Şimdi Ara

Kapı Sacı Değişti Ama Renk Farkı Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene yazın ufak bir kaza sonucu aracın sağ arka kapısında göçük meydana gelmişti. Araç Corolla HB Renk : Gri .
    Servis sacın komple değişeceğini ve herhangi bir fark olmayacağına dair bana garanti verdikten sonra okeyimi almıştı. Şimdi ise renk farkının meydana geldiğini farkettim. Servise telefon açtığımda gelmemi gerekirse tekrar boya yapılacağını söylediler. Bu renk farkı niye 7-8 ay sonra ortaya çıktı anlayamadım.
    Tekrar boya yapılmasına izin vereyimmi bilmiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

• Tekrar boyat , zaten kapı değişmiş artık.Benimde boyanan yerlerde dalgalanma var müsait olunca bırakıp tekrar boyattıracam.Ustalıklarından şüphem var
  • kapı değişmedi sadece üst sac değişti
  • Komple boyanmadı mı ? Eger boyandıysa tekrar boyat.
  • bizdede belirli bir süreden sonra bu renk farklı oluştu en başta anlayamadık ama yavaş yaavs diğer bölümler daha fazla yıpranmaya başlayınca sonadan boyanan yada takılan kısımda fark belli oldu sinir bozucu bişey
  • peki bunun çözümü yok mu. hep tekrardan boyatacakmıyız. tek seferde rengi kalıcı olarak tutturamıyorlarmı.
  • denzel kardes komple boyanmıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KAPI DA ÇİZİK VAR NASIL GEÇER
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • metalik boyada ton farkı olur tutturmak imkansız gibi birsey %90 civarında yaklaşabilirler orjinal renk tonuna.Bende opel serviste boyatmıştım 2 3 defa gittim yapamadı usta bu kadar oldu dedı ama gereksız yerlerede boya atmış kavga etmiştim. metalik boyada renk tutturmak imkansız iki yol var biri boyanan parçanın yanındaki sağlam parçayada bıraz boya atarak parçaya kayma denen olayı yapıyorlar diğeride komple o taraftaki tum parçaların verniği alınıyor sonra ton farkları gideriliyor sonra tekrar tüm parçaların üzerine renksiz vernik atılıyor bölece sırıtma olmuyor ama sağlam parçalarda işlem görmüş oluyor.Hatırlatma: Metalik boya üzerinde renksiz vernik vardır boyayı korumak ve parlak göstermek için.Opak boyalarda vernik olmaz
  • Vallaha ben eskişehirde boyattım bir kaç kere kaza yaptığımda gitmiştim. ARadan 1 sene geçti hala hiç bişey yok.

Bide adam dedi senina raba metalik gri acayip çok sedef var içinde tutturulması çok zor dedi. Sedef çok olunca boyada tutmuyor dedi zor boyanıyo senina raç dedi sanayide dandik bi yere gitsen hayatta böyle yapamazlar dedi. Nekadar doğru orasını bilmiyorum tabi. Ama aynı rengi tutturuyorlar. Bilgisyarlı sistemle falan karıştırıyorlar boyayı falan filan.

Bence kaliteli işi bilen bir yere gidin derim ben.
  • sanayıde yaptırdıysan yapmışlardır bırseyler gözune batmasın dıye tek parçaya boya sırıtırrrrr bır kere orjınal boyanın güneşte rengı açılıyor atılan vernık farklı duruyor...herkes bilgisayarda hazırlıyor zaten ama yenı boya taze rengi solmuş olmuyor vardır onda bırsey ama tutabılırde çok zor dediğim gibi iyi iş yapmış demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

sanayıde yaptırdıysan yapmışlardır bırseyler gözune batmasın dıye tek parçaya boya sırıtırrrrr bır kere orjınal boyanın güneşte rengı açılıyor atılan vernık farklı duruyor...herkes bilgisayarda hazırlıyor zaten ama yenı boya taze rengi solmuş olmuyor vardır onda bırsey ama tutabılırde çok zor dediğim gibi iyi iş yapmış demek.

gerçi benimkide iki kere boyaya girdi ama renkten değil. Çamurluk değişirken kabının hasar gördüğü 3 cm lik yeri de boyamışlar fakat macun sürmemişler herhalde altına yıkamacıda basınçlı su ile yıkarken ordan boyayı kaldırdı arıtk yıkmacının suçu mu , boyacıların mı bilmiyorum. Ama gittim böyle böyle dedim. Tamam dediler hemen adlırlar arabayı 2 gün sünra verdiler mis gibi boyanmış.

