Şimdi Ara

karşı şerite radar konulur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
16.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün ankara dönüşü emirdağ civarında ilerdeki uzun rampayı görünce hızımı 130 km ye çıkardım,

yolun ilerisi görünüyordu ve kenarda bir araç yoktu önümdede hiç araç yoktu, amacım araç rampada yığılmasın rahat çıksın diye biraz hızlanmaktı, bagaj doluydu ve araçta 3 kişiydik

neyse, rampayı tırmanmaya tam başladığım sırada karşı şeritte gezici radar vardı, ama ben fark edene kadar çoktan 130 km ile geçmiştim.

acaba o gezici radar sadece kendi şeridinimi kontrol ediyordur yoksa karşı şeridide mi kontrol ediyordur.

hız tutkunu değilim tek amacım rampayı rahat çıkmaktı,

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karşı Şeride Radar Konulur mu?

Karşı Şeritte Radar Olur mu?

Karşı şeride radar konulup konulmayacağı, trafik kurallarının uygulandığı ülkeden ülkeye değişebilir. Ancak genel olarak, radarların karşı şeritteki araçların hızını ölçmek için kullanılmaması gerekir.

Radar Karşı Şeridi Görür mü?

Çoğu radar cihazı, yalnızca aynı yöndeki araçların hızını ölçmek için tasarlanmıştır. Bu, radarın karşı şeritteki araçları göremeyeceği anlamına gelir.

Radar Aracı Ters Durur mu?

Hayır, radar araçları genellikle ters durmazlar. Radarlar, normalde yolun kenarında veya orta şeritte ileriye doğru bakar şekilde yerleştirilirler.

Radar Tersten Okur mu?

Hayır, radarlar tersten okumazlar. Radarlar, araçların hızını ölçmek için radyo dalgaları yayarlar ve bu dalgalar araçlardan yansır. Bu yansıyan dalgaların analizi, aracın hızını belirlemek için kullanılır. Radarlar, yalnızca radyo dalgalarının yansıtıldığı yöne doğru ölçüm yapabilirler.

Karşı Şerit Radarlar

Bazı durumlarda, örneğin kaza riskini azaltmak için belirli yol bölümlerinde, radarlar karşı yöndeki araçların hızını ölçmek için kullanılabilir. Ancak bu durum nadirdir ve genellikle belirli bir amaca hizmet eder.

Ters Şeritte Radar Olur mu?

Hayır, radarlar ters şeritte olmazlar. Radarlar, normalde araçların seyahat ettiği yöne doğru ölçüm yapabilirler ve ters şeritte araçları ölçmek için tasarlanmamıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

dün ankara dönüşü emirdağ civarında ilerdeki uzun rampayı görünce hızımı 130 km ye çıkardım,

yolun ilerisi görünüyordu ve kenarda bir araç yoktu önümdede hiç araç yoktu, amacım araç rampada yığılmasın rahat çıksın diye biraz hızlanmaktı, bagaj doluydu ve araçta 3 kişiydik

neyse, rampayı tırmanmaya tam başladığım sırada karşı şeritte gezici radar vardı, ama ben fark edene kadar çoktan 130 km ile geçmiştim.

acaba o gezici radar sadece kendi şeridinimi kontrol ediyordur yoksa karşı şeridide mi kontrol ediyordur.

hız tutkunu değilim tek amacım rampayı rahat çıkmaktı,

Böyle rampaları çok severim. Kızılcahamam ve Çamlıdere rampaları böyledir. Hiç hız sevmediğim halde araba rahat çıksın diye geriden kaptırırım bende.

İnşallah ceza yazmamışlardır size.

• Bende merak ediyorum bunu.Mesela karşı şeride sabit radar konulabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbul yolunda sağa sola luzumsuz sekilde parkeden bir sürü araç görüyorum ve ayar oluyorum. En sağ şeridin yarısını kaplamış, uyuyo mu, sevişiyo mu ne halt ettiği belli değil tipler. Hayır zaten 74'e kitliyorum cruise control'u, ama yine de radardır diye yavaşlıyorum. Kıl herifler ya

Sizin durumda da, boyle bişey olabilir. Yani radar olmayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Bende merak ediyorum bunu.Mesela karşı şeride sabit radar konulabilir mi?

Az önce öğrendim. Pek tercih edilen bir durum değilmiş. Çünkü konulan radarın ilerisinde mutlaka çevirme olurmuş. Siz ters istikametten geldiğiniz için karşıdaki çevirme noktasından sonra radara ulaşmış oluyorsunuz. Bu sebeple sizi etkilemezmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Az önce öğrendim. Pek tercih edilen bir durum değilmiş. Çünkü konulan radarın ilerisinde mutlaka çevirme olurmuş. Siz ters istikametten geldiğiniz için karşıdaki çevirme noktasından sonra radara ulaşmış oluyorsunuz. Bu sebeple sizi etkilemezmiş.

Çok merak ediyordum bu konuyu.Ögrenmiş oldum.Verdiginiz bilgiler için teşekkürler.

• bayramda o yoldan geçtim, müsait olan yerlerde çok hızlı gittim, ankaraya yaklaşınca yoruldum biraz,90 a sabitleyip dinlenme pozisyonu aldım, biraz önce solladığım araçlar beni sağda ciydil ciydil 90 la giderken görünce hepsi kesin radar var diye frene basp sağa yanaştılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Misalen İzmir-Manisa arasında bölünmüş yolun tam ortasında duruyorlar ama karşı şerite konan radar hiç görmedim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

karşı şerite radar konulur mu

Gidiş geliş bölünmüş yol,

ne gelirken karşı şeritte bekleyen bi ekip vardı, nede ilerde bekleyen bir ekip vardı, zaten radar sabit değildi, içerde iki kişi vardı,

radarın çalıştığını nerden biliyorsun derseniz, araç çok yavaş ilerliyordu tahminim 10 km hızla falan gidiyordu herhalde.

