diyorlardı :D. şimdi kimseyi kendi update yapsın diye yönlendirmem istemem ama.servise götürdüğünüzde direk birebir değişim vaad ediyorlar neden bozuldugunu anlayamıyorlar. bugun biraz konuştumda... evet 2.6.2.0 versiyonuna güncellendi bakalım ne olacak bendede 23-24 saat baglı kalıyordu bazen 20 dk baglı kalıp kilitlendiği oluyordu sanırım artık düzelmiş olması gerek. bekleyip görmekden başka çare yok sanırım. birde modemin uptime ına nerden bakabilirim? evde olmadıgımda kesilirse falan diye