Benim iki çamurluğumada çarptılar İkiside değişti sıfır çamurluk geldi taktılar biri 1,5 sene oldu diğeri de 6 ay hiç renk ile bir sorunum yok.

ARacım 99 model corolla. Manayla çoluk çocuk yaslanıp çamurluğu yamultmuşlardı o kötü görüntü gitti

• tamamen ustalık meselesi...

benim eski mazda lantisin boyanmamış parçası kalmamıştı, hemde hepsi farklı zamanlarda boyanmıştı.

araç metalik lacivert.

kesinlikle ve kesinlikle en ufak bir ton farkı olmadı. satarken o kadar adam geldi gitti, çoğu arabada boya olduğunu bile anlamadı.

usta var, usta var...

sağlık olsun, inşallah bu sefer düzeltirler.
  • sevgili yazılımcı online işi bilen bir yer olsun diye servise gittik. onlar da işi bilmiyorsa vay başımıza gelenlere......................
  • bu arada şunu da söyleyeyim, uzaktan bakıldığında sağ arka kapı daha açık renkte gözüküyor.
  • servistekilerin çok iş olduğu için yeteri kadar zaman ayırmazlar bırde serviste çalışanlar iyi ücret almazlar çoğuda işi öğrenip kendilerine sanayıde dukkan açar..... o yüzden servis işi kaliteli olmayabilir ama kayıt altına alındığı için satarken aracınızı çok problem yaşamıyorsunuz şundan boyandı diye serviste kayıtı olduğu için değer kaybı çok olmuyor.boya atılan yer tam karşıdan bakarsan kısa mesafeden gözukmeyebılır fark yan açılaran yukarıdan bakarsan görürsün farkı.Tekrar boyat yine göze batıyrosa tüm o taraftaki parçalara girmeleri lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahniz

sevgili yazılımcı online işi bilen bir yer olsun diye servise gittik. onlar da işi bilmiyorsa vay başımıza gelenlere......................

• benimki de sedefli boya. hiçbir renk farkı olmadı. yetkili serviste boyattım.

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
    ...Bide adam dedi senina raba metalik gri acayip çok sedef var içinde tutturulması çok zor dedi. Sedef çok olunca boyada tutmuyor dedi zor boyanıyo senina raç dedi sanayide dandik bi yere gitsen hayatta böyle yapamazlar dedi....
  • Bugün toyota servisine gittim ve birazcık ortalığı karıştırdım. Boya ustasını çağırttırdım, adam renk farklılığını kabul etti ve 1 gün arabayı bırakmam gerektiğini söyledi. Renk farkının az belli olduğunu söyleyince ben de toyotasından başladım servisinden, müşteri temsilcisinden varıncaya kadar yaptıkları iş için fırçaladım. Daha geçen hafta 20.000 bakımında yaptıklarını söyledikleri kapıdan gelen ses ile yol bilgisayarı konsol açıklığı devam edince bugün aracı yine servise bıraktım. Haftaya boya için yine bırakacağız. İş temposu çok yoğun olan birirsi olarak 10 günde aracı 3 kez servise bırakmak beni anormal derecede strese sokuyor.
    Ama kararımı verdim şu eksiklikleri tamamlatayım da servisi değiştireceğim.
    BURSA TOYOTA ÇAVDARLI

• Bugün toyota servisine gittim ve birazcık ortalığı karıştırdım. Boya ustasını çağırttırdım, adam renk farklılığını kabul etti ve 1 gün arabayı bırakmam gerektiğini söyledi. Renk farkının az belli olduğunu söyleyince ben de toyotasından başladım servisinden, müşteri temsilcisinden varıncaya kadar yaptıkları iş için fırçaladım. Daha geçen hafta 20.000 bakımında yaptıklarını söyledikleri kapıdan gelen ses ile yol bilgisayarı konsol açıklığı devam edince bugün aracı yine servise bıraktım. Haftaya boya için yine bırakacağız. İş temposu çok yoğun olan birirsi olarak 10 günde aracı 3 kez servise bırakmak beni anormal derecede strese sokuyor.
    Ama kararımı verdim şu eksiklikleri tamamlatayım da servisi değiştireceğim.
    BURSA TOYOTA ÇAVDARLI

• Boya olayı biraz zordur.Robotlar bile bazen renk olayında sapıtıyo.ahniz tanıdığım çok iyi boyacılar var.eğer birdaha böyle sorun yaşarsan piyasada çok iyi tanıdıklarım var.bende Bursadayım ulaşırsan yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.