• evet konur kardeşim trafik amiri karşı şeride konur yol durumu düz ve musaitse ki radar koymaya gerek yok artık yaygınlaşan kalıcı radarlar yerleştiriliyor yollarda kocaman kutulu direkler görürseniz ve hızınız hız limiti üstünde ise geçmiş olsun bi kaç aya resimli bir ceza kapınıza gelir..
  • emirdağ değil de elmadağ olmasın orası? orada radar lalahan'a gelmeden olur genelde, hasanoğlan çıkışı yeşildere sapağı rampasından bahsediyorsanız orada hiç radar görmedim, cihaz off konumunda öyle takılıyor olabilir her gördüğünüz radar aracı da aktif değildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

emirdağ değil de elmadağ olmasın orası? orada radar lalahan'a gelmeden olur genelde, hasanoğlan çıkışı yeşildere sapağı rampasından bahsediyorsanız orada hiç radar görmedim, cihaz off konumunda öyle takılıyor olabilir her gördüğünüz radar aracı da aktif değildir

Afyona doğru giderken emirdağ levhaları vardı, o levhaların oralarda bi yerdi tam hatırlamıyorum yerini,

@öcüü..

sabit radarlar ne kadar sağlıklı çalışıyor, iki farklı noktada sabit radarların ( sabit hız uygulaması yapılan ) olduğu yerde 110 km hızla geçtim hızımı ilkinde 100 diğerinde 98 gösterdi. çıkışta ortalama hızımı ilkinde 68 km diğerinde 52 km gösterdi.

birde yollarda hızımızı gösteren elektronik levhalarda benim hızım hep gittiğim hızdan 10-15 km düşük gösteriyor, bunun sebebi nedir ? Aracımın üzerinde orjinal lastik ve jant var, herhangi bir oynama yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 29 Ekim 2013; 7:59:41 >

• kardeşe sordum derki sabit radarlar sürekli farklı araçları ölçüm yapmasından sizi bir noktada ölçer daha sonra hızınız değişsede ölçüm yaptığı değeri saptlar siz belki farkında değilsinizdir radara düştüğünüzde hızınız farklıdır yada radarda %10 hız töleransıda olabilir en sonda sizin hız ibrenizde bi sorun olabilir.. ancak tam net birşey söyleyemem en mantıklısı 3 kuruş kar yapsın diye özenle seçip kullandığımız araçlarla kurallara uymak.. bu iş içinde en iyisi bi navigasyon almak hem hızınızı tam olarak gösterir hemde o bulunduğunuz yolda ki hız sınırını..
  • Konuyla direk bağlantısı yok ama radarın yanına geldikten sonra hız düşürmein pek etkisi yok. Zaten 500-600 metre öncesinden ölçüm yapmaya başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Konuyla direk bağlantısı yok ama radarın yanına geldikten sonra hız düşürmein pek etkisi yok. Zaten 500-600 metre öncesinden ölçüm yapmaya başlıyor.

Bazi radarlarin 1100-1200 metre uzakliktan olcum yaptigini biliyorum :)

• Ortada refuj yoksa konur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Istanbul yolunda sağa sola luzumsuz sekilde parkeden bir sürü araç görüyorum ve ayar oluyorum. En sağ şeridin yarısını kaplamış, uyuyo mu, sevişiyo mu ne halt ettiği belli değil tipler. Hayır zaten 74'e kitliyorum cruise control'u, ama yine de radardır diye yavaşlıyorum. Kıl herifler ya

neden 74 iken yavaşlıyorsunuz. sınır 77 değilmi.

sizi tenzih ederek yazıyorum. bazı aklı evveller normalde 120-130 ile gidip sabit radar olan yerlerde 50-55 ile geçip tekrar 120-130 lara çıkıyorlar. ben bunları görünce anlıyorum bizim milletin kafasından sopayı eksik etmeyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Istanbul yolunda sağa sola luzumsuz sekilde parkeden bir sürü araç görüyorum ve ayar oluyorum. En sağ şeridin yarısını kaplamış, uyuyo mu, sevişiyo mu ne halt ettiği belli değil tipler. Hayır zaten 74'e kitliyorum cruise control'u, ama yine de radardır diye yavaşlıyorum. Kıl herifler ya

neden 74 iken yavaşlıyorsunuz. sınır 77 değilmi.

sizi tenzih ederek yazıyorum. bazı aklı evveller normalde 120-130 ile gidip sabit radar olan yerlerde 50-55 ile geçip tekrar 120-130 lara çıkıyorlar. ben bunları görünce anlıyorum bizim milletin kafasından sopayı eksik etmeyeceksin.

77 haklısınız ve sizin sıkıntı duyduğunuz konudan ben de rahatsızım. Ancak benim aracımda tam sayılarla yükseliyor hız. Yani ya 76 ya 78 ayarlamam lazım. Takdir edersiniz 1 km hız farkı ile ceza kesiliyor bu memlekette. Dolayısıyla ben de garanti olsun diye 4 birim aşşağı kilitliyorum. Zira aracın ölçtüğü ile radarın ölçtüğü birbirinden farklı olabilir. Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Konuyla direk bağlantısı yok ama radarın yanına geldikten sonra hız düşürmein pek etkisi yok. Zaten 500-600 metre öncesinden ölçüm yapmaya başlıyor.

En olumsuz koşullarda bile 1.5 km.

Ayrıca karşı şeritte sabit radar hiç görmedim.Fakat yavaş ilerleyen gezici radarlar olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.