Şimdi Ara

Kardiyo Yapmadan Nasıl Yağ Yakabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıldır vucüt ağırlığı çoğunluklu olmak üzere hergün çalışmaktayım. Ama hafta içi hiç vaktim olmadığı ya da antrenmandan önce yaptığım kardiyodan sonra antrenmana enerji kalmadığı için kardiyo yapamıyorum. Bu yüzden ne kadar karın çalışsam da adam gibi bi şekil alamadım. Kısa sürede nasıl kendimi fazla kas gücü kullanmadan yorabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FifaPesFifa

1 yıldır vucüt ağırlığı çoğunluklu olmak üzere hergün çalışmaktayım. Ama hafta içi hiç vaktim olmadığı ya da antrenmandan önce yaptığım kardiyodan sonra antrenmana enerji kalmadığı için kardiyo yapamıyorum. Bu yüzden ne kadar karın çalışsam da adam gibi bi şekil alamadım. Kısa sürede nasıl kendimi fazla kas gücü kullanmadan yorabilirim.

Arkadaşım keşke öyle bişey mümkün olsaydı... şunu belirtmeliyim ki o yakindigin karin kasi sporla deil mutfakta olur. Beslenmeni elden geçir. Idmana gelirsek haftada en az 4 kere git ve idman sonlari yap kardiyoyu. Şöyle ki idman sırasında glikojen depolarini agirliklarda tuketirsin idman sonrası yapilan kardiyo ise yağ yakimi sağlar. Bir de bacak günü kardiyo yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleron

quote:

1 yıldır vucüt ağırlığı çoğunluklu olmak üzere hergün çalışmaktayım. Ama hafta içi hiç vaktim olmadığı ya da antrenmandan önce yaptığım kardiyodan sonra antrenmana enerji kalmadığı için kardiyo yapamıyorum. Bu yüzden ne kadar karın çalışsam da adam gibi bi şekil alamadım. Kısa sürede nasıl kendimi fazla kas gücü kullanmadan yorabilirim.

Arkadaşım keşke öyle bişey mümkün olsaydı... şunu belirtmeliyim ki o yakindigin karin kasi sporla deil mutfakta olur. Beslenmeni elden geçir. Idmana gelirsek haftada en az 4 kere git ve idman sonlari yap kardiyoyu. Şöyle ki idman sırasında glikojen depolarini agirliklarda tuketirsin idman sonrası yapilan kardiyo ise yağ yakimi sağlar. Bir de bacak günü kardiyo yapma

besin önerileriniz nedir ve ayrıca ben dambılla fazla çalışmadığım için bir gün üst vucüt diğer günde karın ve bacak çalışıyorum antrenmanlar yaklaşıl 40 dk yi buluyor pazar ise dinleniyorum kardiyoya gerçekten hiç vaktim olmuyor ne yapabilirim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: waleron

quote:

besin önerileriniz nedir ve ayrıca ben dambılla fazla çalışmadığım için bir gün üst vucüt diğer günde karın ve bacak çalışıyorum antrenmanlar yaklaşıl 40 dk yi buluyor pazar ise dinleniyorum kardiyoya gerçekten hiç vaktim olmuyor ne yapabilirim...

Besin onerileri basit.. basit karbonhidrat almicaksin komplex (uzun sindirim) karbonhidrat tuketiceksin sınırlı bi şekilde kilon başına en az 2 3 gr karbo alacaksın. Örneğin pirinç , bulgur , makarna , yulaf ezmesi vs.. ve tabiiki proteini bol tuketiceksin. Yumurta , tavuk , et vs sebzeyi de bol yiceksin. Beslenme budur.. idmana gelirsek haftada 4 gün belirle örneğin p.tesi carsamba cuma ve cumartesi gidin belli bolgeleri çalışın ve idman sonu yarım saat kardiyo yap böyle boyle zamanla farkı cok raht göreceksin

• Yağ yakımı için kardiyoya gerek yokki. Kardiyo sadece yardımcı olur.

Yağ yakmak istiyosan günlük kalori ihtiyacının altında kalori alman lazım bu kadar basit.

https://www.muscleandstrength.com/tools/bmr-and-daily-calorie-calculator.html

Hesapla burdan. Günlük alman gereken mikatardan %15-20 (daha fazlası kas yakar) daha az kalori al toplamda.

Protein kilo başına 2-2.5 g yeterli olucaktır.
  • Evet kardiyo kalori açığı oluşturmada bir destektir. Açık olusmuyorsa, yediğinle kardiyoyu sifirliyorsan 10 saat kardiyo da kurtarmaz.

Verdiğin siteyi ise tavsiye etmem, vücut tipi falan olmaksızın değer biciyor, siteye gore 3000kalori ile günlük ihtiyacimi anca karşılıyorum

• Amac yag yakmak yag + kas yakmak deil düzenli peotein ağırlıklı besleneceksim kardiyo da mutlaka yapacaksin ki su atabilesin bilip bilmeden yorum yazmayin şuraya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Evet kardiyo kalori açığı oluşturmada bir destektir. Açık olusmuyorsa, yediğinle kardiyoyu sifirliyorsan 10 saat kardiyo da kurtarmaz.

Verdiğin siteyi ise tavsiye etmem, vücut tipi falan olmaksızın değer biciyor, siteye gore 3000kalori ile günlük ihtiyacimi anca karşılıyorum

İnternetteki en iyi kalori hesaplama sitesi diye biliyorum. Her yerde bunu tavsiye ediyolar. Senin tavsiyen nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

Evet kardiyo kalori açığı oluşturmada bir destektir. Açık olusmuyorsa, yediğinle kardiyoyu sifirliyorsan 10 saat kardiyo da kurtarmaz.

İnternetteki en iyi kalori hesaplama sitesi diye biliyorum. Her yerde bunu tavsiye ediyolar. Senin tavsiyen nedir ?

Hangisi daha iyidir diye çok araştırmadım ama şu site şahsım(endo) için daha doğru değerler veriyor http://www.1percentedge.com/ifcalc/
    Senin site biraz daha ektolara göre diyebilirim, yüksek değerler vermesi açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 28 Şubat 2014; 14:12:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

Hangisi daha iyidir diye çok araştırmadım ama şu site şahsım(endo) için daha doğru değerler veriyor http://www.1percentedge.com/ifcalc/
    Senin site biraz daha ektolara göre diyebilirim, yüksek değerler vermesi açısından.

Attığın sitede hangi formulle hesaplanmasını istediğin seçiyosun. Bu formüller birbirlerine yakın sonuçlar çıkartıyo zaten. Ayrıca vücut tiplerinin günlük kalori ihtiyacına doğrudan büyük bir etkisi yok. TDEE iyi internet üzerinden daha iyi bi şekilde öğrenmek mümkün değil. En iyi ihtimal yakın sonuçlar elde edebilirsin. Oda çok fark yapmaz.

• Tavsiye: Ağırlık antrenmanından sonra cardio çalışmayın. Kaslardaki glikojeni bitirdikten sonra kas da yakarsın cardio yaparsan... Tecrübe ile sabittir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Suyheuti

Tavsiye: Ağırlık antrenmanından sonra cardio çalışmayın. Kaslardaki glikojeni bitirdikten sonra kas da yakarsın cardio yaparsan... Tecrübe ile sabittir...

Aksine idman sonu yapilan kardiyo yag yakar arkasndan guzel bi ogun yaparsan hic de bisey olmaz ben 130 kilodan 95e duatum yag oranim 14

• arkadaşlar yaptığım antrenmanları yazıyim

Pazartei çarşamba cuma
    Pull up
    Şınav
    Pull up
    Dips
    Biceps Curls
    Triceps Kick Back
    Incline Bench Press
    http://2.bp.blogspot.com/-2DZx334GWZk/UETZur88vmI/AAAAAAAABJ8/WtDzS8e4T50/s1600/omuz-kasi-gelistirme-hareketleri-7.png(bu resimdeki hareket)
    Lateral Rise
    Bilekle dambıl çalışma

SAlı Perşembe Cumartesi:
    Cross Crunch
    Leg Raise
    Plank
    Air Squad
    Launch
    Zıplayarak tek ayak kalf

Cumartesi Pazar:
    1 er saat tenis antrenmanı(Hiç yormuyor eve yürüyerek gidip geliyorum)

• waleron W kullanıcısına yanıt
    Dostum kısaca kendimden bahsedeyim;
    Ben işimden dolayı Ptesi, Çarşamba ve Cuma saat 20:30 - 23:00 arası spor yapabiliyorum ve saatlerden de anlayacağın üzere o saatten sonra da direk yatağa gidiyorum.
    Beslenmem çok iyi olduğundan supplemente ihtiyaç duymadım. (Protein olarak hala duymuyorum.)
    6,5 ay önce spora başladım. Başladığımda 82,9 kiloydum, en son ölçümüme göre 73,3 kiloyum. BU süre içinde kas kütlemde inişler ve çıkışlar oldu. Yağ kütlem sürekli azaldı. Mutlak olarak alırsak başlangıca göre yaklaşık 6,5 kg. yağ, 3 kg kas kaybım var.
    (Bu kadar kas kaybı psikolojik sıkıntı yaratıyor bende ama güç ve fizik olarak ciddi gelişme var. ) Spora başladığımdan beri her ay düzenli ölçüm aldırırım ve beslenme miktarımı ve düzenimi gidişata göre ayarlarım. (1 ay diyetisyen desteği aldım.)
    NOT: Tabi bu 6,5 ayın 2 aya yakını sakatlıklarla geçti. 1 ay karın kası zedelenmesi ve 20 - 25 günü "Incline Dumbell Bench Press" hareketinden omzumun sakatlanmasından dolayı.
    İlk başlangıçta cardioyu sporun sonunda yapıyordum ve ölçüm sonucuna göre çok fazla yağ ve kas kaybım olmuştu. Spordan sonra ise 2 su bardağı yarım yağlı süt içiyordum. (Spordan sonra hemen yattığım için bişeyler yememi önermediler.) Tabi spor hocamla konuştuktan sonra spordan sonra kaslardaki glikojeninin boşaldığını ve karbonhidrat takviyesi yapmadığım için kasların gittiğini söyledi. Ondan sonraki ay ise, spordan sonra bu 2 bardak sütle birlikte muz veya elma yedim. Cardio yine spordan sonra. Ölçümde ise bu sefer yine kas kaybı yaşamıştım. (Tabi eskisi kadar fazla değildi.) Bu sefer spordan sonra cardioyu bıraktım. Cardio için ağırlık antremanı yaptığım günler dışında ayrı bir gün gitmeye başladım. Ay dolduktan sonra ilk defa o zaman kas kaybı yaşamadan hatta 1,7 kg kas kazanarak ayı tamamlamıştım. Bununla birlikte 800 gram da yağ yakmıştım. (ÖNEMLİ BİLGİ: Bu aydan sonra süreci hızlandırmak adına peynir, süt, yoğurt vb. (bisküviyi bile) şeylerin hepsini tamamiyle lighta çevirdim. O ana kadar süt yarım yağlı, gerisini tam yağlı tercih ediyordum.)
    Gerçi spora başladığımdan beri en güzel gelişim yaşadğım ay hâlâ o aydır. Şu an bile 1,2 kg yağ yakmama rağmen 400 gram da kas kaybetmişim. Kas kaybının kaynağını hâlâ bulmuş değilim. Ama şüphelendiğim birşey var = LIGHT ürünler. Önümüzdeki ölçümden sonra light ürünleri tamamını bırakıp eskiye döneceğim. Sorun light ürünlerde mi o zaman anlarım artık. Sonuca göre BCAA takviyesine başlayacağım ilk defa....

Dediğim gibi cardionun etkisi supplementten tut spor yaptığın saat dahil, kişiden kişiye göre de değişebilir. Sonuçta uzman değilim. Bunların hepsini yaşadığım tecrübelere göre yazdım.
    Okuduğunuz için teşekkür ederim.

• Suyheuti kullanıcısına yanıt
    Definisyon döneminde sadece yağ yakmak imkansız yani böyle bir şey mümkün değil. Yağ yakarken,kas da kaybediceksin,su da kaybediceksin. Fakat önemli olan beslenmeni iyi ayarlayarak -yağ kaybı-kas kaybı dengesini iyi tutturmak.

Ayrıca '' dakika '' farkla kas kaybetmezsin. Ağırlık antremanından çıkıp kardio yapsan sana hiçbir zararı olmaz. İnsan vücudundaki glikojen depoları 1-1,5 gün yeter,hemen 1 saatlik antremanla bitmez yani. Yine de çok dikkat etmek istiyorsan organik üzüm suyu içersin veya muz yersin salondan çıkarken,kafan rahat olur. Beslenmen ve dinlenmen(8-9 saat gece uykusu) yeterli değilse kas kaybın fazla olur.

Sana tavsiyem, LIGHT ürünler yerine '' Organik '' ürünlere yönelmen.Aynı zamanda tükettiğin et,balık,yumurta yani genel olarak protein ve komleks carb. miktarını arttırman.
  • Hocam ben 15 yaşından beri şınav gibi vucüt ağırlığıyla çalışıyorum. Baya da kas artışı oldu. Beslenme konusunda ise ailem karadenizli olduğu için genelde sebze ağırlıklı beslenirim tabi et de yemekteyim HIIT gibi programlar varmış kardiyo için işe yararmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.